Astro Cumali" İlgisizlikten Yakındı - Son Dakika
Güncel

Astro Cumali" İlgisizlikten Yakındı

Astro Cumali" İlgisizlikten Yakındı

Ordu’da "Astro Cumali" olarak tanınan Cumaittin Turap, Ulubey ilçesinde kendi imkanlarıyla 1 milyon liraya kurduğu gözlemevine ilgi duyulmadığını söyledi.

10.04.2015 17:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ordu'da "Astro Cumali" olarak tanınan Cumaittin Turap, Ulubey ilçesinde kendi imkanlarıyla 1 milyon liraya kurduğu gözlemevine ilgi duyulmadığını söyledi.

Ordu'nun Ulubey ilçesi Sayacabaşı mevkisinde, yurt dışından aldığı eğitimlerle 10 yıl önce gözlemevini kurduğunu belirten 'Astro Cumali' Cumaittin Turap, yıllardır beklediği ilgiyi göremediğini belirtti. Gözlemevine ilgi kazandırmak amacıyla çeşitli çalışmalar yaptığını ifade eden Turap, yine de öğrencilerin ilgisizliğinden yakındı. Çeşitli temaslar için Ulubey'de bulunan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu'na kendi yaptığı gözlemevini gezdiren Turap, gözlemevinin aktif kullanılması için Vali Balkanlıoğlu'ndan yardım istedi.

"EN BÜYÜK GÖZLEM EVİ"

Astaro Cumali Uzay Gözlemevini gezen Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlı, Türkiye'de özel anlamda en büyük gözlemevlerinden birisi olduğunu vurguladı. Ordu'da NASA ile iletişim içinde olunan bir merkezin araştırma ve geliştirmelere kazandırılması gerektiğini aktaran Balkanlıoğlu, "Aldığı eğitimlerle birlikte Ordu'ya bu şekilde bir gözlemevi kuran Cumaittin Turap, kardeşimizi tebrik ediyorum. Bu gözlemevi NASA'ya bağlanan linklerle aynı anda uzay gözlemi yapılabilen bir merkez. Ancak tüm bu olanaklara rağmen burayı inşa eden kardeşimiz ilgisizlikten yakınıyor. Baktığımızda devletin yaptırdıkları dışında özel anlamda en büyük gözlemevi olduğu söyleniyor. Ben de çocuklarımızın, öğrencilerimizin uzay bilgisini arttırmak için dönem dönem buraya getirmeyi planlıyorum" dedi.

"ÖĞRENCİLERİN BURALARA YÖNLENDİRİLMESİ İSTİYORUM"

Gözlemevini herkesin yakından bildiğini söyleyen "Astro Cumali Uzay Gözlemevi"nin sahibi Cumaittin Turap, Vali Balkanlıoğlu'na gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür etti. Gözlemevinin daha iyi değerlendirmesi için Vali Balkanlıoğlu'ndan bir takım taleplerde bulunan Turap, "Ben sayın valimizden okullarımızdaki öğrencilerin buraya yönlendirilmesini istiyorum. Gözlemevine ulaşımın düzeltilerek çevresinde bulunan restoranın faaliyete geçmesini istiyorum" diye konuştu. - ORDU

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Astro Cumali' İlgisizlikten Yakındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement