Atatürk, Doğu ve Güneydoğu'da Saygıyla Anıldı - Son Dakika
Yerel

Atatürk, Doğu ve Güneydoğu'da Saygıyla Anıldı

Atatürk, Doğu ve Güneydoğu\'da Saygıyla Anıldı

Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78’inci yıldönümünde, Doğu ve Güneydoğu’da saygıyla anıldı.

10.11.2016 13:21
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78'inci yıldönümünde, Doğu ve Güneydoğu'da saygıyla anıldı. Anma etkinlikleri sırasında geniş güvenlik önlemleri alındı.

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 78. yıl dönümünde, Diyarbakır, Elazığ, Batman, Siirt, Mardin ve Şırnak'ın Cizre ilçesinde düzenlenen etkinliklerle saygıyla anıldı. Etkinlikler sırasında, geniş güvenlik önlemleri alındı.

DİYARBAKIR

Merkez Yenişehir ilçesinde bulunan Anıtpark'ta bulunan Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Törene, Vali Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne kayyum olarak atanan Cumali Atilla, Cumhuriyet Başsavcısı Kamil Erkut Güre, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, kamu kurumlarının müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı. Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Garnizon Komutanlığı çelenklerinin anıta sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Tören, Cahit Sıtkı Tarancı Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen etkinlikle devam etti.

BATMAN

Batman'da valilik bahçesinde düzenlenen törene, Vali Ahmet Deniz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Fuat Güney, Belediye Başkan Yardımcısı Vahap Asma, İl Emniyet Müdürü Ali Akkaplan, kamu kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çok sayıda askeri yetkilinin katıldı. Tören süresince çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı.

SİİRT

Cumhuriyetin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 78. Yıldönümü nedeniyle Siirt'te anma etkinlikleri düzenlendi. Cumhuriyet meydanında düzenlenen anma etkinlikleri, 08.45'de Siirt Valiliği, Garnizon komutanlığı ve Siirt Belediyesinin çelenklerinin anıta sunulması ile başladı. Saat 09.05'te verilen işaretle, 2 dakikalık saygı duruşunda bulunularak, İstiklal Marşı eşliğinde bayraklar göndere çekildi. Siren çalınırken bir simitçi elinde tepsisiyle, bir boyacı da boya sandığının başında, esas duruşa geçerek Atatürk'e minnettarlığını gösterdi. Tören daha sonra İl Jandarma Komutanlığı'nda, 10 Kasım 2012 yılında şehit olan 17 Jandarma Özel Harekat mensubunun anısına yaptırılan Dadaşlar Şehitlik Anıtı'nın gezilmesiyle sona erdi.

ELAZIĞ

Elazığ'da Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün 78. yılı nedeniyle ilk olarak Atatürk Anıtına çelenk bırakıldı. Törene, Vali Murat Zorluoğlu, Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Garnizon Komutan Vekili Albay Mehmet Cihanoğlu, kamu kurum müdürleri, emniyet ve askeri personel, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Saat 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte saygı duruşunda bulunulup, İstiklal Marşı okundu. Törende Vali Zorluoğlu, Başkan Yanılmaz ve Garnizon Komutan Vekili Cihanoğlu, anıta çelenk bıraktı.

Belediye Kültür Merkezinde devam eden programda ise günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Cumhuriyet Ortaokulu Sosyal Bilimler Öğretmeni Dursun Fırat yaptı. Atatürk'ün hayatını anlatan slayt gösterisinden sonra dereceye giren öğrenciler, şiirlerini okudu. Daha sonra oratoryo gösterisi yapıldı ve Atatürk'ün sevdiği eserler seslendirdi.

Programın son bölümünde ise yıl içerisinde gerçekleştirilen yarışmalarda dereceye girenler öğrencilere protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

ŞIRNAK

Şırnak'ın Cizre ilçesinde ise Hükümet Konağı bahçesindeki Atatürk Anıtı önünde tören düzenlendi. Ardından kaymakamlık konferans salonunda etkinlik yapıldı. Programın açılış konuşmasının ardından Atatürk'ün biyografisini İsmail Ebul-İz Ortaokulu Öğretmeni Döndü Özkan okurken, Teğmen İbrahim Yalvaç ise Atatürk'ün asker ve devlet adamı kişiliğini anlattı. Tören, öğrencilerin Atatürk ile ilgili seslendirdikleri türkü ve şiirlerle devam etti.

MARDİN

Mardin'de ise valilik bahçesinde tören düzenlendi. Törene, Mardin Valisi Mustafa Yaman, 70. Mekanize Tugay Piyade Komutanı Altan Er, Mardin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mahmut Yılmaz, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve öğrenciler katıldı. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk, Doğu ve Güneydoğu'da Saygıyla Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement