Ata'ya Saygı İçin Pedal Çeviriyorlar - Son Dakika
Yerel

Ata'ya Saygı İçin Pedal Çeviriyorlar

Ata\'ya Saygı İçin Pedal Çeviriyorlar

Bisiklet Kültürü Geliştirme Derneği üyesi sporcular, İstanbul'dan başlatılan ve Ankara'da son bulacak "Ata'ya Saygı" bisiklet turu kapsamında Düzce'ye ulaştı.

08.11.2015 22:06  Güncelleme: 10:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bisiklet Kültürü Geliştirme Derneği üyesi sporcular, Atatürk'ün 77. ölüm yıl dönümü için İstanbul'dan başlatılan ve Ankara'da son bulacak "Ata'ya Saygı" bisiklet turu kapsamında Düzce'ye geldi.

Yaklaşık 220 kilometre pedal çevirerek, Düzce'ye ulaşan sporcular adına açıklama yapan dernek başkanı Atilla Atay, Ata'ya saygı turu kapsamında birinci etabı tamamladıklarını söyledi.

İstanbul'un Kadıköy ilçesine bağlı Bostancı Mahallesi'nden bugün yola çıktıklarını anlatan Atay, "İki etaplı Ata'ya saygı turu yapıyoruz. Birinci etabı, havanın kararması nedeniyle Bolu Dağı eteklerinde sona erdi. Yarın da Bolu-Ankara etabını tamamlayacağız. 10 Kasım'da Anıtkabir'de resmi programa girip Atamızı anacağız ve derneğimizin bayrağını bırakacağız. Bu etkinliği 10 yıldır düzenli olarak yapıyoruz. Her pedalında Atatürk'ü andığımız 480 kilometrelik bir organizasyondur" şeklinde konuştu.

Atay, 12 bin üyeye sahip olduklarını, her organizasyona farklı sporcuları dahil etmeye çalıştıklarını belirterek, "Birçok sosyal projeye imza attık. Yol boyunca güvenlik önlemlerini alarak ilerliyoruz. Bu tur, hem bisiklet kültürü hem de Atamızla ilgili farkındalık projesidir. Ayrıca aralık ayında bir hafta sürecek Sarıkamış Şehitleri Anma Bisiklet Turu düzenleyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ata'ya Saygı İçin Pedal Çeviriyorlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement