Asya Emeklilik 1,5 Yılda 185 Bin Katılımcıya Ulaştı - Son Dakika
Güncel

Asya Emeklilik 1,5 Yılda 185 Bin Katılımcıya Ulaştı

Asya Emeklilik, Bireysel Emeklilik Sisteminde 1,5 yılda 185 bin katılımcıya ulaşarak sektörde 7. sıraya yükseldi.

07.02.2014 15:25  Güncelleme: 15:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Asya Emeklilik 1.5 yılda 185 bin katılımcıya ulaştı, 2014'te yüzde 80 büyümeyi hedefliyor
Asya Emeklilik, Bireysel Emeklilik Sistemi'nde (BES) 1.5 yılda 185 bin katılımcıya ulaşarak sektörde 7. sıraya yükseldi. 2014 yılında şirketin hedefi 150 bin yeni katılımcıyla yüzde 80 büyüyerek ilk 5'e girmek.

Bank Asya iştiraki olarak Mayıs 2012'nin ikinci yarısında Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) sektörüne giren Türkiye'nin ilk ve tek faizsiz emeklilik şirketi Asya Emeklilik, 19 ayda 185 bin katılımcı sayısıyla 18 şirketin faaliyet gösterdiği sektörde 7.liği yakaladı. Asya Emeklilik'in fon büyüklüğü ise 200 milyon TL'yi geçti. 2014 yılında şirketin hedefi 150 bin yeni katılımcıyla yüzde 80 büyüyerek ilk 5'e girmek.

2013 yılını ve sektörün performansını değerlendiren Asya Emeklilik Genel Müdürü Türker Gürsoy, ilk yılında Asya Emeklilik'in en çok katılımcıya ulaşan şirket olduğunu belirtti. Türkiye'nin 'ilk ve tek' faizsiz emeklilik şirketi olarak 2012 Mayıs ayında faaliyete başladıklarını aktaran Türker Gürsoy, "17. olarak girdiğimiz sektörde, 1.5 yıl gibi kısa bir sürede yüzde 4.4'lük pazar payı ile 7. sıraya yükseldik. Ocak ayı itibari ile yaklaşık 185 bin katılımcıya ve 200 bin sözleşmeye ulaştık. Katılımcılarımızın fon tutarı 200 milyon TL'nin üzerinde. Yine katılımcılarımıza ait devlet katkısı fon tutarı ise 28 milyon TL'nin üzerine çıktı" dedi.

KURUMSAL SEGMENTTE 2. SIRADA

Geçtiğimiz yıl yaklaşık 140 bin katılımcının Asya Emeklilik'i tercih ederek sisteme dahil olduğunu belirten Türker Gürsoy, bu rakamın sektörün 2013 yılında ulaştığı toplam yeni katılımcı sayısının yüzde 13.5'ini oluşturduğunu söyledi.

Kurumsal segmentte de yaklaşık 30 bin yeni sözleşme ile kurumsal katılımcıların en çok tercih ettiği şirket olduklarını ifade eden Gürsoy, "Bu rakam sektördeki 2013 yılında yapılan kurumsal emeklilik sözleşmelerinin (İşveren Katkılı Grup Emeklilik Sözleşmeleri) yüzde 28'ini oluşturuyor. Kurumsal segmentte yüzde 14'lük pazar payı ile sektördeki en büyük 2. şirket olduk" dedi.
2013 yılında hisse fonu performanslarına bakıldığında 1. şirket olduklarını vurgulayan Gürsoy, "Fonlarımıza baktığımızda, kuruluştan bugüne sektör ortalamasının üzerinde bir getiri performansı yakaladığını görüyoruz. Özellikle hisse senedi fonumuz yüzde 4,74'lük 2013 getiri performansı ile ilk sırada yer alıyor. Diğer fonlarımız da rekabetçi oranlarla üst sıralarda bulunuyor" diye konuştu.

2014 HEDEFİ 150 BİN YENİ KATILIMCI İLE İLK 5

Bank Asya ile geliştirdiğimiz güçlü entegrasyon ve satış kanallarının artışıyla bu yıl da büyümeye devam edeceklerini aktaran Gürsoy, 2014 yılı hedefleri hakkında şunları söyledi: "2014 sonunda 150 bin yeni katılımcı sayısıyla sektörde ilk 5 içinde yer almayı hedefliyoruz. Yapılanmamızı ve stratejilerimizi bu hedef doğrultusunda kurguluyoruz. 2013 yılından edindiğimiz tecrübe, özellikle de 2 ay önce gerçekleştirdiğimiz BEStival kampanyamız döneminde, yaklaşık 90 bin katılımcının bizi tercih etmiş olması, bu hedefin Asya Emeklilik için ulaşılmaz olmadığını gösteriyor. Bank Asya ile geliştirdiğimiz güçlü entegrasyon ile yakaladığımız verimli ve sürdürülebilir büyümeyi devam ettireceğimize inanıyoruz. Bunun yanında satış kanallarımızı da çeşitlendirmeye devam ediyoruz. 2014 yılında acente kanalımız ile satış faaliyetlerine başladık. Güçlü bir acente yapısı oluşturuyoruz. Bu alanda da teknolojik alt yapı desteğiyle, rekabetçi ve verimli olmayı hedefliyoruz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Asya Emeklilik 1,5 Yılda 185 Bin Katılımcıya Ulaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.

  • İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı
    02:03 İzmir'de motosiklet ile otomobil çarpıştı: Sürücü ağır yaralandı

    İzmir'in Konak ilçesinde, otomobil ile çarpışan motosikletin sürücüsü ağır yaralandı. Olayda motosiklet sürücüsü E.Ö. hayati tehlike altında olduğu için Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı. Otomobil sürücüsü ise ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü.


Advertisement