Ataol Behramoğlu: Kayyum Buraya Girmeye Yeltenirse Biz Ona Geçit Vermeyeceğiz - Son Dakika
Güncel

Ataol Behramoğlu: Kayyum Buraya Girmeye Yeltenirse Biz Ona Geçit Vermeyeceğiz

Ataol Behramoğlu: Kayyum Buraya Girmeye Yeltenirse Biz Ona Geçit Vermeyeceğiz

*Yazar Ataol Behramoğlu,"Eğer bu gazeteye bir kayyum atarlarsa ve o kayyum buraya girmeye yeltenirse biz ona geçit vermeyeceğiz.

03.11.2016 13:43
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

*Yazar Ataol Behramoğlu,

"Eğer bu gazeteye bir kayyum atarlarsa ve o kayyum buraya girmeye yeltenirse biz ona geçit vermeyeceğiz. TOMA'larıyla panzerleriyle gelsinler, üstümüzden geçerek gireceklerdir. Teslim etmeyeceğiz Cumhuriyet gazetesini"

* Emre Kongar,

"Bu sınırlar içinde yaşayan bu halk, bu Cumhuriyeti kanıyla kurmuştur ve aynı şekilde koruyacaktır. Cumhuriyet gazetesi de onun bir parçasıdır. Cumhuriyet gazetesine ve Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkıyoruz çünkü bu halk demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletine layıktır"

Cumhuriyet gazetesinin yazarları, gazetenin Şişli'deki binası önünde, gazetenin yönetici ve yazarlarına yönelik soruşturma ile ilgili açıklama yaptı. Şair ve yazar Ataol Behramoğlu, Türkiye'de bugün bir diktatörlük yönetimi olduğunu belirterek, "Bakınız uygar bir ülkede 'Bu ülkede diktatörlük var' dese bir gazeteci, şöyle düşünülür: Demek ki daha genişletilmiş daha iyi bir demokrasi istiyor bu kişi. Türkiye'de bunu söylediğiniz zaman yarın başınıza ne geleceğini bilemezsiniz. Diktatörlük de işte budur. 'Türkiye'de diktatörlük var' dediğinizde şimdi benim dediğim gibi yarın başınıza ne geleceğini bilemiyorsanız, diktatörlük budur." ifadelerini kullandı.

"TESLİM ETMEYECEĞİZ CUMHURİYET GAZETESİNİ"

Türkiye Cumhuriyeti'nin 2023'te ölümünün ilan edilmeye hazırlanıldığını kaydeden Behramoğlu, "Bu süreçte Cumhuriyet gazetesinin yok edilmesi onlar açısından yaşamsal önem taşımaktadır. Bu nedenle Cumhuriyet savunucuları için de Cumhuriyet gazetesini savunmak yaşamsal önem taşımaktadır. Eğer bu gazeteye bir kayyum atarlarsa ve o kayyum buraya girmeye yeltenirse biz ona geçit vermeyeceğiz. TOMA'larıyla panzerleriyle gelsinler, üstümüzden geçerek gireceklerdir. Teslim etmeyeceğiz Cumhuriyet gazetesini" diye konuştu.

EMRE KONGAR DA AÇIKLAMA YAPTI

Yazar Prof. Dr. Emre Kongar da Cumhuriyet gazetesinin sadece isim olarak değil, ruh olarak da Türkiye Cumhuriyeti ile özdeş olduğunu, adının Mustafa Kemal Atatürk tarafından konulduğunu belirterek, "Şu anda Türkiye Cumhuriyeti de Cumhuriyet gazetesi de bir saldırı altındadır." Siyaset sosyololjisinde "Her halk layık olduğu yönetimle idare edilir, her halk layık olduğu iktidarla yönetilir" ilkesi bulunduğunu aktaran Kongar, "Ben, Türkiye Cumhuriyeti halkının demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletine layık olduğunu düşünüyorum. Bu sınırlar içinde yaşayan bu halk, bu Cumhuriyeti kanıyla kurmuştur ve aynı şekilde koruyacaktır. Cumhuriyet gazetesi de onun bir parçasıdır. Cumhuriyet gazetesine ve Cumhuriyet ilkelerine sahip çıkıyoruz çünkü bu halk demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devletine layıktır." diye konuştu.

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ'NİN SONUNCU KALESİ"

Yazar Mine Kırıkkanat ise Cumhuriyet gazetesini, "Türkiye Cumhuriyeti'nin sonuncu kalesi" şeklinde tanımlayarak, "Cumhuriyet'in kapısını kırdırdık ama burcunu vermeyeceğiz. Buradan geriye gitmek yok, bundan sonra taviz yok, Cumhuriyet'i yedirmeyeceğiz, Cumhuriyet'i bitirtmeyeceğiz, Cumhuriyet'i ezdirtmeyeceğiz. Cumhuriyet, isimlerle değil kendi kurumsal varlığı ve Atatürk'ün yolundaki çizgisiyle her zaman Türkiye Cumhuriyeti'nin son kalan kurumu olarak artık ayakta kalmaya mecburdur." ifadelerini kullandı.

"CUMHURİYET'E YAPILAN SALDIRIDAN EMPERYALİZM MEMNUNDUR"

Erol Manisalı da Cumhuriyet gazetesine yönelik "saldırı" dan kimlerin memnun olduğunu görmek gerektiğine işaret ederek, "Cumhuriyet'e yapılan saldırıdan emperyalizm memnundur. Türkiye'yi karanlığa, demokrasi dışına götürmek isteyenler memnundur. Cumhuriyet'in ve Cumhuriyet gazetesinin tarafında mıyız, yoksa karanlıkların ve emperyalizmin yanında mıyız bu tercihi Türkiye'de herkesin yapması gerekiyor." diye konuştu.

ORHAN ERİNÇ'TEN HERKESE TEŞEKKÜR

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Erinç de destek için gelenlere, telefonla ve mesajla desteklerini iletenlere teşekkür ederek, şunları söyledi, "Biz Cumhuriyeti yayınlamak için elimizden gelen olanağı kullanarak Cumhuriyet'in yayını sürdürmeye çalışıyoruz. Gazetede 'Soruşturma 3 Günde çöktü' diye başlığımız var. Cumhuriyet soruşturmasını açan, gözaltı kararlarının yaşama geçmesini isteyen Cumhuriyet savcısı FETÖ üyesi olmaktan Yargıtay'da. Belirli derecedeki hakimler savcılar yargılanabiliyor, sanık olarak bulunuyor. Bu da FETÖ'cülerin FETÖ'cülere açtığı bir soruşturma olarak gözüküyor ki Cumhuriyet daha 1970'lerde Fetullah Gülen'le ilgili yazıları yayınlamaya, araştırmaları değerlendirmeleri yayımlamaya başlamıştır."

CUMHURİYET'E DESTEKLER

CHP Beşiktaş İlçe Örgütü ve Birleşik Metal İş Sendikası temsilcileri de Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarlarına yönelik başlatılan soruşturmaya tepki göstermek ve gazete yönetimine destek vermek gazeteye geldi.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Açıklamalardan görüntü

-Destek vermeye gelenler

-Yazarlar ve çalışanlardan görüntü

-Genel ve detaylar

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ataol Behramoğlu: Kayyum Buraya Girmeye Yeltenirse Biz Ona Geçit Vermeyeceğiz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement