Atatürk, Bozüyük'te de Anıldı - Son Dakika
Yerel

Atatürk, Bozüyük'te de Anıldı

Atatürk, Bozüyük\'te de Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77.’ıncı yıl dönümünde Bilecik’in Bozüyük ilçesinde düzenlenen törenlerle anıldı.

10.11.2015 12:01
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 77.'ıncı yıl dönümünde Bilecik'in Bozüyük ilçesinde düzenlenen törenlerle anıldı.

Sabah ilk olarak düzenlenen törende Kaymakam Köksal Şakalar, Garnizon Komutanı Bakım Binbaşı Alper Koç, Belediye Başkanı Fatih Bakıcı ve bazı sivil toplum kuruluşları tarafından Atatürk anıtına çelenk sunuldu. Ardından saat 09.05'te ilçe genelindeki sirenlerin çalmasıyla 2 dakika boyunca saygı duruşunda bulunuldu. İki dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu. Bayraklar yarıya indirildi.

Daha sonra Metristepe Kültür Merkezine geçilerek Mustafa Şeker Anadolu Lisesi hazırlanan program ile anma töreni devam etti. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından Okul Müdürü Ayhan Pınar tarafından günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapıldı. Ayhan Pınar, konuşmasında, Atatürk'ün hem mili mücadele döneminde hem de Cumhuriyetin inşa sürecinde daima ileriye baktığını söyledi. Pınar, "Atatürk'ü anmak, onu anlamak ile değer kazanır. Atatürk tüm dünyanın önünde tüm dünyanın Türk Milletinin üzerine çullandığı bir dönemde ortaya çıkmış ve milletinin ölüm fermanını parçalamıştır. Atatürk yaptıkları ve başarılarıyla sadece ve ülkemiz adına değil dünya platformunda önemli bir yere gelmesinde kabiliyetli siyasetçi ve ünlü bir devlet adamıdır. Herkesin bildiği gibi onda var olan bağımsızlık kurgusu ve aşkı Türkiye Cumhuriyeti devletinin kurulmasında başta gelen etkenlerden biri olmuştur. Kemal Atatürk ya istiklal ya ölüm diyerek Türk millet ile birlikte büyük bir istiklal mücadelesi vererek başarmış ve dünyanın önde gelen güçlerine karşı büyük bir zafer kazanmıştır. Diğer taraftan da kazanılan zaferden sonra ortaya koyduğu siyaset yurtta barış dünyada barış ilkesine bağlı kalınarak tüm dünya devletlerinin barışı ve mutluluğu için yapılması gerekenler ile ilgili olarak ortaya koyduğu yöntem herkesin takdirini kazanmıştır. Günümüzde bu öngörüsünün ne kadar anlam kazandığını bizler daha iyi anlıyoruz. Atatürk hem mili mücadele döneminde hem de Cumhuriyetin inşa sürecinde daima ileriye bakmıştır. Uygarlık yolunda ilerlediğimiz 21.'inci yüzyılda büyük işler yapacak yeni nesiller yetiştirmek Mustafa Kemal gibi, olmanın ilk adımıdır. Bu ilk adımı atarken yeni neslimizin geçmişini iyi bilmesi ve özümsemesi gerekmektedir. Gelecekte ülkenin yönetimini devir alacak, geleceğimizi yönlendirecek uygar ve saygın bir ulus yetiştirecek gençler bu yolda ilerlemelidir. Bunun içindir ki toplum olarak her zamankinden daha çok çalışıp vatanımız ve milletimiz için büyük işler yapmanın gayreti içerisinde olmalı ve bunu hiçbir zaman unutmamalıyız" dedi.

Konuşmaların ardından Mustafa Şeker Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından hazırlanan ve Atatürk'ün hayatından kesitlerin yer aldığı oratoryolar sahnelendi. İlçe genelindeki okullarda Atatürk konulu resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere protokol mensuplarınca hediyelerinin verilmesi ile program sona erdi. - BİLECİK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk, Bozüyük'te de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement