Atakum'da Dilenci Mücadelesi - Son Dakika
Yerel

Atakum'da Dilenci Mücadelesi

Atakum\'da Dilenci Mücadelesi

Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, duygu sömürüsü yaparak haksız kazanç elde eden dilencilere karşı mücadele başlattı.

20.02.2015 16:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atakum Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, duygu sömürüsü yaparak haksız kazanç elde eden dilencilere karşı mücadele başlattı.

Mücadele kapsamında ilçede esnafı ve vatandaşları uyaran zabıta, pazar yerlerini ve cami önlerinde gezerek broşür dağıttı.

Dilencilerin haksız kazanç elde etmek amacıyla vatandaşların duygularını sömürdüğünü ve buna Atakum'da asla müsaade etmeyeceklerini belirten Atakum Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla Güneşdoğdu, "Paylaşmayı kendisine temel özellik edinen vatandaşlarımızın bu iyi niyetlerini suistimal etmek isteyenlere müsaade etmeyeceğiz. Ellerinde sahte sağlık raporları, uydurulmuş hikayeleriyle vatandaşlarımızdan para isteyen dilencilere yönelik bir bilgilendirme broşürü hazırladık. Halkımızı hem sözlü hem de yazılı olarak uyarıyoruz" diye konuştu.

Dilencilerin üzerilerinden çıkan paraların bazen kendilerini bile şaşırttığını ifade eden Atakum Belediyesi Zabıta Müdürü Atilla Güneşdoğdu, "Vatandaşlardan gelen ihbarlar ve ekiplerin tespiti üzerine yakaladığımız dilencilere yetkimiz çerçevesinde Kabahatler Kanunu'na göre ceza yazıyor ve bölgemizden uzaklaştırıyoruz. Vatandaşımız üzülüyor, acıyor ve cebindeki para azsa bile çıkartıp dilenciye veriyor. Ama dilencilerin üzerlerinde en az bir işçinin bir aylık maaşı çıkıyor. Vatandaşlarımızdan da duyarlı olmalarını, kesinlikle duygularının sömürülmesine izin vermemelerini istiyoruz. Bizi de 153 numaralı Alo Zabıta hattından bilgilendirmelerini rica ediyoruz" dedi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atakum'da Dilenci Mücadelesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement