Atama Bekleyen Öğretmenler Basın Açıklaması Yaptı - Son Dakika
Yerel

Atama Bekleyen Öğretmenler Basın Açıklaması Yaptı

Atama Bekleyen Öğretmenler Basın Açıklaması Yaptı

Adıyaman’da kendilerini ‘atanamayan öğretmenler’ olarak adlandıran grup basın açıklaması yaptı.

23.06.2016 16:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adıyaman'da kendilerini 'atanamayan öğretmenler' olarak adlandıran grup basın açıklaması yaptı.

Adıyaman Demokrasi Parkında basın açıklaması yapan grup, Türkiye'de eğitim sisteminin sorunlar yumağı olduğunu iddia etti.

Öğretmen adayları Uğur Boybet, Abuzer Gaffar Sevim, Ekrem Esen üç ayrı açıklama metnini okuyarak, eğitim sistemi, öğretmen adaylarının beklentileri dile getirildi.

Açıklamada eğitim sisteminin en önemli sorununun başında ataması yapılmayan öğretmenlerin olduğunu kaydedilirken, açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Türkiye'de eğitim her geçen gün artan sorunlar ve derinleşen çelişkileri ile çürümeye terk edilmiş bir sistem halini almıştır. Bu sistem içersinde 'ataması yapılmayan öğretmenler' maalesef sorunların başını çekmektedir. Bu, öncelikli ve acil çözüm bekleyen kanayan yaralarımızdandır. Öncelikle gün gibi orda olan 'atanamayan öğretmenler' Türkiye'de hafife alınıyor ve çoğu zaman ne yazık ki önemsenmeyen bir durum olarak görülüyor.

Eğitim sisteminin ihtiyacı doğrultusunda atama yapılmaması Türkiye'nin kısa süre içerisinde işsiz öğretmenler sorunu ile karşı karşıya kalmasına sebep arttırarak işsiz öğretmenleri büyük bir strese sokuyor, hatta intiharlara kadar varan olumsuz sonuçlar doğuruyor. Öğretmen atamalarının 2017 Şubat ayında olacağının söylenmesi 400 bini aşkın atama bekleyen öğretmenin umutsuz bir beklenti psikolojisine sürüklenmesine sebep olmaktadır." - ADIYAMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atama Bekleyen Öğretmenler Basın Açıklaması Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement