Atalay: "İnadına Alanları Doldurmaya Devam Edeceğiz" - Son Dakika
Güncel

Atalay: "İnadına Alanları Doldurmaya Devam Edeceğiz"

Atalay: "İnadına Alanları Doldurmaya Devam Edeceğiz"

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindeki heyet, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi son durum değerlendirmesi için Çanakkale’ye geldi.

30.04.2016 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindeki heyet, 1 Mayıs İşçi Bayramı öncesi son durum değerlendirmesi için Çanakkale'ye geldi. İşçi Bayramını Çanakkale'de kutlayacak olan Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Türkiye'nin dört bir yanında meydana gelen bombalı terör saldırıları nedeniyle '1 Mayıs'ı kutlamayın' diyenler olduğunu belirterek, " İnadına biz alanları doldurmaya devam edeceğiz. İnadına beraber olmaya devam edeceğiz. İnadına bu al bayrağın altında toplanıp temsil ettiğimiz insanların sıkıntılarını anlatmaya devam edeceğiz" dedi.

İlk olarak Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ı makamında ziyaret eden Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ve beraberindeki heyet, burada karşılıklı hediyelerin takdiminin ardından Polis Evi'nde bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya; Çanakkale Valisi Hamza Erkal, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, Genel Maden-İş Sendikası Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk-İş Genel Eğitim Sekreteri Nazmi Irgat,, Türk-İş Genel Mali Sekreteri Ramazan Ağar, Türk-İş Genel Teşkilatlandırma Sekreteri Eyüp Alemdar, Türk-İş Bursa İl Temsilcisi Sabri Özdemir ve basın mensupları katıldı.

Ülkede meydana gelen terör olaylarına değinen Başkan Atalay, "Geçen Pazar günü Çanakkale Kara Savaşları'nın 101'inci yıldönümüydü. Ülkemizde günde ortalama 5-6 şehidin geldiği dönemde şuanda Çanakkale Savaşı halen devam ediyor. Bu savaş Suriye'de Irak'ta devam ediyor. Aynı güçler aynı senaryoyu çiziyorlar. Aynı söz yazarları halen sahnedeler. Onun için biz içinde bulunduğumuz ortamda temsil ettiğimiz insanları sıkıntıları problemleri, talepleri, dünde vardı bugün de var, yarın da olacak. Bunu biz bir alanda anlatmamız gerekiyordu. Bu yıl isabet oldu. Biz buradan sabahleyin İstanbul'a gideceğiz. Yarın sabah 9.00'da Türk-İş olarak sembolik 250 arkadaşımız ile anıta çelenk koyup, yetişebilirsek buraya geleceğiz. Türk-İş'in bayrakları, Türk Bayrakları ile alanı papatya tarlası yapacağız" dedi.

1 Mayıs İşçi Bayramı için Çanakkale'ye yaklaşık 450 otobüs geleceğini belirten Atalay, " Bu alanda Hükümet'e diyeceğiz ki ülkeyi yönetenlere, bizim taleplerimiz bu bu bu. Ülkenin düşmanlarına diyeceğiz ki, bak Türk-İş Çanakkale'de öyle yoğun bir talep var ki. Buraya gelene kadar bana verilen rakam 430 otobüstü. Bu saate kadar. Çanakkale dışında tahminim 450 otobüsü geçecek. Ortak toplantıda Sayın Başbakan'a da neden Çanakkale'de olmamız gerektiğini. Özellikle bu ülkenin içinde günde 6 şehit geliyor. Güneydoğu'da hendekler var o hendekleri polis, asker ve bir de Türk-İş üyeleri kapatıyor. Onun için bu ülke ile fazla oynananın zamanı ve fırsatı imkanı vermememiz gerekiyor. Bunun için Çanakkale'de 101 yıl önce önceki savaş halen devam ediyor" diye konuştu.

Ülkenin dört bir yanında meydana gelen bombalı terör saldırılarından dolayı "1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamasını yapmayın" diyenler olduğunu sözlerine ekleyen Türk- İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Yakınımızda Soma'da güvenlik güçlerimize bomba patlıyor. Bursa'da bomba patlıyor. Bize bu 1 Mayıs'ı yapmayın toplanmayın diyenler de oldu. İnadına biz alanları doldurmaya devam edeceğiz. İnadına beraber olmaya devam edeceğiz. İnadına bu al bayrağın altında toplanıp temsil ettiğimiz insanların sıkıntılarını anlatmaya devam edeceğiz. Onun için yarın bu alanda etkinlikler yapılacak, arkadaşlarımız burada olacak. En son nasip olursa biz çıkacağız. İçinde bulunduğumuz sorunları sıkıntıları, Türkiye kamuoyuna anlatacağız. En kısa zamanda 1 Mayıs'ı Diyarbakır'da kutlamak istiyoruz. O imkanı da Türk-İş en kısa zamanda fırsat bulduğumuz zaman o alanı da yine Türk Bayrakları altında o bölgedeki insanları toplayıp Diyarbakır'da kutlayacağız. Türk-İş Diyarbakır'da da Çanakkale'de de olacak. İstanbul'da da olacak Ankara'da da olacak" dedi. - ÇANAKKALE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atalay: 'İnadına Alanları Doldurmaya Devam Edeceğiz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Denizli'de 3 Katlı Binanın Çatı Katında Yangın Çıktı
    10:10 Denizli'de 3 Katlı Binanın Çatı Katında Yangın Çıktı

    Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın depo olarak kullanılan çatı katında bilinmeyen bir nedenden dolayı yangın çıktı. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri, yoğun çabaları sonucu alevleri kontrol altına aldı. Yangında can kaybı yaşanmazken, maddi hasar meydana geldi. Yangının çıkış nedeni, itfaiye ekiplerinin hazırlayacağı rapor sonucunda belirlenecek. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Kuşadası Belediye Başkanı Güzelçamlı Mahallesi'ni Ziyaret Etti
    10:09 Kuşadası Belediye Başkanı Güzelçamlı Mahallesi'ni Ziyaret Etti

    Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Güzelçamlı Mahallesi'ni ziyaret ederek mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi ve destek istedi.

  • Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Arı Yetiştiricileri Birliği'ni Ziyaret Etti
    10:09 Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Arı Yetiştiricileri Birliği'ni Ziyaret Etti

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti. Seçer, arıcılığın önemine vurgu yaparak, üretici kadınlara ve küçük işletmelere destek verdiklerini belirtti.

  • Hatay'da 6 Katlı Bina İş Makinesi Darbesiyle Yıkıldı
    10:08 Hatay'da 6 Katlı Bina İş Makinesi Darbesiyle Yıkıldı

    Hatay'ın Antakya ilçesinde mahkeme süreci tamamlanan 6 katlı bir bina, iş makinesinin darbesiyle kontrollü olarak yıkıldı. Yıkım anı cep telefonu kamerasına saniye saniye yansıdı. Herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

  • Afyonkarahisar'da hafif ticari araç takla attı: 4 yaralı
    10:08 Afyonkarahisar'da hafif ticari araç takla attı: 4 yaralı

    Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, bir hafif ticari araç kontrolden çıkarak takla attı ve şarampole devrildi. Kazada araçta bulunan 4 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine gelen ambulanslarla Emirdağ Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kazayla ilgili jandarma tarafından inceleme başlatıldı.

  • Mezitli Belediyesi, Sahil Şeridini Yenileme Projesi Başlattı
    10:08 Mezitli Belediyesi, Sahil Şeridini Yenileme Projesi Başlattı

    Mersin'in Mezitli ilçesinde bulunan sahil şeridi, tamamen yenilenerek yaya yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve peyzaj donatı alanlarıyla donatılacak.

  • Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu
    10:08 Aydın Büyükşehir Belediyesi, 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu

    Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP Aydın Milletvekili Evrim Karakoz ve CHP Efeler Belediye Başkan adayı Anıl Yetişkin ile birlikte Umurlu Mahallesi'nde düzenlenen iftar programında vatandaşlarla bir araya geldi. Büyükşehir Belediyesi, 9 ilçede 11 noktada toplam 20 bin Aydınlıyı iftar sofralarında buluşturdu.

  • Askerlik hayali 50 yaşında gerçekleşti
    10:07 Askerlik hayali 50 yaşında gerçekleşti

    Mersin'in Erdemli ilçesinde askerlik hasreti çeken 2 özel bireyin isteği jandarma tarafından gerçekleştirildi. İbrahim Atalay ve Ali Develi, bir günlük temsili askerlik yapmanın mutluluğunu yaşadı. İlçe Jandarma Komutanı tarafından eğitim verilen özel bireyler, nöbet tutarak görevlerini yerine getirdi. Aileler, bu anları fotoğraflayarak mutluluklarını kayıt altına aldı.

  • Köyceğiz Toparlar Ortaokulu Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği'ni Üçüncü Olarak Tamamladı
    10:07 Köyceğiz Toparlar Ortaokulu Küçük Kızlar Masa Tenisi İl Birinciliği'ni Üçüncü Olarak Tamamladı

    Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde bulunan Toparlar Ortaokulu, 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Sporları Masa Tenisi Küçük Kızlar İl Birinciliği müsabakalarında üçüncü olarak yer aldı. Okul müdürü ve öğretmenleriyle birlikte Köyceğiz İlçe Milli Eğitim Müdürü Kerem Karahan'a ziyarette bulunan öğrenciler, başarılarından dolayı tebrik edildi.

  • Melikgazi Belediyesi, Gön Han'da Pastırma-Sucuk Atölyesi ve Müzesi Projesi Başlatıyor
    10:06 Melikgazi Belediyesi, Gön Han'da Pastırma-Sucuk Atölyesi ve Müzesi Projesi Başlatıyor

    Melikgazi Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Palancıoğlu, Gön Han'ın içinde Pastırma-Sucuk Atölyesi ve Müzesi'ni hayata geçireceklerini duyurdu. Proje, Kayseri'nin pastırma ve sucuk kültürünü tanıtmayı ve yaşatmayı amaçlıyor.

  • Vahap Seçer, Mersin'de otobüs turu gerçekleştirdi
    10:05 Vahap Seçer, Mersin'de otobüs turu gerçekleştirdi

    Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Toroslar ve Akdeniz İlçesi'nde otobüs turu gerçekleştirerek halkı selamladı. Tur boyunca Seçer'e CHP Toroslar Belediye Başkan Adayı Abdurrahman Yıldız, CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış ve CHP Toroslar İlçe Başkanı Cumali Akbaş eşlik etti.

  • Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu, halkla buluştu ve çalışmalarını anlattı
    10:05 Kırşehir Belediye Başkanı Ekicioğlu, halkla buluştu ve çalışmalarını anlattı

    Kırşehir Belediye Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Nasuhdede Mahallesi'nde halkla buluştu ve görevde olduğu 5 yıl boyunca şehrin 14 mahallesinde yaptığı çalışmaları anlattı. Başkan Ekicioğlu, eşit hizmet anlayışıyla tüm mahallelere hizmet verdiklerini ve bundan sonra da devam edeceklerini söyledi. Ayrıca, eğitim konusunda yapılan çalışmalar ve yeni projeler hakkında bilgi verdi.


Advertisement