Aşureyi 1,5 Metrelik Kaşıklarla Yediler - Son Dakika
Yerel

Aşureyi 1,5 Metrelik Kaşıklarla Yediler

Aşureyi 1,5 Metrelik Kaşıklarla Yediler

İstanbullular, Kağıthane'de dağıtılan aşureyi 1,5 metrelik derviş kaşıklarıyla birbirlerine ikram etti.

07.11.2014 18:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kağıthane'nin 6 farklı noktasında muharrem ayı dolayısıyla dağıtılan aşure, 1,5 metrelik derviş kaşıklarıyla yendi.

Kağıthane Belediyesi'nden yapılan açıklamada, Belediye Başkanı Fazlı Kılıç'ın katıldığı etkinlikte, Meydan, Seyrantepe, Seyrengah Girişi, Bosna Hersek Parkı, Gültepe İmam Hatip Önü, Çağlayan Mahallesi ve Aslangazi Caddesi'nde halka aşure dağıtıldığı kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kılıç, dayanışmanın ve paylaşmanın önemli olduğunu dile getirerek, bu geleneğin nesilden nesile aktarıldığına vurgu yaptı. Kılıç, etkinlikle ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

"Biz en dar, en zor zamanlarda dahi Anadolu'nun en ücra köşesine gittiğimizde insanlarımızın ikram için harcadıkları çabayı görürüz. Eskiden Anadolu'da insanların varlıklı ve zengin oluşunu hanelerindeki döşek sayısı ve ağırlayabilecekleri misafir sayısı ile orantılı olarak ifade ederlermiş. Van depreminden sonra eşim ve komşularımızla yardım için Erciş'e gittik. Depremin hemen sonrasında bölgeye yardım ulaştıracağımızı duyurduğumuz anda tüm Kağıthaneliler yardım seferberliği içerisine girdi. Bir ekmek parası olan komşularımız dahi o ekmek parası ile makarna alarak Van'a gönderilmesini istedi. Biz bu yardımları Erciş'in bir köyüne götürdük. Yardım için gittiğimiz köydeki insanlarımızın tüm zor şartlara rağmen bizleri ağırlamak için gösterdikleri çaba ikram kültürümüzü anlamada çok önemliydi."

Etkinliğe Kağıthane Kaymakamı Akın Varıcıer, Kağıthane Müftüsü Mevlüt Haliloğlu, Kağıthane İlçe Emniyet Müdürü Ekrem Gülen ile  Seyrantepe Cem Evi Dedesi Okan Doğaner de katıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Aşureyi 1,5 Metrelik Kaşıklarla Yediler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement