Astsubay ve Astsubay Adaylarına Kültür ve Tarih Gezileri - Son Dakika
Güncel

Astsubay ve Astsubay Adaylarına Kültür ve Tarih Gezileri

Astsubay ve Astsubay Adaylarına Kültür ve Tarih Gezileri

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından oluşturulan proje kapsamında Beytepe Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu’nu bitirerek atamaları beklenen astsubaylar ve aday öğrencilerin, atanmadan ve mezun olmadan önce yaptıkları tarihi kültürel bölge gezilerini ilk ayağı Bilecik oldu.

08.07.2015 13:09
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tarafından oluşturulan proje kapsamında Beytepe Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu'nu bitirerek atamaları beklenen astsubaylar ve aday öğrencilerin, atanmadan ve mezun olmadan önce yaptıkları tarihi kültürel bölge gezilerini ilk ayağı Bilecik oldu.

TSK tarafından oluşturulan proje kapsamında Beytepe Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu tarafından Afyon, Kütahya, Bilecik, Söğüt, Çanakkale bölgelerinde tarihi kültürel bölgelerindeki gezilerin ayağı olan Bilecik ve Söğüt'ü 4 gün boyunca 2 bin 500 astsubay ve astsubay öğrencisi gezecek. Sabah saat 8'de başlayan Bilecik'in gezisinin ilk ayağı olan Bilecik Şeyh Edebali Türbesi gelen yaklaşık 650 astsubay Bilecik Belediye çalışanı arkeolog Umut Özdemir nezaretinde rehberlik yapılarak tarihi yerler tanıtıldı. Astsubay öğrencilerinin merak içinde dinledikleri Umut Özdemir, tarihi Orhangazi Camisi, Şeyh Edebali, türbe ve eski Bilecik yerleşimleri hakkında bilgi verdi. İki günlük ziyaretlerde okulu bitirerek birliklerine atanmayı bekleyen astsubaylarının ziyaretlerinin ardından diğer 2 günde de okulla okuyan astsubay öğrencileri gezecek.

ASTSUBAY ÖĞRENCİLERİ KÜLTÜREL MANEVİ DEĞERLERİ GEZDİRDİKTEN SONRA MEZUN OLUYOR

Yapılan gezi sonrası değerlendirme yapan, Beytepe Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulu Tabur Komutanı Yarbay Necip Fazıl Okçu, şuan 650 öğrencinin gezi yaptığını belirterek, "Astsubay öğrencileri Beytepe Jandarma Astsubay Meslek Yüksek Okulundan mezun olmadan önce kültür gezisi projesi kapsamında önemli noktalar Afyon, Kütahya, Bilecik, Söğüt, Çanakkale bölgelerinde tarihi kültürel bölgelerinde öğrenci kursiyerlere bu bölgelerin gezisini yapıyoruz. Öğrencilere kültürel manevi değerleri gezdirdikten sonra mezun ediyoruz. Görev yapacakları birliklere bu bilgilerle tecrübelerle yolcu ediyoruz. Bu grubun içerisinde 150 tane bayan, yaklaşık 400 erkek astsubay var. Bunlar mezun olmadan önce bu bölgelerde gezi yapmaya müteakip Ağustos ayında ortalarında kura çekip görev bölgelerine 81 ile görev yapmak üzere gönderiyoruz. Bu eğitim öğretimin bir parçası bunu her yıl mutlaka yapıyoruz. Ben Bilecik'i daha önce de görmüştüm ve burada 2 sene görev yaptım. Her gelişimde etkileniyorum ve öğrencilerimizde de çok etkileniyor. Bu toprakları öğrenci kursiyerlerin çoğu görmemiştir. Buradan bir imparatorluğun nasıl doğduğunu nasıl geliştiğini bugünlere nasıl ışık tuttuğunu öğrenciler de bizde görüyoruz. Her gelişimizde ayrı bir feyiz alıyoruz mutlu oluyoruz. Üç bine yakın astsubay öğrencisi ve astsubayın bir kısmı yarın gelecekler. Bunlar astsubay rütbeli kadrolu personel. Yarın gelecek grup Ağustos ayında mezun olacak öğrenci grubu. Devletin astsubaylara verdiği imkanlarla buraları görebiliyor. Yoksa belki bireysel olarak insanın zaman ayırması bütçe ayırması zor olabiliyor" dedi.

"OSMANLININ KURULUŞ YILLARINI ANLATMAK GERÇEKTEN BİZLER İÇİN GURUR VE MUTLULUK SEVİNCİDİR"

Bilecik Belediye çalışanı arkeolog Umut Özdemir ise, TSK'nın düzenlemiş olduğu bir kültür gezisine eşlik ettiği ifade ederek sözlerine şöyle devam etti.

"Bilecik tarihi hakkında Osmanlı Tarihi hakkında Şeyh Edebali Hazretleri hakkında bilgiler aktardık. Sayı oldukça kalabalık yaklaşık 650'ye yakın bir kalabalık vardı bugün. Dünden başlayan ve Cuma gününe kadar sürecek olan bu kalabalıkta toplam 2 bin 500 kişiye Bilecik tarihini Osmanlı Tarihini ve Şeyh Edebali Tarihini anlatma imkanı fırsatı bulacağız. Bilecik bildiğiniz gibi de tamamı ile manevi önderleri ile şuanda sadece türbeleri ile tarih babı ile ayakta kalmış bir yer. Biz de bu manevi önderlerimizin bize gösterdiği yolda gelen misafirlerimize eski dönemden bugüne kadar burada neler yaşanmış hangi tarihler mevcut onları aktarmak için arkadaşlarımıza eşlik ediyoruz. Sadece TSK'ya değil bugüne kadar bir çok kurum bu şekilde ziyaretleri kültür gezileri düzenlemekte. Bu kültür gezileri düzenlemeleri gerçekten çok faydalı. En eski tarihimiz Osmanlının kuruluş yıllarını anlatmak gerçekten bizler için gurur ve mutluluk sevincidir. Çünkü Osmanlının kuruluş yıllarına ait arkadaşlarım sadece manevi önderlerden liderlerden bilgi sahibi kurulduğu yıldan bilgi sahibi. Biz daha da ayrıntılı olarak Şeyh Edebali Hazretlerini anlatma fırsatı buluyoruz. Bilecik'imizi daha geniş yelpazede anlatma fırsatı buluyoruz. Bu açıdan da ayrı bir mutluluk yaşıyoruz. Bu gezileri düzenleyen bu önemli kurumlara be şekilde Bilecik'te ağırlamaktan dolayı çok mutlu olduğumuzu belirtmek istiyorum."

Grup daha sonra Osmanlı Devletinin kurucusu Osman Gazi'nin babası Ertuğrul Gazi'nin türbesini ziyaret etmek için Söğüt'e hareket etti. Grup sadece Ertuğrul Gazi türbesi değil, Dursun Fakih türbesi ve Söğüt'ün tarihi yerlerini de gezecek. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Astsubay ve Astsubay Adaylarına Kültür ve Tarih Gezileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Alişan: Uzman Jandarmalar özlük haklarının iyilestrilmesini bekliyor... 0 0 Yanıtla

Advertisement