Astsubayı Şehit Eden 2 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika
Güncel

Astsubayı Şehit Eden 2 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Astsubayı Şehit Eden 2 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi

Diyarbakır'da uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'yu vurduğu iddiası ile gözaltına alınan 2 kişi Adana'da adliyeye sevk edildi.

20.11.2014 17:08  Güncelleme: 09:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Diyarbakır'da eşi ile pazar alış verişi yaparken, uğradığı silahlı saldırıda şehit edilen Hava Astsubay Üstçavuş Nejdet Aydoğdu'yu vurduğu iddiası ile Muğla'da gözaltına alınan 30 yaşındaki Yunus Emre T. ile İstanbul'da yakalanan amcasının oğlu 26 yaşındaki Yunus T., Adana'da adliyeye sevk edildi.

Geçen 29 Ekim'de Diyarbakır'ın merkez Bağlar İlçesi'ndeki semt pazarında Muharip Hava Kuvveti ve Hava Füze Savunma Komutanlığı'nda görevli Hava Astsubay Üstçavuş 25 yaşındaki Nejdet Aydoğdu, aşeren hamile eşi Esra Aydoğdu'na meyve almak istediği sırada yüzü maskeli iki kişinin silahlı saldırısı sonucu şehit oldu.

Olay yerinden toplanan boş kovanların balistik incelemesi sonucu, aynı tabancanın Adana'da da torbacı çatışmasında kullanıldığı ortaya çıkınca bu olayla ilgisi olduğu belirlenen Yunus Emre T. Muğla'nın Ortanca İlçesi'nde gözaltına alınarak Adana'ya getirildi. Bu kişi ile birlikte hareket ettiği ileri sürülen kuzeni Yunus T. de İstanbul'da gözaltına alınarak Adana'ya gönderildi.

SUÇLAMAYI REDDETTİLER

Adana Emniyet Müdürlüğü'nde, terör örgütü üyeliği, Adana'daki torbacı çatışması ve astsubayın şehit edilmesiyle ilgili sorgulanan 2 kuzen suçlamaları kabul etmedi. Astsubay Nejdet Aydoğdu'nun şehit edilmesiyle bir ilgilerinin olmadığını ileri süren 2 şüpheli, tabancanın da kime ait olduğunu bilmediklerini iddia etti. Yunus Emre T. ile Yunus T., ifadelerinin ardından geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye sevk edildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Astsubayı Şehit Eden 2 Şüpheli Adliyeye Sevk Edildi - Son Dakika


Advertisement