Milli Helikopter ATAK, Terörle Mücadele Edecek - Son Dakika
Güncel

Milli Helikopter ATAK, Terörle Mücadele Edecek

Genelkurmay Başkanlığı, ATAK helikopterlerinin terörle mücadele harekat bölgesinde görev almaya başladığını açıkladı.

04.05.2015 10:29  Güncelleme: 11:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin milli helikopteri ATAK'a önemli bir görev verildi. Geçtğimiz yıl TSK'nın envanterine giren milli helikopter, terörle mücadele edecek. Erdoğan, milli helikopter için "Bu hepimiz için büyük bir başarıdır, tarihi bir adımdır. Ülkemiz ve milletimiz için iftihar edilecek bir durumdur." demişti.

SİİRT'E GÖNDERİLDİLER

Genelkurmay Başkanlığı, iki adet ATAK Helikopterinin, 3'üncü Komando Tugay Komutanlığı (Siirt) harekat komutasında görev almak üzere 25 Nisan 2015 tarihinde Siirt'e intikal ettiği belirtti.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA

Genelkurmay konuyla ilgili, "Milli üretim olan ATAK helikopterleri, ilk defa terörizmle mücadele harekat bölgesinde görev almaya başlamıştır. Helikopterler Mayıs 2015'ten itibaren Siirt'in dışında Şırnak, Hakkari ve Van bölgelerinde de gece ve gündüz görev alacaktır." açıklamasını yaptı.

ERDOĞAN, "BU HEPİMİZ İÇİN BÜYÜK BİR BAŞARI" DEMİŞTİ

Başbakanlığı döneminde milli helikopterin teslim törenine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Türkiye ATAK projesiyle birlikte artık helikopter satın alan bir ülke konumundan helikopter üreten ve helikopter satan bir ülke konumuna yükselmiştir. Bu hepimiz için büyük bir başarıdır, tarihi bir adımdır. Ülkemiz ve milletimiz için iftihar edilecek bir durumdur." demişti.

MİLLİ HELİKOPTER ATAK'IN ÖZELLİKLERİ

Milli imkanlarla geliştirilen Taarruz ve Taktik Keşif Helikopterinin [T129 ATAK] ilki test uçuşlarını başarıyla gerçekleştirmesinin ardından Nisan 2014'te TSK envanterine alındı. Toplamda 50 helikopteri kapsayan sözleşme kapsamında son helikopter 2018'de envantere girecek. 2 mürettebatlı bulunan ATAK'lar azami 288 km/h hıza ulaşabiliyor. 556 kilometre menzile sahip helikopterin burun kısmında 20 mm'lik 500 mermi kapasiteli top, kanat altında da 76 adet roket bulunuyor.

Milli Helikopter ATAK, Terörle Mücadele Edecek
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Milli Helikopter ATAK, Terörle Mücadele Edecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (28)

  • bahri: tüm parçaları yurt dışından getirilip montaj edildikten sonra milli helikopter deniliyor 3 36 Yanıtla
  • siirt: kürdüm ne mutlu türküm 22 6 Yanıtla
  • FARK BU: diğerlerİ konuşur AK PARTİ YAPAR 13 4 Yanıtla
  • PUTPEREST ÜLKÜCÜLER: İTALYA ve TÜRK YAPIMI. TAMAMEN YERLİ ÜRETİM DEĞİL 9 7 Yanıtla
  • .....: Yaparsın yapmadı derler yapmazsın yaptı derler ağzı olan konuşuyor Yüzde seksen türk üretimi yazılımı türk mühendislerin güzel şeylerde particilik yapmayın kardeşim 10 2 Yanıtla
  • terör: Terör dedikleri PKK değil ha yanlış anlamayın, hatta apoya da bi tane verirler 4 7 Yanıtla
  • korkmaz: inş bir gün motor yapmayıda öğreniriz amin 9 1 Yanıtla
  • ancak müzakere (pazarlık)yaparlar: . . . bu saatten sonra akp. . . terörle mücadele etmez ve de edemez. . . ancak bu saatten sonra akp. . . , pkk ile masa ya da sehpa kurup müzakere ve pazarlık yapar. . . 6 4 Yanıtla
  • DEMOKRASİ: DEMOKRSAİ LAZIM SİLAZ LAZIM DEĞİL BU ÜLKEYE ATAK İSTEMİYORUZ İNSNA GİBİ DEMOKRSAİ İSİTİYORUZ H DDD PP TEK ÇARE 2 8 Yanıtla
  • akademi: bizlerde merak ediyorduk milli helikopter nerde teröre niye müdahale etmiyor diye 3 6 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement