Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Vali Şahin'e Ziyaret - Son Dakika
Yerel

Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Vali Şahin'e Ziyaret

Arapça eğitimi için Ürdün'e giden Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, eğitim dönüşü Vali İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti.

09.06.2015 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Arapça eğitimi için Ürdün'e giden Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, eğitim dönüşü Vali İbrahim Şahin'i makamında ziyaret etti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Şahin, yabancı dillerin, o dillerin konuşulduğu ülkelerde öğrenilmesinin önemli olduğunu söyledi.

Arapça öğrenmek için Ürdün'e giden öğrencilerin ciddi kazanımlar elde ettiğini vurgulayan Şahin, " Türkiye'de sizin yaşınızdaki çocukların yurt dışına gitmeleri, oralarda eğitimin bir kısmını görmeleri neredeyse istisnai durumlardan ve siz müstesna çocuklardan oldunuz" dedi.

Yabancı dilin tekrar edilmediği takdirde çabuk unutulduğunu dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

"Yabancı dil biraz nankör. Mutlaka aranızda konuşma ve o dili geliştirmeniz gerekiyor. Ayrıca gerek Arapça gerek Kur'an-ı Kerim marifetiyle Arapça'yı geliştirmek için fırsat olacak. Bunu geliştirmeniz lazım ki üzerine bina edebilesiniz. Eğer bıraktığınız gibi kalırsa dil bir anda unutuluyor ve yavaş yavaş o dili kullanmakta güçlük çekiyorsunuz."

Konuşmaların ardından Vali Şahin konuklarına hediye verdi, öğrenciler de Vali Şahin'e Ürdün'den getirdikleri hediyeleri takdim etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atakum Anadolu İmam Hatip Lisesi Öğrencilerinden Vali Şahin'e Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement