Aşure Günü'nde Halk- Protokol Buluşması - Son Dakika
Güncel

Aşure Günü'nde Halk- Protokol Buluşması

Aşure Günü\'nde Halk- Protokol Buluşması

KAYSERİ Hacı Bektaş Veli Derneği'nin düzenlediği Aşure Günü, kent protokolünü buluşturdu.

14.10.2016 14:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

KAYSERİ Hacı Bektaş Veli Derneği'nin düzenlediği Aşure Günü, kent protokolünü buluşturdu. Programda konuşan Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Sadık Genç "Ülkemizde ve çevremizde yaşanan olaylar ortada, artık her zamankinden daha fazla beraberliğe ihtiyaç var" dedi.

Muharrem ayı nedeniyle Kayseri Battalgazi Mahallesi'nde bulunan cemevinde Aşure Günü düzenlendi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği Aşure Günü kent protokolünü de bir araya getirdi. Kayseri Valisi Süleyman Kamçı, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ercan Teke, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Melikgazi İlçe Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar'ın yanında çok sayıda davetli katıldı. Burada protokol mensupları öncelikle Aşure duasına katıldı ve ardından da dev kazanlarda pişirilen aşureyi vatandaşa ikram etti.

Kayseri Hacı Bektaşi Veli Derneği Başkanı Sadık Genç, yaptığı konuşmada ülkede yaşanan olaylara dikkat çekerek, her zamankinden daha çok birlik beraberliğe ihtiyaç olduğunu söyledi. PGenç, şöyle dedi:

"Ülkemiz olağanüstü bir dönemden geçiyor. İçerde darbe girişim ve OHAL durumu, Güneydoğu'da yaşanan iç savaş, terör, şehit haberleri, patlayan bombalarla ayrıca hayatını kaybeden vatandaşlar, sınır ötesinde yalanan mezhep savaşları. Bu yaşananların failleri de belli. Bu karanlık dönemler provokasyonlara müsait dönemlerdir. Bu konuda dikkatli olmalıyız. Aleviler bu provokasyonlara gelmeyeceklerdir. Üzerinde yaşadığımız bu topraklarda birçok kadim medeniyle yaşamıştır. Bu toprakların jeopolitik konumu nedeniyle her zaman emperyalistlerin iştahı kabarmıştır. Ülkemiz üzerinde kirli planları uygulamaya çalışmışlardır ve de bu planlarına devam etmektedirler. Ama geçmişte de olduğu gibi bu ülkenin Türkü, Kürdü, Alevisi, Sünnisi yani tüm renkleri emperyalistlere en güzel cevabı vermiştir. Atalarımızı kanıyla ala bulanmış bayrağımızda, herkesin atasının kanı vardır. İşte bu anlayışla artık her zamankinden daha fazla birlik olmalıyız. Hünkar Hacı Bektaş Veli'nin dediği gibi; 'Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, kardeş olacağız."

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Aşure Günü'nde Halk- Protokol Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement