Atakum Belediyesi'nin 'Örnek Köy' Uygulaması Büyük İlgi Görüyor - Son Dakika
Yerel

Atakum Belediyesi'nin 'Örnek Köy' Uygulaması Büyük İlgi Görüyor

Atakum Belediyesi\'nin \'Örnek Köy\' Uygulaması Büyük İlgi Görüyor

Atakum Belediyesi’nin köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yaşam alanlarına yönelik başlattığı ve her kesimden destek gören ‘Örnek Köy’ uygulaması tüm hızıyla devam ediyor.

31.05.2015 21:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atakum Belediyesi'nin köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yaşam alanlarına yönelik başlattığı ve her kesimden destek gören 'Örnek Köy' uygulaması tüm hızıyla devam ediyor.

Uygulama kapsamında Karaoyumca Mahallesi'nde kapsamlı çalışmalar gerçekleştirildi. Mahallenin öncelikli eksiklerinin giderildiği, tüm yollarının parke taşlarıyla döşendiği ve kaldırımların yapıldığı çalışmaların ardından açılış töreni düzenlendi. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'nın yanı sıra AK Parti Samsun Milletvekili Adayları Ahmet Demircan ile Hasan Basri Kurt, AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin ve mahalle sakinlerinin katıldığı açılışta coşkulu anlar da yaşandı.

Örnek Köy uygulaması ile yıllarca yaşanan hizmet eşitsizliğine son verdiklerini ifade eden Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "İlçe merkezimizdeki mahallelerimizde yapılan hizmetler, ilçe merkezimize uzakta kalan ve eskiden köy olarak nitelendirilen mahallelerimize yapılmıyordu. Bu büyük bir hizmet eşitsizliğiydi ve biz buna son verdik. Kısa süre önce çamurlu yollarında vatandaşlarımızın büyük zorluklar çektiği Karaoyumca Mahallesi, artık ilçemizin merkezindeki mahallelerden farksız. Bu uygulamayı son derece önemsiyor ve tüm mahallelerimizde gerçekleştireceğimizi buradan bir kez daha dile getiriyorum" dedi.

Karaoyumca Mahalle Muhtarı Ercan Yılmaz ise yaptığı konuşmada bu uygulama ile sahip oldukları yolları en az 30 yıl sonra yapılır diye düşündüklerini ifade ederek, "Açık konuşmak gerekirse bugün sahip olduğumuz yolları istiyorduk ama 30 yıl daha yapılmaz, ancak 30 yıl sonra yapılabilir diye düşünüyorduk. Başkan Taşçı büyük bir belediyecilik başarısı gerçekleştiriyor. Bu başarı sayesinde mahallelerimiz hak ettiği hizmete kavuşuyor. Bu anlamda bizim bir talebimiz var. Mahallemizin Karaoyumca olan adının Akoyumca olarak değişmesini istiyoruz. Bu kadar güzel çalışmaların yapıldığı, hizmetin bu denli halka buluştuğu mahallemize 'Kara' değil 'Ak' adı yakışır" diye konuştu.

AK belediyeciliğin tüm Türkiye'de olduğu gibi Samsun'da da büyük değişimler yaşattığını ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Ahmet Demircan da, "AK belediyecilik anlayışı ülkemizde büyük değişimleri de beraberinde getirdi. Bunun en güzel örneklerinden birisini de Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ortaya koyuyor. Türkiye'de artık güzel şeyler oluyor. AK Parti iktidarı hem genelde hem de yerelde büyük işlere imza atıyor. Yakalanan istikrarın devamı için 7 Haziran seçimlerinde herkese büyük görev düşüyor. Hayal dünyasındaki muhalefet partilerine gereken yanıtı halkımız verecek ve istikrar sürecek" şeklinde konuştu.

Türkiye'de hayal olarak görülen, yapılması imkansız sanılan ne kadar büyük hizmet varsa AK Parti sayesinde gerçek olduğunu ifade eden AK Parti Samsun Milletvekili Adayı Hasan Basri Kurt ise konuşmasına partinin sloganını hatırlatarak başladı. Kurt, "'Onlar konuşur, AK Parti yapar' şeklindeki sloganımızın ne kadar doğru olduğunu bugün burada bir kez daha görüyoruz. Bu sloganın gerçekliğini baktığımız her yerde görüyoruz. Bu ülkenin huzurlu, güçlü ve dik olmasını istemeyenler, halka hizmet ulaşsın istemeyenlerdir. 13 yıldır onlara müsaade etmeyen halkımız sandıktan yine milletin iktidarı olan AK Parti iktidarını tek başına çıkartacaktır. Milletimiz AK Parti'ye, AK Parti de milletimize güveniyor. Biz gücü birbirimizden alıyoruz" dedi.

Konuşmaların ve açılışın ardından Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, mahalledeki çalışmalar sırasında kendisinden akülü tekerlekli sandalye isteyen bir kadının da isteğini gerçekleştirdi. Birkaç gün önce yapılan talep üzerine harekete geçtiklerini ve kadının sandalyesini temin ettiklerini ifade eden Başkan Taşçı, akülü tekerlekli sandalyeyi milletvekili adayları Demircan ve Kurt ile birlikte teslim etti. Hayaline kavuşan genç kadın, Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya teşekkür ederek, "Artık yollarımız çamurlu değil. Akülü tekerlekli sandalyemle doyasıya gezeceğim. Eve hapis olmaktan kurtuldum" diye konuştu. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atakum Belediyesi'nin 'Örnek Köy' Uygulaması Büyük İlgi Görüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement