Atalay: Yeni Çözüm Paketinde Yol Haritamız Daha Somut ve Zamanları Kesin Olacak - Son Dakika
Güncel

Atalay: Yeni Çözüm Paketinde Yol Haritamız Daha Somut ve Zamanları Kesin Olacak

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm süreci konusunda Meclis'ten çıkan çerçeve yasanın ardından aldıkları tepkilerin olumlu olduğunu ve bunu yeni yol haritasıyla devam ettireceklerini söyledi.

01.08.2014 14:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, çözüm süreci konusunda Meclis'ten çıkan çerçeve yasanın ardından aldıkları tepkilerin olumlu olduğunu ve bunu yeni yol haritasıyla devam ettireceklerini söyledi. Yaz dönemi sürecinde yol haritalarının belirleneceğini kaydeden Atalay, "Yeni yol haritası daha somutluk, netlik taşıyacak. Zamanları kesin olacak. Periyodu belli olacak. Bundan sonraki süreçte önümüzü daha rahat göreceğiz. Böyle bir çalışmayı şu anda yürütüyoruz." dedi.

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AFAD’da yaptığı basın toplantısında, üzerinde çalıştıkları çözüm süreci konusunda açıklamalarda bulundu. Meclis'ten muhalefetin desteği ile çıkardıkları çözüm sürecine ilişkin yasanın her kesim tarafından olumlu karşılandığını belirten Atalay, "Meclis’ten çerçeve yasanın çıkması bu konuda en ileri adımlardan birisi. Hem taraflar hem bölge hem de uluslararası alanlarda olumlu tepkiler aldık. Yasaya ana muhalefet partisinin de destek vermesi, Parlamento'nun yüzde 80 oranında destek alması bizi sevindirmiştir. Güçlü bir temsille çıkmıştır. Madde sayısı az ama ikisi yürürlük maddesi. Çok kapsamlı bir yasa oldu. Olması gereken her şey içinde var. Olmaması gerekenler de dışında." diye konuştu.

Yeni yol haritası konusunda üzerinde çalıştıklarını kaydeden Atalay, şunları söyledi: "Biz bu yasanın şemsiyesi altında bir yol haritası çalışıyoruz. Basında yol haritasında şunlar yapılacak, şu tarihte dönüşler şeklinde yorumlar var. Biz bu konuda hiçbir bilgilendirme yapmadık. Yol haritamız bitmedi. Bu çalışılıyor. Bu bittiğinde paylaşılacak, bilgilendirilecek. Sonra kamuoyuna bunun açıklaması yapılacak. Yeni yol haritası daha somutluk, netlik taşıyacak. Zamanları kesin olacak. Periyodu belli olacak. Bundan sonraki süreçte önümüzü daha rahat göreceğiz. Böyle bir çalışmayı şuanda yürütüyoruz. Bölgede bir bayram havası var. Oradaki insanlar, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle görüşlerimizde çok fazla umut arttı. Artık geriye dönülemez bir noktadayız. Herkesi bağlayan bir yasal metindir. Parlamentonun ve devletin bir kararıdır. Hepimizin çok umutlu olacağımız bir süreç. Bize çok iş düşüyor."

Çözüm süreci konusunda rahatsız olanların olduğunu kaydeden Atalay bu konuda Devlet Bahçeli’ye eleştirilerde bulundu. Atalay şöyle dedi: "Bu konuda rahatsız olanlar var. Devlet Bahçeli, konuşmaları içinde bizim bu politikamızı çok eleştiriyor. Bizler hainiz onlara göre. Çözüm sürecine destek verirseniz, onun için çalışırsanız hain oluyorsunuz. Tarih yazacak kimin hain olduğunu kimin olmadığını. TBMM’de de yasa çıkarken üzüldüler. Çok ciddi telaş ve üzüntü var. Bu terörün bitmesini istemeyenler var. Türkiye bu işi uluslararası aracılar kullanmadan yapıyor diye rahatsız olanlar var. Kendi politikalarıyla bir süreç yürütüyor. Bahçeli’yi anlıyorum ben. Şehit cenazeleri gelmediği için ekmekleri kesiliyor, siyasi nemaları azalıyor. Çözüm sürecini Türkiye büyümesin diye istemeyenler var. Biz çok seviniyoruz. Bu çalışmanın içinde başından beri olduğum için memnunum. Herkese daha fazla iş düşüyor. İki yıldır süren huzur ortamını sürdürmemiz lazım." Başbakan Yardımcısı Atalay, yaz dönemi sonunda yol haritasını bitireceklerini kaydetti.

Kaynak: AA - AkHaber.com

Son Dakika Güncel Atalay: Yeni Çözüm Paketinde Yol Haritamız Daha Somut ve Zamanları Kesin Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement