Asya'nın Kalbinde İstanbul Süreci Üst Düzey Bürokratlar Toplantısı - Son Dakika
Güncel

Asya'nın Kalbinde İstanbul Süreci Üst Düzey Bürokratlar Toplantısı

Pakistan Başbakanının Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Danışmanı Sertaç Aziz, "Afganistan'ın düşmanı Pakistan'ın da düşmanıdır" dedi.

25.05.2015 16:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Pakistan Başbakanının Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Danışmanı Sertaç Aziz, " Afganistan'ın düşmanı Pakistan'ın da düşmanıdır" dedi.

Asya'nın Kalbinde İstanbul Süreci Üst Düzey Bürokratlar Toplantısı Pakistan'ın başkenti İslamabad'da yapıldı.

Pakistan Başbakanının Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Danışmanı Aziz, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Afganistan ile ilk kez bir uluslararası toplantıya eş başkanlık yaptıklarını ifade etti.

Bölgedeki barış ve refahın gelişmesinin karşılıklı güven ortamının iyileştirilmesinden geçtiğine inandığını kaydeden Aziz, "Asya'nın Kalbinde İstanbul Süreci" toplantılarının da bu amaca hizmet ettiğini söyledi.

Afganistan'ın güvenliğinin kendileri için de kritik öneme sahip olduğunu belirten Aziz, "Afganistan'da Sayın Eşref Gani'nin göreve gelmesiyle önemli bir vizyon değişimi yaşanıyor. Bu durum bölgemizdeki barış ve huzura da katkı sağlıyor" dedi.

Süreç, Türkiye'nin girişimiyle başladı

Pakistanlı şair Muhammed İkbal'in dediği gibi "Asya'nın kalbinde" yer alan Afganistan'ın sorunlarının çözülmesi ve bölgesel istikrarın geliştirilmesi için çaba sarf etmeye devam edeceklerine işaret eden Aziz, şunları kaydetti:

"Asya'nın Kalbinde İstanbul Süreci toplantıları Türkiye'nin girişimiyle 2011 yılında başlamıştı. 2013 yılında Başbakanımız Sayın Navaz Şerif'in Afganistan ziyareti ve 2014 yılında Sayın Eşref Gani'nin Pakistan ziyareti ilişkilerimizde kilometre taşı oldu. Geçen zaman içerisinde de bu süreç eşi görülmemiş bir ivme kazandı. Bu ivmenin dinamik bir ilerlemeyle somut kararlarla bölgenin kalkınmasına yardımcı olacağını umut ediyorum.  Afganistan'ın düşmanı Pakistan'ın da düşmanıdır. Bu anlayışla yaptığımız ikili anlaşmalarla Afganistan ile bölgedeki terörizme karşı mücadele ediyoruz."

Toplantıda Afganistan heyetine Dışişleri Bakanı Yardımcısı Hikmet Halil Karzai başkanlık ederken, Türkiye'yi Dışişleri Bakanlığı İkili Siyasi İşler Genel Müdürlüğünden Büyükelçi Şakir Özkan Torunlar temsil etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Asya'nın Kalbinde İstanbul Süreci Üst Düzey Bürokratlar Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement