Ataşehir'den Dünyaya Barış Mesajı - Son Dakika
Güncel

Ataşehir'den Dünyaya Barış Mesajı

Ataşehir\'den Dünyaya Barış Mesajı

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ataşehir'de düzenlenen Candan Erçetin ve Kardeş Türküler konserine katıldı.

02.09.2016 08:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ve bu yıl 1 Eylül Dünya Barış Günü'nde başlayan "5. Kardeş Kültürlerin Festivali"nde Candan Erçetin ve Kardeş Türküler'in birlikte sahne aldığı ilk gün konserine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu katıldı.

Dünya Barış Günü'nde Ataşehir Cumhuriyet Parkı'nda düzenlenen konser ile farklı sosyal doku ve kültürlerin bir arada uyum içinde yaşadığı Ataşehir'den, "Biriz, Kardeşiz, Türkiyeyiz" mesajı verildi.

Gezi'de, Suruç'ta, Ankara'daki patlamalarda, 15 Temmuz darbe girişiminde hayatını kaybeden vatandaşların aileleri ile Kemal Kılıçdaroğlu'nun Artvin gezisinde şehit olan Fatih Çaybaşı'nın ailesinin de katıldığı gecede barış güvercinleri uçuruldu.

Konser öncesi konuşma yapan Kemal Kılıçdaroğlu, "Bizim ülkemizin toprağında ve mayasında güzellik vardır. Farklı görüşlerimiz, farklı kimliklerimiz olabilir ancak hepimiz insanız ve hepimiz beraberiz, birlikte yaşamaya mahkumuz. Çocuklarımıza güzel bir Türkiye'yi miras olarak bırakmak zorundayız. Kurtuluş Savaşı'nda, Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Afyon'da, Urfa'da, Maraş'ta, Gaziantep'te büyük mücadeleler verenler; onların bütün umutları kendi çocuklarına güzel bir Türkiye bırakmaktı ve gerçekten de onlar alın teriyle, kanla, gözyaşıyla bize güzel bir Türkiye bıraktılar. Şimdi biz, bize bırakılan Türkiye'yi, çocuklarımıza daha güzel bir Türkiye olarak bırakmak zorundayız. Bunun mücadelesini vermek zorundayız. Bunun için çabalamalıyız" dedi.

Şehit ailelerine, toplum olarak görevimizi tam yapamadığımıza dikkat çeken Kemal Kılıçdaroğlu, "Şehit ailelerine elbette şükran borçluyuz, onları baş tacı etmek hepimizin insanlık, namus borcudur. Bunu unutmamak gerekiyor. O insanlar olmasaydı belki biz bugün yataklarımızda rahat uyumayacaktık. Onlar, hayatları pahasına bu ülkenin barışı için mücadele ediyorlar. Benim de başıma geldi. Ardanuç'a giderken, konvoyun başındaki araca ateş açıldı ve bir şehidimiz var. Şunu söyledim, 'o acıyı o aile değil, keşke benim ailem yaşasaydı'. Çünkü benim yüzümden başka bir ailenin acı çekmesini istemem. Daha doğrusu hiçbir ailenin acı çekmesini istemem. Aileler acı çekmemeli" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasının devamında "Bugün Dünya Barış günü. Bütün dünya barışı kutluyor. Biz de barışa en çok özlem çeken ülkelerden biriyiz. Huzur içinde yaşamak istiyoruz. Birlikte yaşamak istiyoruz. Eğer tek kelimeyle ifade etmek gerekirse; insanca yaşamak istiyoruz. Kendi ülkemizde insanca yaşamak istiyoruz. Tanımadığımız insana selam verebileceğimiz bir Türkiye, kucaklaşacağımız bir Türkiye, düşüncelerimiz farklı olsa bile birbirimize düşüncelerimizi rahatlıkla anlatabileceğimiz bir Türkiye, birbirimizi sevebileceğimiz, çevreyi, doğayı koruyabileceğimiz bir Türkiye. Güneşiyle, ayıyla, kuşlarıyla, her şeyi ile bu mübarek topraklarda beraber yaşamak istiyoruz. Bu hasret hepimizin ortak hasretidir diye düşünüyorum" şeklinde konuştu ve Nazım Hikmet'in Davet isimli şiirinin, "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür, Ve bir orman gibi kardeşçesine..." dizesiyle konuşmasını bitirdi.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi tüm katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında; "İnsanlık tarihinin, en karanlık günlerinde yitirdiğimiz, milyonlarca canın anısına, bugün bütün dünya 'bir daha savaşlar olmasın, barış, hemen şimdi!' diyor. Ne var ki, 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü dört bir yanımızda süren; çatışmaların, savaşların, terörün ve şiddetin gölgesinde karşılıyoruz. Irak'ta, Suriye'de, Filistin'de görmeye alıştığımız katliam manzaralarına, artık kendi topraklarımızda; İstanbul'da, Ankara'da, Antep'te, Bursa'da, Suruç'ta, Elazığ'da, Şırnak'ta rastlar olduk. 35 günlük bebekleri, okul çağındaki çocukları, hayatının baharında olan gençlerimizi toprağa veriyoruz. Böylesine karanlık acı dolu bir tablo içerisinde 1 Eylül Dünya Barış Günü'nü kutluyoruz" dedi.

CHP İstanbul İl Başkanı Cemal Canpolat yaptığı konuşmada; "Dünya Barış Gününüz kutlu olsun. Bu ülkede Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Alevi, Sünni, Müslüman, Hıristiyan, Musevi olarak bir aradayız. Daha nice bin yıllarca birlikte, kardeşçesine yaşamayı temenni ediyorum. Bizi, her seferinde bölmeye ve parçalamaya çalışanlara inat, bugün yine Mustafa Kemal'in 'Yurtta barış, dünyada barış" sözüne sarılıyoruz. Hepimiz gür bir sesle Dünya Barış Günü'nde barış türkülerini tekrarlıyoruz" dedi.

TBMM Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP milletvekilleri Gamze Akkuş İlgezdi, Engin Altay, Zeynep Altıok Akatlı, Tekin Bingöl, Yasemin Öney Cankurtaran, Mahmut Tanal, Barış Yarkadaş ile DİSK Genel Başkanı Kani Beko, STK temsilcileri ve CHP İstanbul İlçe Başkanları ile İlçe Belediye Başkanları da konseri izlediler.

Konserden önce Türkiye'nin farklı yörelerinden ve Arnavutluk, Cezayir, Gürcistan, Makedonya, KKTC ile Paraguay'dan gelen ekiplerin katıldığı halk dansları gösterileri yapıldı.

On binlerce Ataşehirli ve İstanbullunun yoğun katılımıyla gerçekleşen Candan Erçetin ve Kardeş Türküler'in birlikte sahne aldığı konserde, şarkılar ve türküler barış için seslendirildi.

Festival kapsamında; 06 Eylül Salı günü dünyaca ünlü müzisyen Goran Bregovic Ataşehir Barbaros Mahallesi Cumhuriyet Parkı'nda sahne alacak. 02-03-04 ve 06 Eylül tarihlerinde misafir ülkelerden gelen halk dansları ekipleri de Ataşehirlilere gösteriler sunacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Ataşehir'den Dünyaya Barış Mesajı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement