Ata Sporu Okçuluk Gelecek Nesillere Taşınıyor - Son Dakika
Yerel

Ata Sporu Okçuluk Gelecek Nesillere Taşınıyor

Ata Sporu Okçuluk Gelecek Nesillere Taşınıyor

Geleneksel Türk Okçuluğu’nu sevdirmek, gençleri bu sporu yapmaya teşvik etmek ve bu geleneği gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Talimhane ve Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu’nun açılışı gerçekleştirildi.

06.02.2017 10:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Geleneksel Türk Okçuluğu'nu sevdirmek, gençleri bu sporu yapmaya teşvik etmek ve bu geleneği gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Talimhane ve Geleneksel Türk Okçuluğu Kursu'nun açılışı gerçekleştirildi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Karesi Belediyesi, Karesi Atlı Okçuluk Derneği, ve Karesi Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü ile birlikte düzenlenen kursun açılışına Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Karesi Kaymakamı Abdulkadir Demir, Geleneksel Sporlar Federasyonu Atlı Okçuluk As Başkanı Levent Talha, yurtdışından ve yurtiçinden Balıkesirliler dernekleri başkanları, çok sayıda protokol ve vatandaş katıldı. Açılış öncesinde Karesi Atlı Okçuluk Kulübü, at üzerinde gösteriler yaptı. Geleneksel Türk Okçuluk Talimhanesi'ni inceleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Balıkesir'de her zaman ilklerin yapıldığını vurguladı. Başkan Uğur, "Geçmişimizi geleceğe taşıyalım ki, gençlerimiz geçmişini unutmasın. İnşallah gençlerimiz bu kursta ata sporlarını öğrenecekler" diyerek Balıkesir'in Türkiye'de okçuluk ile ilgili açılan ilk profesyonel kursa sahip olduğunu söyledi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, "Okçular bugün bizi Orta Asya'ya götürdü, atalarımızla buluşturdu. Peygamber Efendimizin katıldığı Uhud Savaşı'na ve Osmanlı'ya götürdü. Ecdadımızı hatırladık. İşte milliyetçilik bu. İnşallah bundan sonra çocuklarımız; geleceğimizle, geçmişimizle, örf ve ananelerimizle tanışacak. Yapmış oldukları gösterilerle bizlere güzel dakikalar geçirten okçularımıza da teşekkür ediyoruz" dedi.

Açılış töreninde açıklama yapan Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Türklerin tarih sahnesinde okçuluklarıyla beraber var olduklarını vurgulayarak, "Bizi tarih sahnesine çıkaran bu spora sahip çıkmamız gerektiğine inanıyoruz" dedi. Ata sporunu yaşatmak için belediyeler olarak bu spora gönül veren insanları desteklediklerini söyleyen Yılmaz, "Bugün burada 'ya Hakk' diyerek ok attık. Bu spor insanı dinlendiren bir spor, içten gelen bir enerjisi var. İnşallah burada yetişen sporcular hem bizi en iyi şekilde temsil edecek hem de yeni sporcular yetiştirecekler" açıklamasında bulundu. Balıkesir'i sporuyla, sağlığıyla, eğitimiyle öne çıkan bir şehir haline getirmeyi hedeflediklerini söyleyen Başkan Yılmaz, "Daha önce Atlı Okçuluk ve Savaş Sanatları ile ilgili uluslararası bir festival düzenlemiştik. Bugün de halkımızdan gelen talepler doğrultusunda Geleneksel Türk Okçuluğu Talimhanesi ile okçuluk kurslarımızın açılışını yapıyoruz. Eğitimlerimiz 160 kursiyerle başlayacak. İstiyoruz ki halkımız geleneklerine ve göreneklerine sahip çıksın. Ben, buna destek veren tüm halkımıza ve katılan sporcularımıza teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ata Sporu Okçuluk Gelecek Nesillere Taşınıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement