Atanamayan Sağlıkçılar Ankara'da Eylem Yaptı - Son Dakika
Yerel

Atanamayan Sağlıkçılar Ankara'da Eylem Yaptı

Atanamayan Sağlıkçılar Ankara\'da Eylem Yaptı

Batmanda dernekleşen ve sağlık sektöründe iş bulamayan Tıbbı Sekreterler Derneği, Ankara'da Sağlık Bakanlığı önünde eylem yaptı.

05.03.2015 07:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman Önlisans Tıbbı Sekreterler Derneği üyeleri Ankara'da eylem yaptı.

KPSS'ye rağmen atanamayan tıbbi sekreterler, Batmandan Ankara'ya giderek sorunlarını Sağlık Bakanlığı önünde duyurmaya çalıştılar.

Bakanlık önünde açıklama yapan Batman Önlisans Tıbbı Sekreterler Derneği Başkanı Muhammed Zane Demir "Tıbbi sekreterler olarak 4 yıl lise 2 yılda üniversite olmak üzere toplamda 6 yıl bu işin eğitimini aldık. Bu süreçte anatomi, fizyoloji, biyoistatistik,hasta psikolojisi gibi tıbbi ve istatistiksel dersler görmüş 370 puan üstü ile Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik bölümüne yerleşmiş kişileriz. Ama gelin görün ki 6 yıl bu işin meslek eğitimini almış,emek vermiş olan bizler taşeronlaşma denen sistem yüzünden işimizi yapamıyoruz. Herhangi bir meslek eğitimi almamış, diploması bulunmayan yani tıbbi sekreterlik ile alakası olmayan kişiler bizim yerimize istihdam edilmektedir" dedi.

35 BİN MEZUN İŞ BEKLİYOR…

Sağlık Bakanlığı önünde tüm Türkiye'deki önlisans mezunu tıbbi sekreterler adına açıklama yapan Demir, "35 bin mezun Önlisans Tıbbi Sekreterleri işsizliğe mahkûm etmektedir.Açıkçası sadece birkaç ayda alınan sözde sertifikaların 6 yıllık eğitimimizin üzerinde tutulmasına hiçbir anlam veremiyoruz.Tıbbi sekreterlik mesleğinin çalışma alanı insan sağlığıdır. İnsan sağlığını, alanında uzman olmayıp herhangi bir eğitim almamış kişilere bırakmak son derece sakıncalıdır. İnsan sağlığını birebir etkileyen sağlık kurumlarında taşeron şirketlere rant sağlanmasına karşıyız. Bu sistem sadece taşeron şirketlerini zengin etmektedir. Öte yandan bizler bu vatanın evlatları olarak mağdur edilmekteyiz.

Ayrıca şunu da belirtmek isteriz ki son yıllarda sağlık kurumlarında şiddetin artması ve aksaklıkların meydana gelmesinde sağlıkla bi ilgisi olmayan taşeron firma elamanlarının büyük payı vardır. Fakat sayın sağlık bakanımız yaptığı son açıklamalarda bu yılda alınacak taşeron elemanlar arasında tıbbi sekreterin payının büyük olduğunu belirtti. Peki bu 35 bin Önlisans Tıbbi Sekreter göz göre göre işsizliğe mi mahkûm edilecek? Bu kadar tıbbi sekreter açığı varken neden biz değilde başkası tercih edilir buna anlam veremiyoruz. 35 bin mezun olarak artık adaletli bir kadro dağılımı istiyoruz" dedi.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Yerel Atanamayan Sağlıkçılar Ankara'da Eylem Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement