At ve Eşeklerle Evlerine Su Taşıyorlar - Son Dakika
Güncel

At ve Eşeklerle Evlerine Su Taşıyorlar

At ve Eşeklerle Evlerine Su Taşıyorlar

Milas'a bağlı Çiftlikköy Mahallesinde şebekeye su basan iki pompanın arazılanması nedeniyle su sıkıntısı yaşayan köylüler, at ve eşeklerle evlerine su taşıyor.

18.08.2014 13:38  Güncelleme: 13:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Muğla'nın Milas İlçesi'ne bağlı Çiftlikköy Mahallesi'nde şebekeye su basan iki pompanın arazılanması nedeniyle su sıkıntısı yaşayan köylüler, 1 kilometre mesafedeki kuyudan at ve eşeklerle evlerine su taşıyor.

Muğla'nın büyükşehir olmasıyla mahalleye dönüştürülen Milas İlçesi'ne 30 kilometre mesafedeki, 290 haneli, 600 nüfuslu Çiftlikköy'e içme suyu pompalayan Pınaryanı Mevkisi'ndeki asırlık su kuyusundaki iki pompa birden 7 ay önce arızalandı. Bu nedenle köyün içme suyu şebekesine önceleri kısmen de olsa su verilebilirken, son bir 1.5 aydır pompaların artık tamamen çalışmaz hale gelmesi üzerine çeşmelerden bir damla bile su akmamaya başladı. Köylüler içme, temizlik ve hayvanlarını sulamak için ihtiyaçları olan suyu köye 1 kilometre mesafedeki kuyudan bidonlarla at ve eşek sırtında taşıyor. Mahalle sakinlerinden 43 yaşındaki Gülay Çandır (43) 7 aydır susuzluk yaşıyoruz. Bu sıcak havalarda banyo yapmak bir yana, içecek suyu bile bulamıyoruz. Hayvanlarımıza içirecek suyumuz bile yok. Çamaşır ve bulaşıklar susuzluktan dağ gibi yığılıyor. Çaresiz, sabah erkeden kalkıp, çocuklarımı evde bırakıp, eşekle kuyudan bidonlarla su taşımaya gidiyorum. Tarla, bahçelerdeki zaten yorucu olan işimize bir de bu su taşıma eklendi. Engelli çocuğum var. Ona bile bu taşıma işi nedeniyle zaman ayırmakta zorlanıyorum. Çocuklarımı bile kuyunun başında yıkadığım oluyor dedi. Çandır, kendisi gibi köydeki pek çok kişinin çaresiz, at ve eşekle bidonlarla su taşıdığına dikkati çekip, yetkililerden yardım istedi.Köylülerden Atalay Çandır ise Yaz gününde susuz kaldık. Yetkililer halimizi görmüyor mu Bu çağda at ve eşek sırtında su taşımak olacak şey mi Bir an önce sıkıntımızın çözülmesini bekliyoruz diye konuştu.

Çiftlikköy Mahallesi Muhtarı Yılmaz Soydan da sorunu Muğla Su ve Kanalizasyon İşleri ile Milas Kaymakamlığı'na bildirdiğini belirtip, sorunun çözülmesi arızalanan pompa için parça siparişi verildiğini söyledi. Çiftlikköy Mahallesi'nde 3 yıl önce de borcu nedeniyle su kuyusunun pompalarının elektiriğinin kesilmesi nedeniyle 6 ay susuz kalınmış yirne at ve eşeklerle köylüler kuyudan su taşımak zorunda kalmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel At ve Eşeklerle Evlerine Su Taşıyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement