Atakum'da Köy Konağı Açılışı - Son Dakika
Yerel

Atakum'da Köy Konağı Açılışı

Atakum\'da Köy Konağı Açılışı

Atakum Belediyesi’nin önemli projelerinden birisi olan ve köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim merkezlerine değer katması hedeflenen “Köy Konakları” projesinin ilki Çobanözü Mahallesi’nde halkın hizmetine sunuldu.

26.10.2015 12:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atakum Belediyesi'nin önemli projelerinden birisi olan ve köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim merkezlerine değer katması hedeflenen "Köy Konakları" projesinin ilki Çobanözü Mahallesi'nde halkın hizmetine sunuldu.

Çobanözü Mahallesi'ndeki Köy Konağı açılışında konuşan Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, ilçenin çehresini değiştirip, değer katacak projeleri hayata geçirmeye devam ettiklerini kaydederek, "Göreve gelmeden önce halkımıza söz vermiştik. İlk olarak öncelikli eksiklerin giderilmesi noktasında çalışacağımızı, ardından da ilçemizin önce bölgede ardından da Türkiye'de yıldız konumuna ulaşması için mücadele edeceğimizi söylemiştik. Bu sözümüzün arkasında durmanın gururunu yaşıyoruz. Rutin belediyecilik çalışmalarımızı ciddi bir efor içerisinde sürdürürken, sosyal belediyecilik anlayışımızı ise sürekli geliştiriyor, daha geniş alanlara yayıyoruz" dedi.

"ATAKUMUN EKSİKLERİ GİDERİLİYOR"

Atakum ilçesinin eksiklerinin birer birer giderildiğini ifade eden Başkan Taşçı, "Son bir buçuk yılda Atakum'da çok şey değişti. Eskiden noteri dahi olmayan bir ilçede yaşıyorduk, artık noterimiz var. Eskiden resmi hastanemiz yoktu, şimdi kapılarının açılması için gün sayıyoruz. Kilitli taş parke döşeme başta olmak üzere yol çalışmalarında on yıllardır yapılamayanı bir buçuk yıla sığdırdık. 14 projeyi hayata geçirdik, 8 projenin ise yapımına devam ediyoruz. 55'de 55 proje sözümün içerisinde olmayan, ekstradan hayata geçirilen 17 projemiz var. Planlamasını bitirdiğimiz ve halkımızla buluşturmak için sabırsızlandığımız 10 projemiz daha var. Hayal yok, vaat yok. Atakum İlçesinde proje var, çalışma var, sözümüzü tutmak var" diye konuştu.

"HİZMET AYRIMI YOK"

Açılışını gerçekleştirdiği Köy Konağı projesi hakkında bilgi veren Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı, "Köy statüsünden mahalle statüsüne geçen yerleşim merkezlerimize büyük önem veriyoruz. Yıllarca yaşadıkları hizmet eşitsizliğine son vermek için soluksuz çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı Köy Konağı gibi sosyal içerikli projelerimizle süslüyoruz. Köy Konağı projesini tüm mahallelerimize taşımayı hedefliyoruz. Şu an yapımı tamamlanmak üzere olan köy konaklarımız ardı ardına açarak halkımızın hizmetine sunacağız. Köy Konağı projesi ile hem mahallelerimiz değer kazanacak hem de turizme katkı sağlayacağız. Osmanlı ve Türk mimarisinin harmanlanmasıyla ortaya çıkan konaklarımız her yaştan mahalle grubundaki mahalle sakinlerimize hizmet verecek" şeklinde konuştu.

"GÖRMEDİĞİMİZ ÇALIŞMALARI GÖRÜYORUZ"

Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya teşekkür eden Çobanözü Mahallesi Muhtarı Şaban Kar, "40- 50 yıldır görmediğimiz çalışmaları 1.5 yılda gördük. Bu abartı değil, tamamen yaşadığımız gerçek. Bu anlamda Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı'ya teşekkür ediyoruz. Eskiden merkeze uzak bir köy olarak anılırken şimdi merkezle aynı hizmetleri alan bir mahalle olduk" ifadelerini kullandı.

Açılışa ayrıca AK Parti Atakum İlçe Başkanı Ömer Faruk Şahin, OMÜ Tıp Fakültesi Başhekimi Mustafa Bekir Selçuk, Atakum Kent Konseyi Başkanı Doç. Dr. Bekir Şişman, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı. Atakum Belediye Başkanı İshak Taşçı ve eşi Fatma Taşçı, açılışın ardından davetlilere kestane ve aşure dağıttı. Başkan Taşçı, davetlilere Köy Konağı'nı gezdirerek içeriği hakkında bilgi verdi. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atakum'da Köy Konağı Açılışı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement