Atanamayan Branş Öğretmenlerinden Protesto Gösterisi - Son Dakika
Güncel

Atanamayan Branş Öğretmenlerinden Protesto Gösterisi

Atanamayan Branş Öğretmenlerinden Protesto Gösterisi

Konya'da bir grup atanamayan branş öğretmeni, atamaların adaletsizce yapıldığını öne sürüp protesto gösterisi yaptı.

21.09.2014 16:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Konya'da bir grup atanamayan branş öğretmeni, atamaların adaletsizce yapıldığını öne sürüp protesto gösterisi yaptı. etti. Atanamayan Sosyal Bilgiler öğretmeni Serhat Erhan, "Biz Arapça öğretmenliği, Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği okumadığımız için vatan haini miyiz? Biz bu ülkenin evlatları değil miyiz?" dedi.

Sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla organize olup Kültürk Park'ta bir araya gelen atanamayan branş öğretmenleri, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son atamalarda branş öğretmenlerine haksızlık yapıldığını öne sürerek durumu protesto etti. Öğretmenlerin ellerindeki 'Türkçesiz Yeni Türkiye', 'Biz Taşeron İşçiler Değiliz! Ücretli köleliğe son' yazılı dövizler dikkat çekti.

Atanamayan öğretmenler adına konuşan ve 4 yıldır atanamadığını belirten Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu Serhat Erhan, öğretmen açığının ücretli öğretmenlikle kapanmaya çalışıldığını ancak ücret öğretmen olmak içinde öğretmenlik bölümü mezun olunmasına gerek olmadığını ifade ederek tepkisini dile getirdi. Erhan, şunları söyledi:

"Aşçılık, halıcılık, arıcılık bölümünü bitiren insanlar, okulda öğretmen olarak görev alıyor. Ülkenin öğretmen açığı, ücretli öğretmenlerle kapatmaya çalışılıyor. Ücretli polislik, doktorluk ya da herhangi bir meslek var mı? Arapça öğretmenliği 50 puanla atanıyor. 80 puan alan Sosyal Bilgiler öğretmeni atanamıyor. Bunun neresi adalet. Arapça okumadığımız, Din Kültür ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği okumadığımız için vatan haini miyiz? Biz bu ülkenin evlatları değil miyiz? Biz buraya toplandık, çünkü bu konulardan rahatsızız ve çözüm getirilmesini istiyoruz."

5 yıldır atanamadığını belirten Gülay Şener de son dönemlerde sınıf öğretmenlerinin, branş öğretmeni olarak görev yaptığını bu yüzden de asıl görev yapması gereken branş öğretmenlerinin atanamadığını söyledi.

Açıklamalarının ardından tiyatro oyunu da sergileyen atanamayan öğretmenler, sembolik olarak üzerinde branşların yazılı olduğu diplomaları seyyar satıcı olarak satmaya çalıştı. - Konya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atanamayan Branş Öğretmenlerinden Protesto Gösterisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti
    02:34 Beylikdüzü'nde Yağmurda Kaza: Sürücü Hayatını Kaybetti

    Beylikdüzü'nde yağmur sebebiyle kayganlaşan yolda direksiyon hakimiyetini kaybeden bir otomobil sürücüsü, aydınlatma direğine çarptı. Kazada sürücü hayatını kaybetti. Olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kaza sebebiyle bölgede yoğun trafik oluştu.

  • Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı
    02:15 Akyazı'da annesinden para isteyen şahıs kendini ve annesini yaktı

    Sakarya'nın Akyazı ilçesinde para istediği annesinden ret cevabı alan bir şahıs, benzin dökerek kendisini ve annesini ateşe verdi. Olay sonucunda şahıs tutuklandı ve cezaevine gönderildi. Şahsın adliyeye sevk edilirken gazeteciye yönelik tepkisi de dikkat çekti.


Advertisement