Asr-I Saadet İkliminde Kutlu Doğum Coşkusu - Son Dakika
Yerel

Asr-I Saadet İkliminde Kutlu Doğum Coşkusu

Asr-I Saadet İkliminde Kutlu Doğum Coşkusu

Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından “Kutlu Doğum Anma Gecesi” düzenlendi.

05.02.2014 13:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından "Kutlu Doğum Anma Gecesi" düzenlendi.

Selçuklu Belediyesi tarafından Mevlana Kültür Merkezi'nde "Kutlu Doğum Anma Gecesi" Mehmet Emin Karataş'ın Kur-an'ı Kerim tilaveti ile başladı. Konyalıların yoğun ilgi gösterdiği gecede Sanatçı Dursun Ali Erzincanlı şiir ve naat-ı şerifleriyle, Hüseyin Goncagül de tiyatro gösterisi ile salonu dolduran konuklara unutulmaz anlar yaşattı. Hz. Muhammed (S.A.V.)'in doğumunun 1443. yıldönümünün de kutlandığı etkinlikte Selçuklu Belediyesi'nin güller eşliğinde dağıtılan özel tasarımlı "Kırk Hadis" katılımcılar için sürpriz oldu. Gecenin manevi iklimine uygun olarak Mekke Sokağı ve temsili Mekke Evi kuruldu.

Gecede Sanatçı Hüseyin Goncagül'ün Mekkeli bir sahabeyi canlandırdığı ve Peygamberimizin hayatını anlattığı gösterisi izleyicilerden tam not aldı. Sanatçı Dursun Ali Erzincanlı da seslendirdiği "Mekke'nin Fethi", "Bedrin Arslanları" ve "Kırk Yaşındasın" isimli şiirleriyle gönüllere seslendi.

Selamlama konuşması için kürsüye gelen Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Sanatçı Dursun Ali Erzincanlı'ya gül takdim etti. "Size ve Sayın Goncagül başta olmak üzere tüm ekibinize, böyle güzel bir programla Efendimizi (s.a.v.) anmaya vesile olduğunuz için çok teşekkür ediyorum" diyen Başkan Altay, "Bu gecenin Efendimizi anlamaya ve O'nun sünnetimi hayatımızda yaşamaya vesile olmasını temenni ediyorum. Geceniz mübarek olsun" dedi.

Böyle özel bir organizasyonun içinde bulunmaktan mutlu olduğunu dile getiren Dursun Ali Erzincanlı da," Hüseyin Goncagül Abimizin ifade ettiği gibi burası Mekke. Hayalen de olsa, takliden de olsa, çocuksu bir eda olarak kabul edilse de burası Mekke. Biz bu gece buraya uğrayacak meleklere kutsal topraklarda olduklarını, en azından olduğumuzu hissettirmek adına ya da o gün olsaydı Resül-u Ekrem Efendimizi (s.a.v.) anardık ve Allah-u Teala bizi görür, resulünü görürdü, bunu ifade etme adına, adeta bir saf belirleme adına kendi bulunduğumuz yeri kutsal toprakların bir şubesi gibi görme düşüncesi ile çok güzel düşünülmüş bir sahne oluşturulmuş. Kendimi çok farklı bir ortamda hissettim. Başta Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay olmak üzere bu program için emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mevlana Kültür Merkezi'nde gerçekleşen programa Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AK Parti İl ve İlçe Yöneticileri, Selçuklu Belediyesi Meclis Üyeleri, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker ve binlerce vatandaş katıldı. - KONYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Asr-I Saadet İkliminde Kutlu Doğum Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement