Atalay: "Demirtaş'ı Heyetten Öcalan Değil, Tayyip Bey Çıkardı" - Son Dakika
Politika

Atalay: "Demirtaş'ı Heyetten Öcalan Değil, Tayyip Bey Çıkardı"

Atalay: "Demirtaş\'ı Heyetten Öcalan Değil, Tayyip Bey Çıkardı"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, İmralı’da Abdullah Öcalan ile görüşen heyette bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ı heyetten Recep Tayyip Erdoğan’ın çıkarttığını açıklayarak, “Görüşmelerin içeriğinin yayması, bazı yerlerle görüşmeler yapması ve kamuoyuna açıklamalarda bulunmasının tespit edilmesi üzerine Demirtaş heyetten çıkartıldı.

04.06.2015 12:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, İmralı'da Abdullah Öcalan ile görüşen heyette bulunan HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı heyetten Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkarttığını açıklayarak, "Görüşmelerin içeriğinin yayması, bazı yerlerle görüşmeler yapması ve kamuoyuna açıklamalarda bulunmasının tespit edilmesi üzerine Demirtaş heyetten çıkartıldı. O zamanki Başbakanımız Tayyip Bey yasakladı. 'Bunu heyetten çıkaracaksınız' diye ona ambargo uygulandı ve heyetin dışına çıkarıldı. Demirtaş, mahrumiyeti korumadı" dedi.

TGRT Haber ve İhlas Haber Ajansı Ankara Temsilcisi Batuhan Yaşar'ın programına konuk olan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Beşir Atalay, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin 7 Haziran'da kaderini belirleyeceği bir seçimle karşı karşıya olduğunu ifade eden Atalay, 7 Haziran seçimlerin önemine vurgu yaptı.

7 Haziran seçimlerinde Türkiye'nin ya istikrarını devam ettireceğini ya da yeni krizlere dönük bir evreye döneceğinin altını çizen Atalay, "CHP ve MHP'den seçmenin ötesinde 'Bu AK Parti fazla oldu' diyerek savaş açanların bir beklentisi kalmadı. CHP ve MHP'nin oyunun bir puan yükselmesi şuan fazla derde deva bir şey değil. AK Parti zaten birinci parti. Burada birde HDP var. Yani HDP'nin barajı geçip geçmemesi esas seçim sonucunu çok etkileyecek. HDP barajı geçerse özellikle Güney Doğu bölgesinde AK Parti'nin milletvekillerini orada alacak. Eğer geçmezse AK Parti'ye çok fazla milletvekili gelecek. Yani bu seçimde ana kurgu AK Parti'yi zayıf düşürmek, esas olarak iktidardan düşürmek için uluslararası yayın organları tuttular. Daha önce terör örgütüyle temas içerisinde olan HDP'yi şimdi oy verin diye çağrıda bulunuyorlar. Tuhaf şeyler yaşıyoruz" dedi.

"PARALEL YAPI HDP'YE OY TOPLUYOR"

Atalay, Türkiye'de 7 Haziran seçimlerine kısa bir süre kala içeride hiç umulmayan birlikteliklerin yaşandığını kaydetti.

MHP ve HDP'nin bu seçimlerde birbirlerini rahatsız edecek hiçbir şey söylemediklerine dikkat çeken Atalay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Bazı yerlerde birbirlerine destek olucu, 'bize vermiyorsanız HDP'ye verin' diye söylüyorlar. Paralel yapı daha önce çözüm sürecine çok karşı bir tutum sergilerken şimdi Türkiye genelinde HDP'ye oy topluyor. HDP'nin milletvekili çıkaramayacağı bölgelerde paralel yapı kendi tabanına, çevresine 'HDP'ye oy verin' diyor."

"AK PARTİ GÜMBÜR GÜMBÜR GELİYOR YİNE TEK BAŞINA İKTİDAR"

HDP'nin barajı geçmesi önünde paralel yapının çalışmasının olduğunu vurgulayan Atalay, paralel yapının 7 Haziran seçimlerinde HDP'nin barajı geçmesiyle meşgul olduğunu dile getirdi.

AK Parti'ye karşı yapılan seçim kampanyasının başını paralel yapının çektiğini sözlerine ekleyen Atalay, Saadet Partisi ve Büyük Birlik Partisi'ni bir araya getirerek AK Parti'nin oyunu bölmeye çalıştığını ifade etti.

Atalay, Paralel yapı ve işbirlikçilerinin hedefinin AK Parti'yi 'nasıl iktidardan düşürürüz' diye çalışmasının bulunduğunu kaydetti.

AK Parti'nin 7 Haziran seçimlerinde de tek başına iktidar olacağını belirten Atalay, "AK parti gümbür gümbür geliyor" dedi.

"DEMİRTAŞ VE EKİBİ SATTI KENDİLERİNİ"

CHP'den HDP'ye bir kaymanın bulunduğunu sözlerine ekleyen Atalay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Aydınların açıklamasını görürseniz bunu anlarsınız. CHP burada kimsenin umudu da değil. Kimse destek vermiyor. Katı ulusalcı bir kesim bile AK Parti'ye karşı HDP'yi destekliyor. HDP'ye destek verici açıklamalar yapıyorlar. Bu günlerin çok iyi analiz edilmesi gerekiyor. Kürt kardeşlerimiz için bunu ifade etmek istiyorum, şuanda Demirtaş ve ekibi kendisini de inkar ediyor. Tam bir statükonun ve cephenin içerisinde ve AK Parti'ye karşı oluşturulan uluslararası oyuna teslim oldular. Bir anlamda sattılar kendilerini. Yani bu bir uluslararası kurgu, bu çok açıktır. MHP ve CHP zaten bunun içinde. Paralel yapı zaten burada. Bu seçime doğru giderken en önemli unsur ve kullanılan piyon HDP oluyor."

"İMRALI BUNDAN ÇOK RAHATSIZ"

Öcalan'ın seçime parti olarak (HDP) seçime gitmeye karşı çıktığı ve 7 Haziran seçimlerinde Kandil ve Demirtaş'ın Öcalan'ı sahneden geri çekmeye çalıştığı iddia edildiği yönündeki bir soruya ise Atalay, "Tamamen doğru. Şuanda onların statükoya teslim oluşu, bu eski Türkiye cephesi içinde yer alışı, uluslararası kurgulara teslim oluşundan İmralı çok rahatsız ve o düşüncelerini ifade ediyor. Kurumlarımız görüşüyor çünkü orayla. Adayları birlikte belirlemiş, Güney Doğu'da yine Kandil'in vatandaşları tehditleri, Batı'da Demirtaş'ın 'barış' şovu yapması bütün bu kurgular. Bu seçim sonrasında orada büyük hesaplaşmalar olacak. Kendi aralarında ve hatta HDP'nin içinde. Epey bir hesaplaşmalar olacak. Çünkü artık bunlar da geleneksel raylarından çıktılar. Orada çok güven vermeyen bir HDP var şuanda. Bütün bu gelişmelerden İmralı rahatsızlığını herkes biliyor. Ama sadece İmralı değil, şuanda HDP'nin içinde yer alan ve onlarla birlikte siyaset yapmış insanların bir kısmında da bir rahatsızlık var" diye konuştu.

"DEMİRTAŞ'I HEYETTEN ERDOĞAN ÇIKARDI VE AMBARGO UYGULANDI"

İmralı'da Öcalan'la görüşecek heyetin içerisinde bulunan Demirtaş'ın heyetten çıkartılmasıyla ilgili çok önemli açıklamalarda bulundu.

Öcalan'la görüşen heyette bulunan Demirtaş'ın görüşmelerin içeriğini yaydığını, bazı yerlerle görüşmeler yaptığı ve kamuoyuna açıklamalar yaptığının tespit edilmesi üzerine heyetten çıkartıldığını sözlerine ekleyen Atalay, "Bu tespitlerin yapılması üzerine Demirtaş heyetten çıkartıldı. O zamanki Başbakanımız Tayyip Bey yasakladı. 'Bunu heyetten çıkaracaksınız' diye ona ambargo uygulandı ve heyetin dışına çıkarıldı. Demirtaş, mahrumiyeti korumadı. Onun için çıkarıldı. Dolayısıyla yani Demirtaş'ın eskiden de böyle bir şeyi vardı. İmralı'nın belli oranda Demirtaş'ın listeden çıkartılmasının da rolü vardır. İmralı'nın o konudaki bir görüşü de söz konusu olmuştur" şeklinde konuştu.

"PARALEL YAPI, İSRAİL VE ERMENİ LOBİSİNE DESTEK VERİYOR"

The New York Times ve bazı uluslararası medyanın Türkiye ile ilgili çalışmalarını bildiklerini ve bunun ilk olarak Davos süreciyle başladığını ifade eden Atalay, "Türkiye aleyhine dışarıdaki her faaliyeti biraz da besleyen bir paralel yapı unsuru var. Paralel yapı yurt dışına odaklanmıştır, esas çalışması yurt dışındadır. Bu lobilerle teması vardır. Paralel yapının oralara verdiği bilgiler vardır. İsrail ve Ermeni lobisi bunları çok önemli görmek lazım. Dolayısıyla Paralel yapı buradan destek veriyor. Bunları irtibat içinde görmek gerekiyor. Çözüm sürecine karşı paralel yapı sürekli yayınlar yapmıştır. Zaman gazetesinin manşetlerini hatırlayın. Birden bire HDP propagandası yapan paralel yapı haline dönüştü. Bunları düşüne biliyor musunuz? Bunlar kolay değişimler değil. Her şey mubah bunlar için. Şuanda tek hedefleri 'AK Parti Türkiye'de iktidarda olmasın.' Bu kurgu çok gizli yürütülmüyor. Bunlar çok açık görülüyor. Yüksek uzman olmaya gerek yok. Milletimiz bunları çok iyi görüyor. Her yerde bunlar konuşuluyor. Birde bu seçimin öncekilerden en önemli farklarından birisi AK Parti'ye karşı illegal, legal pek çok unsurun bir araya gelmesi bir cephe" şeklinde konuştu.

"KOALİSYON TÜRKİYE İÇİN BİR FELAKETTİR"

Türkiye'nin en büyük krizini koalisyon döneminde yaşadığını dile getiren Atalay, konuşmasına şöyle devam etti:

"Koalisyon çağrısı yapan muhalefet partileri sandığa doğru vatandaşa mesaj vermeye çalışıyorlar. Bunlar beyhude. Bakıyorsunuz bunlar seçim için ne vaat ediyorlar. Türkiye'nin geleceği için ne var ellerinde. Bunların birisi korkutmayla meşgul, kimisi 'oy ver gitsin' diyor, bir diğer parti ise 'hainler karşı birleşelim bizimle yürüyün' diyor. Ortada bir Türkiye projesi yok. Sadece AK Parti'nin Türkiye projesi var. Büyük bir seçim beyannamemiz var. Millet şimdi bir koalisyon olmayacağını da görüyor. Türkiye için büyük bir felaket. Türkiye için Allah korusun koalisyon bir felakettir. Ama bunları artık konuşmanın bir şeyi yok. Allah'ın izniyle milletimiz bütün bunları çok iyi okuyor. Biz zaten bütün bunları görerek hareket ediyoruz. 7 Haziran sonrası bizim için daha önemlidir. Son hafta kampanyamıza dikkat edilirse geleceğe vurgu yapılıyor."

"CHP VE MHP'NİN HEDEFİ YOK"

Atalay, muhalefet partilerinin iktidar olamayacağını bildiği için negatif kampanyalar yaptığını belirterek, "Biz pozitif kampanyayı çok önemli gördük. MHP ve CHP'nin bir hedefi yok. CHP Genel Başkanı ne dedi, '26'ın üzerinde alırsam istifa etmem' dedi. 'Altına düşerse istifa ederim' dedi. Kendisini oralarda görüyor. Onların gelecekle ilgili abartılı bazı vaatleri olur, CHP'de bunu yaptı zaten" ifadelerini kullandı.

"GÖZALTILAR DEVAM EDECEK"

7 Haziran seçimlerinin güvenliğiyle ilgili olarak ise Atalay, Doğu ve Güney Doğu'da baskıların olduğunu bildiklerini ve bu baskıların üzerine gittiklerini sözlerine ekledi.

Bazı gözaltıların yapıldığını ve bunların devam edeceğini dile getiren Atalay, vatandaşların endişe etmemesini istedi. Baskı yapanların cezasını göreceğini vurgulayan Atalay, kırsal kesimlerde ve uzak kesimlerde terör örgütünün baskı yaptığını ve bunların üzerine üzerine gittiklerini belirtti.

"HAKKIMI HELAL ETMEM"

HDP'nin terör örgütüyle irtibatını kesmediğini ifade eden Atalay, "O tehditler var biliniyor. Bölge insanına, teşkilatlarımıza şunu diyoruz, bunların üzerine üzerine gitmek lazım. Bunların vermek istediği psikolojik bir korkudur. Bu korkuyu onlara iade etmek lazım. Özellikle bu seçim ortamında artarak devam ediyor. O bölgede sadece yeni yasa değil genel olarak seçim güvenliği hükümetin önünde bir sorumluluktur. Ben vatandaşların çok rahat olmasını tavsiye ediyorum. Özellikle bölgede Kürt kardeşlerim yani AK Parti'nin şuana kadar eski Türkiye ile mücadelesini, devleti kendisiyle hesaplaştırmasını ve o bölgede yapılan asimilasyonlar onların üzerine giden bir parti olduğumuzu düşünsünler. Şuanda oynana oyunların farkına varsınlar. Hele dindar Kürt kardeşlerimizin özellikle şu günlerde bir sınavda olduğunu hatırlatmak istiyorum. Yani bu HDP'nin seçim beyannamesine baksınlar yeter. Biz bu işe emek verenler olarak yani Türkiye'de bütün haksızlıklar gitsin, zulümler gitsin, bir zamanlar devlet zulmediyordu ve biz devletin o zulmü ile mücadele ettik. Şimdi örgüt onlara baskı yapıyor, zulmediyor. Biz onları örgüte karşı tavırlarını göstermeye çağırıyoruz. Ben kendim, yani bu işlerde emeği olmuş, Kürt vatandaşların hak ve hukuklarını korunmasında hakkımı helal etmem. HDP'nin bu statüko çetesi içinde yer almasını Kürt vatandaşlarımız iyi değerlendirsin" dedi. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Politika Atalay: 'Demirtaş'ı Heyetten Öcalan Değil, Tayyip Bey Çıkardı' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement