Atalay: Kundaklama Olduğu Yönünde Tespitler Var Ama Kimin Yaptığı Konusunda Bir Şey Yok - Son Dakika
Güncel

Atalay: Kundaklama Olduğu Yönünde Tespitler Var Ama Kimin Yaptığı Konusunda Bir Şey Yok

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Esenyurt'ta Muhammediye Camiisindeki yangına ilişkin, "Bir kundaklama olduğu yönünde tespitler var ama kimin yaptığı konusunda bir şey yok" dedi.

09.07.2014 19:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Esenyurt'ta Muhammediye Camiisindeki yangına ilişkin, "Bir kundaklama olduğu yönünde tespitler var ama kimin yaptığı konusunda bir şey yok" dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Meclis Genel Kurulu'nda Çözüm Paketi'nin 4. Maddesi üzerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Atalay, "Örgüte müdahale ettiği veya etmediği için soruşturma açılan sayısını bilemiyorum. Ama Bingöl Diyarbakır yolunda zamanında müdahale edilmediği için orada belli bir soruşturma açıldı" dedi.

Ulus devlet yapılanmasıyla ilgili soru yöneltildiğini ifade eden Atalay, "Biz şuna inanıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti olarak bir imparatorluk mirasçısı ülkeyiz. İmparatorluk mirasçısı ülke ne demek, yani pek çok farklılığı bünyesinde huzurla yaşatan, adaletle yaşatan bir devlet. Biz buna inanıyoruz. Bütün farklılıkları, bütün zenginlikleri adaletle ve her birisini kendi değerlerini yaşayarak yaşatmak. Bugünkü çağdaş devletlerin en önemli sorunu budur. Büyük farklılıkları bir arada eğer uyum içinde yaşatabiliyorsa o devletler büyük devlet oluyor. Yoksa ulus devlet olayım diye küçülüp gidiyor" dedi.

Atalay, Esenyurt'ta Muhammediye Camiisinin yakılmasına ilişkin soruya da, "Bilgi aldım. Esenyurt'ta Muhammediye Camiisi, Caferi vatandaşlarımızın, yangın olmuş, kütüphanesinde ve bir bölümünde. Emniyet vesaire çalışıyor ama faillerle ilgili bir tespit yapılamamış. Çeşitli rivayetler var ama emniyetin, 'sebebi şudur' veya 'şunlar yaptı' diye tespit ettiği bir veri olmadığını bana söylediler" derken, "Bir kundaklama olduğu yönünde tespitler var ama kimin yaptığı konusunda bir şey yok" dedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Atalay: Kundaklama Olduğu Yönünde Tespitler Var Ama Kimin Yaptığı Konusunda Bir Şey Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement