Atalay: MİT Müşteşarına Görüşme Talimatını Veren Benim - Son Dakika
Güncel

Atalay: MİT Müşteşarına Görüşme Talimatını Veren Benim

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, "MİT'e PKK ve İmralı ile görüşme talimatını ben verdim savcı müşteşarı sorguya çağıramaz." dedi.

16.04.2014 19:28  Güncelleme: 20:13
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, MİT Teklifinin, "PKK ile İmralı ile yapılan müzakerelere yasal statü getireceği" iddialarına ilişkin, "Kamuda devletin içinde bu tür görüşmeleri yürütenler bu tür görevleri alanların daha rahat etmesini sağlamak lazım. Eğer böyle bir görevi yapan Müsteşarı savcı sorguya çağırıyorsa o Müsteşar o görevi yapmaz. Halbuki o talimatı veren benim" dedi.

VEKİLLERİN SORULARINI YANITLADI

Atalay, Meclis Genel Kurulu'nda MİT Teklifinin ikinci bölümünde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

"TALİMATI BEN VERDİM"

"PKK ile İmralı ile yapılan müzakerelere yasal statü geldi değerlendirmesine katılıyor musunuz?" şeklindeki soruya da Atalay, "Kamuda devletin içinde bu tür görüşmeleri yürütenler bu tür görevleri alanların daha rahat etmesini sağlamak lazım. Eğer böyle bir görevi yapan Müsteşarı savcı sorguya çağırıyorsa o Müsteşar o görevi yapmaz. Halbuki o talimatı veren benim. Hükümet talimatı veriyor. Hükümet sorumluluğunu alıyor. Biz bu risklerin ve sorumlulukların hepsini alıyoruz sadece kamu görevlisi işini daha iyi yapsın, kolay yapsın diye de ona imkan tanımak lazım" dedi.

"KATI BİR HANEFİYİM"

Atalay, "Şia" iddialarına ilişkin, "Ben katı bir Hanefiyim bunu herkes bilir, ben bir Türkmenim ve Hanefiyim. Hanefilikte de katı olduğumu herkes bilir" yanıtını verdi.

Yargı kararı olmadan dinlemenin söz konusu olmadığını belirten Atalay, "Yargı kararıyla dinleme olabilir. Eğer yargı kararının gecikmesinde bir şey varsa önceden bir karar verilebilir, sonra yargı kararı alınabilir" diye konuştu.

"KANUNSUZ EMİR OLMAZ"

"Kanunsuz emir olmaz" ifadesini kullanan Atalay, "İstihbarat mensuplarının bir yerden bir şey istemesi, rastgele gidip şuradan bilgi isteyim şeklinde bunlar olmaz" dedi.

"YENİ BİR TEŞKİLAT KURMUYORUZ"

Yeni bir teşkilat kurulmadığının altını çizen Atalay, "Yasayla düzenleme yapıyoruz. Biraz daha hem hukukun içine çekiyoruz MİT'i hem meşru zemine çekiyoruz hem de parlamento denetimine çekiyoruz hem de işlerini yaparken daha güvence altında olmalarını arzu ediyoruz" dedi.

"RİSK ALAN BİR HÜKÜMETİZ"

Çözüm sürecini gizlilik içinde yürütmediklerine dikkat çeken Atalay, "Burada hiçbir şeyin affı falan söz konusu değil. Biz sadece biraz fazla risk alan bir hükümetiz. Biraz cesaretimiz fazla" dedi.

Atalay: MİT Müşteşarına Görüşme Talimatını Veren Benim
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Atalay: MİT Müşteşarına Görüşme Talimatını Veren Benim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • RIDVAN: Türkiye Cumhuriyetinde bakanlar talimat veremez sadece talimatları yerine getirir bunu herkes biliyor. 18 4 Yanıtla
  • OSMAN61: Bu adam Ülke için cok tehlikeli..Bu Kişi pkkyıda meşrulaştıracak kendiside Türk değil bildiğim kadarınla. 15 6 Yanıtla
  • KÖYLÜ: beşir atalay siyasi hayatı hangi partide BAŞLADI devam etti ŞİMDİ kalkıpda biz terörist BAŞIYLA görüşme yapmadık bunu ispat edin edemezseniz ŞEREFSİZSİNİZ DEMİŞLERDİ DEMİŞLERDİ HATIRLATYIM DEDİM GERCİ SİZCE BİR ÖNEMİ VAR MI BİLMEM 15 3 Yanıtla
  • MEMOLİ: GÜNÜ GELİNCE BUNLARIN HESABI TEKER TEKER SORULACAK BEŞİR EFENDİ 10 5 Yanıtla ömer faruk: neyin hesabı vampirler ölümler devammı etseydi yani daha dün seçimdi millet onlara yine yetki verdi daha ne 0 0
  • HAKAN: Bdp Eş Başkanı diyor ki : Kürtce bizim anadilimizdir.Kürdistanda ana vatanımızdır.Birileri çıldıracak diye bunlardan vazgececek değiliz..Herşey ortada siz daha çözüm süreci bilmem ne diyip pkkya taviz verme peşinde Allah şu insanları uyandırsın. 11 2 Yanıtla
  • uzakmi: Lafa bak.miti mesru zemine cekiyorlarmis. Ne kadar gayrimesru is varsa yaptiriyorsunuz. 5 1 Yanıtla
  • Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti
    18:11 Düzce Valisi Selçuk Aslan, İl Genel Meclis üyelerini tebrik etti

    Düzce Valisi Selçuk Aslan, 31 Mart seçimlerinde Mahalli İdareler seçimlerinde İl Genel Meclis üyesi seçilen üyeleri tebrik ederek, hizmet etmeyi temenni etti.

  • Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi
    18:09 Çankırı'da Asayiş Değerlendirme Toplantısı Düzenlendi

    Çankırı Valisi Mustafa Fırat Taşolar başkanlığında gerçekleştirilen 'Asayiş Bilgilendirme Toplantısı'nda, mahalli idareler seçimleri, bayram tedbirleri, trafik denetimleri ve aranan şahıslar üzerine bilgiler paylaşıldı. Vali Taşolar, Çankırı'da suçluların ve sokak kabadayılarının gezmesine izin vermeyeceklerini belirtti. Ayrıca, Ramazan Bayramı tatili süresince alınan önlemlerle ölümlü kazaların yaşanmadığı ifade edildi. Telefon dolandırıcılığı ve aile içi şiddet konularında da farkındalığın arttırılması gerektiği vurgulandı.

  • Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı
    18:04 Türk ve Yunan Sanatçıların Ortak Çalışmasıyla Sahnelenecek Romeo ve Juliet Oyunu Provaları Tamamlandı

    İngiliz yazar William Shakespeare'in Romeo ve Juliet oyunu, Türk ve Yunan sanatçıların ortak çalışmasıyla iki ülkede izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Devlet Tiyatroları ile Yunanistan Pire Şehir Tiyatrosunun ortak yapımı olan oyun, Ankara Cüneyt Gökçer Sahnesi'nde sahnelenecek. Oyunun provaları tamamlanırken, yönetmen Lefteris Yovanidis, iki ülke sanatçılarının işbirliği yapmasının önemini vurgulayarak, nefret yerine sevgiyle kazanabileceğimizi belirtti. Oyun, Ankara, İstanbul ve Atina'da sahnelenecek.

  • Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı
    18:04 Isparta'da Öğretmen, Boğazına Şeker Kaçan Öğrenciyi Kurtardı

    Isparta'da bir ilkokul öğretmeni, boğazına şeker kaçan öğrenciyi Heimlich manevrası yaparak kurtardı. Öğretmen, aldığı ilk yardım eğitimi sayesinde hızlı ve doğru müdahalede bulunarak öğrencinin hayatını kurtardı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından verilen ilk yardım eğitimi sayesinde Isparta'da binlerce öğretmen bu konuda eğitim almış oldu.

  • Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi
    18:04 Keşan'da yapılan trafik denetimlerinde 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi

    Edirne'nin Keşan ilçesinde polis ekipleri tarafından gerçekleştirilen trafik denetimlerinde, personel servisleri, motosiklet sürücüleri ve okul servislerine yönelik yapılan kontrollerde toplamda 144 bin 31 TL idari para cezası kesildi. Denetimler sonucunda 9 personel servisine 102 bin 681 TL, dur ihtarına uymayan 2 araca 4 bin 392 TL, 11 motosiklet sürücüsüne 33 bin 823 TL ve 1 okul servisi sürücüsüne takograf kullanmamaktan 3 bin 135 TL idari para cezası uygulandı.

  • Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı
    18:03 Adıyaman'da Sürücü Adayının Kullandığı Otomobille Çarpışan Motosiklet Sürücüsü Ağır Yaralandı

    Adıyaman'ın 3. Çevre Yolu'nda direksiyon eğitimi alan sürücü adayı Gülsüm D'nin kullandığı otomobille, Berkay B. idaresindeki motosiklet çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle motosiklet sürücüsü Berkay B. ağır yaralandı. Olay yerine 112 Acil Sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralı, ambulansla Adıyaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı.


Advertisement