Ataşehir'de Elektronik Eşya Tamiri Yapılan İşyeri Önce Maskeli 4 Kişi Tarafından Sonra İse İşe Yeni... - Son Dakika
Güncel

Ataşehir'de Elektronik Eşya Tamiri Yapılan İşyeri Önce Maskeli 4 Kişi Tarafından Sonra İse İşe Yeni...

Ataşehir\'de Elektronik Eşya Tamiri Yapılan İşyeri Önce Maskeli 4 Kişi Tarafından Sonra İse İşe Yeni...

Haber-kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA Ataşehir'de elektronik eşya tamiri yapılan işyeri, 50 yaşındaki bir kişi tarafından işe başladığı ilk gün soyuldu.

26.09.2014 11:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-kamera: Cengiz ÇOBAN - İSTANBUL DHA

Ataşehir'de elektronik eşya tamiri yapılan işyeri, 50 yaşındaki bir kişi tarafından işe başladığı ilk gün soyuldu. İşyeri sahibi Basri Kaptan'ın yanından ayrıldığı 3 dakika içinde 6 bin TL'lik 15 cep telefonu çalan şüphelinin yaptığı hırsızlık güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Ataşehir'de bulunan elektronik eşya tamiri yapan bir teknik servis, geçtiğimiz pazar günü soyuldu. İşyeri sahibi Basri Kaptan, ismini bile hatırlamadığı yeni çalışanı tarafından nasıl soyulduğunu şöyle anlattı. 'Cumartesi günü bir vatandaş iş başvurusu için geldi. İsmini hatırlamıyorum. Cep telefonu teknik servisi olduğunu söyledi. Pazartesi günü evraklarla gelirsin dedik. Pazar günü de çalışabileceğini söyledi. 'İşsizim çoktan beri çalışmıyorum' deyince biz de vatandaş işsiz. Bir gün önce başlasın diye düşündük. Pazar günü saat 13.00'te işyerine geldi. Ben de yanına oturdum. Önüne 75 telefon koydum. Beraber cihazlara bakarken bir kısmını ayırdı. 15 tanesini kendine ayırmış. Ben üst kata çıkıp inene kadar ceplerine doldurmuş telefonları. Kapıdan çıkıp gitti. 3 dakika yanından ayrıldım. 3 dakikada adam bu planı yapmış demek ki. 15 telefonu alıp gitmiş. 6 bin TL değerinde. 3 saat çalıştı 6 bin TL'lik telefonumuzu aldı götürdü. Demek ki artık insanlara güvenmek hata. İlk kez böyle bir şeyle karşılaşıyorum. İş başvurusu yapıp da aynı gün hırsızlık yapabileceğini düşünmek gerçekten çok üzücü yani"

TELEFONLARI CEBİNE DOLDURDU

Cep telefonlarının çalınma anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye de kaydedildi. Görüntülerde işyeri sahibi Kaptan ile yeni başlayan kişi, beraberken çalışırken görülüyor. Kaptan, kısa bir süre için üst kata çıkınca şüpheli kişi, cep telefonları cebine dolduruyor. Adam, 3 dakika süren hırsızlığın ardından işyerinden ayrılıyor. Kaptan, kamera görüntülerini ismini bile hatırlamadığı hırsızın yakalanması için polise götürdü.

MASKELİ HIRSIZLAR KAMERADA

Öte yandan aynı işyerinin bir süre önce de soyulduğu ortaya çıktı. Güvenlik kameraları kayıtlarında hırsızlık anı net bir şekilde görülüyor. Kar maskeli 4 kişi sabah saat 04.00 sıralarında bir araçla işyeri nin önüne geliyor. Demir kesme makaslarıyla kepenklerin kilitlerini kesen şüpheliler yoldan geçen diğer araçlar nedeniyle arabalarına binip uzaklaşıyorlar. Tekrar işyeri önüne gelen hırsızlar tam işyerine girecekleri sırada tekrar araçlarına binip uzaklaşıyorlar. Kısa bir süre sonra geri dönen maskeli hırsızlar, cam kapıyı açıp içeri girdikten sonra 17 bin TL değerinde bilgisayarı alıp kaçıyor. Kaptan, geçen yıl gerçekleşen bu soygunun faillerini yakalanmadığını belirtti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ataşehir'de Elektronik Eşya Tamiri Yapılan İşyeri Önce Maskeli 4 Kişi Tarafından Sonra İse İşe Yeni... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı
    06:09 İstanbul Şişli'deki Zorlu Holding binasına silahlı saldırı

    İstanbul Şişli'de bulunan Zorlu Holding binasına kişi veya kişiler tarafından silahla ateş açıldı. Kurşunlar binanın camlarına isabet ederken içeride kimsenin olmaması olası bir faciayı önledi. Polis ekipleri saldırıyı gerçekleştiren kişi veya kişileri arama çalışmalarını sürdürüyor.

  • İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı
    06:06 İzmir'de bir tekstil atölyesinde çıkan yangın bitişik binaya sıçradı

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, bitişikteki binaya da sıçradı. Yangın, itfaiye ekiplerince söndürüldü ancak tekstil atölyesi kullanılamaz hale geldi ve binada hasar oluştu. Yangının çıkış sebebi henüz belirlenemedi ve soruşturma başlatıldı.

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.


Advertisement