Atalay: O Mitingle Artvin'i Aldık - Son Dakika
Güncel

Atalay: O Mitingle Artvin'i Aldık

Atalay: O Mitingle Artvin\'i Aldık

Başbakan Yardımcısı Atalay "Artvin gidip geliyordu, bir miting koyduk, Başbakanımız oraya gitti ve Artvin'i aldık" dedi.

12.04.2014 12:54  Güncelleme: 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Anayasa Mahkemesinin YSK kararını incelemesi tartışmalarına ilişkin, "Sayın Başkan'ın (Haşim Kılıç), bunu çok iyi bilir, ifade etmesi gereken şuydu, 'YSK'nın kararları kesindir. Dolayısıyla biz öyle bir başvuruyu zaten alamayız.' Bunu demediği için, 'Önümüze gelsin değerlendiririz' ifadesi hem bu tür hiçbir hukuki temeli olmayan başvuruları teşvik ediyor hem de Anayasa Mahkemesine eleştiri getiriyor" dedi.

"CUMHURİYET TARİHİNDE BİR İLK"

Atalay, AA'ya yaptığı açıklamada, "seçim öncesinde tartışılan konuların, sızdırılan ses kayıtlarının etkisine" ilişkin, bunun, Cumhuriyet tarihi boyunca ittifakların en fazla yapıldığı bir seçim olabileceğini söyledi.

"Hem partiler arası ittifaklar hem parti dışında bu seçimin en etkin, en aktif ögesi paralel yapı diye nitelenen gruptu" ifadesini kullanan Atalay, bu grubun siyasi parti olmadığına işaret etti.

"Muhalefet zaten ciddi eleştirilerle falan kampanya yürütür ama paralel yapı muhalefet partilerinden daha fazla çalıştı" değerlendirmesinde bulunan Atalay, bir anlamda muhalefet partilerinin de kampanyalarını, paralel yapının ürettiği ses kayıtları, tapeler, Youtube ortamında yayınlananlar gibi ürünlerle yürüttüklerini belirtti.

"CHP'NİN NORMALDE YÜZDE 10 OYU VARDI"

Paralel yapının bu partilerle çok yakın ittifak içinde çalıştığını dile getiren Atalay, şunları söyledi: "Nerede hangisinin adayı güçlüyse ona zaten oy verdiler. Bunu açık deklare ettiler. Hem de alanda fiilen en çok çalışan onlar. Diyelim ki bizlerle, partimizle, şahıslarımızla ilgili broşürleri onlar dağıttılar ev ev. Ne MHP'nin ne CHP'nin böyle bir yöntemi de yoktur kabiliyeti de yoktur, ev ev dağıtmak falan. Onlar adına bu yapının gençleri yaptı. Güzel kıyafetli kızlarımız. Ben onlara laf söylemeye bile kıyamıyorum. Güzel islami kıyafet içinde ama AK Parti ve bizler aleyhinde şeyler dağıttılar. Bunun ne faydası oldu, muhalefete bir faydası oldu mu? Tabii bir anlamda ittifakların tutkalı görevini gördü. Diyelim ki hangi ilde CHP, işte Ankara'da. Baştan itibaren planlı. MHP'nin bir önceki adayını CHP aday yaptı. Burada hem paralel yapı hem MHP, hepsi birlikte CHP'nin adayına oy verdiler. Veya benim seçim bölgem Kırıkkale'de hepsi toplandı MHP'nin adayına oy verdi. Mesela CHP'ye oy çıkmadı bizden. CHP'nin normalde yüzde 10 oyu vardır, yüzde 2 çıktı. Çünkü hepsi MHP'nin adayına oy verdi."

"VATANDAŞIMIZI ÇOK ETKİLEDİ"

Beşir Atalay, "Bize bunun ne zararı oldu? Şunu söyleyeyim, bazı yerlerde, bazı vatandaşlarımızın partiye oy vermesini engellemiş, önlemiş olabilir ama genel olarak baktığımızda bu çalışmalardan, ittifaklardan zarar görmedik aksine biraz fayda da gördük diyebilirim. Normal yerel seçim ortamında belki yüzde 45'in üzerine çıkmakta zorlanabilirdik. Ama hepsinin ittifakı, tabii bir de partimizle, Genel Başkanımızla ilgili üretilen yalan beyanlar, montajlar, şunlar bunlar, vatandaşımızı çok etkiledi. Mitinglere hiç görülmemiş ilgi doğdu" değerlendirmesinde bulundu.

Vatandaşın risk gördüğünü kaydeden Atalay, "AK Parti'nin yürüttüğü istikrarlı Türkiye yönetimi var, Türkiye'nin geleceği var, özgürlüklerimiz var, özellikle dini özgürlükler olarak, bugüne kadar çekilen bütün meşakkatler giderilmiş, engeller kaldırılmış. AK Parti'ye sahip çıkalım" duygusunun çok geliştiğini bildirdi.

"ŞU AN GENEL SEÇİM OLSA..."

Paralel yapının çalışmasından seçim sonucu olarak zarar görmediklerini, oy oranlarının çok yüksek olduğunu vurgulayan Atalay, normalde, kendine has tabiatı bulunan yerel seçimlerdeki yüzde 46 oyun, genel seçimde yüzde 52'lere tekabül ettiğini kaydetti. Yerel seçimin, her defasında genel seçimden düşük seyredeceğini anlatan Atalay, "Biz tahmin ettiğimizin üzerinde yerel seçimde yüksek bir oy aldık. Şu anda genel seçim olsa yüzde 50'nin üzerinde oy alırız" diye konuştu.

AK PARTİ'NİN ARTVİN SIRRI

Kendisinin başkanlığındaki seçim koordinasyonuyla ilgili strateji ekibinin 12 kişiden oluştuğunu dile getiren Atalay, şunları kaydetti: "Ankara'ya gece mitingleri koyduk Başbakanımıza. Keçiören ile ilgili falan sorunlarımız vardı. O mitingler yanında Ankara'ya özel programlar uyguladık. Çünkü Ankara'yı biz başından beri kritik gördük. Veya Antalya'yı veya Balıkesir'i veya Ordu'yu. Yine bu şekilde uğraştığımız Adana, Mersin, Hatay, Van gibi büyük şehirler. Kritik illerden yarısını aldık, yarısını alamadık. 20 kadar kritik il tespit etmiştik. Diyelim ki Artvin, gidip geliyordu adeta, Başbakanımıza dedik ki 'Bir miting de oraya koyacağız.' Bir miting koyduk, oraya gitti ve o mitingle biz Artvin'i aldık."

"BU NOT 2 HAFTADA BİR KENDİSİNE GİDER"

Strateji ekibi olarak çok etkili bir çalışma yaptıklarını vurgulayan Atalay, her toplantılarından sonra da Başbakan Erdoğan'a bilgi notu sunduklarını söyledi. Atalay, "Bu not haftada iki kez kendisine gider. 'Aman şunlara dikkat, şurada şu sorun var' diye. Başbakanımız mutlaka bunlara uyar. Böyle bir özelliği vardır" dedi.

Bazı günler miting öncesi Başbakan Erdoğan'ın Keçiören'deki konutuna gittiğini belirten Atalay, evinin altındaki ofiste "Gece çalıştık, şurada size iletmemiz gereken şöyle bir konu var, aman bugünkü konuşmanızda buna yer verin" şeklinde yüz yüze görüşerek kısa değerlendirmeler yaptıklarını ifade etti.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Atalay, Cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin olarak, "Tartışılıyor, 'Birinci turda olur mu olmaz mı?' Partimiz karar verdiğinde ister Genel Başkanımız ister Cumhurbaşkanımız aday olsun, ilk turda kesin seçilir" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atalay: O Mitingle Artvin'i Aldık - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (8)

  • CELAL: Akpliler eserlerinizle övünün okuyun...Diyarbakır'ın ilk kadın Belediye Başkanı seçilen BDP'li Gültan Kışanak, demokratik özerklikle ilgili adım atmaya başladıklarını söyledi. Kışanak petrol başta olmak üzere, bölgede üretilen enerjiden yerel yönetimlere pay verilmesi gerektiğini söyledi. 20 19 Yanıtla
    ANTEPLİ: UZLETT SENİN SORUNLU OLDUĞUN BELLİ ZATEN BÜTÜN GÜN BURADASIN CIK DIŞARI HAVA AL IRKCI VE FAŞİST DIŞINDA ÖĞRENDİĞİN KELİME YOK SORUNLU HERİF 0 0 uzlett: sen ve senin gibiler türkçülük yaptığı sürece onlarda kürtçülük yapmaya devam edecektir. ben egeliyim muğlalıyım ama türk ile kürdü ayırmam. ırkçılık yapmam. türkçülük ve kürtçülük üzerinden siyaset yapılması yakın zamanda bitecektir. 0 0 CELAL: Sende Faydalanacan rumuzlu Ben diyarbakırdamıydımda oy vermeyeceğim sorunlu herif.Diyarbakırda değilm olsamda akp bdp dışında bir partiye verirdim. 0 0
  • OKAN35: Genel seçimle yerel seçimi Bir Tutma hey Akpli..Ben İzmirde oturuyorum buna rağmen mhpliyim ama Binali Yıldırıma Oy verdim çevremdede öyle cok.Yerel seçimlerde partiye bakılmaz. 11 8 Yanıtla
  • İYİ UYKULAR TÜRKİYE: Hükümetin yolsuzluk soruşturmasını bastırmak ve engellemek için ürettiği 'yargı ve emniyette paralel devlet' sloganları, delilsiz ve mesnetsiz poyrazlarla parti tabanına pompalanmaya devam ederken...Biz delillere bile ihtiyaç bırakmayan, alenen işleyen gerçek paralel devlet KCK'nın son faaliyetlerine bakalım.İdris Naim Şahin'in istifa beyanında 'çözüm sürecinin çözülme sürecine dönüşmesi' ifadesi de bir yana...Hukukun kasten askıya alındığı, PKK'nın bölgede serbest bırakıldığı süreçte son yaşananlara bakalım.Bölgeden gelen dehşet verici haberlere göre: Kış üstlenmesi için genellikle her yıl Irak-Suriye'ye geçen üst düzey PKK yetkilileri, bu yıl seçimler sebebiyle Türkiye'de kaldı.PKK teröristleri tüm şehir ve ilçelere yerleşimini tamamladı. KCK sistematiğinin kurulmadığı, PKK silahlı teröristlerinin yerleşmediği bir tek ilçe bile kalmadı. 11 6 Yanıtla
  • bitlisli: başbakan bitlisede gitmişti hem mevcut başkanda AKP idi ne oldu bitlisli rakip siyasetçilerine çürük yumurta dedi ve garanti olan bitlisi kaybetti....burdan bitlis halkını tebrik ediyorum..... 6 7 Yanıtla
  • SAMİ: Pkk sempatizanları veletler nasılda konulara beğeni yapıyorlar toplu olarak adamların işleri güçleri yok harbiden Celalin yazısına bile turuncuya basanlar var Allah akıl fikir versin doğru yolu göstersin sizlere 6 6 Yanıtla

Advertisement