Atatürk Evi Önünde 'Demokrasi Nöbeti' - Son Dakika
Güncel

Atatürk Evi Önünde 'Demokrasi Nöbeti'

Atatürk Evi Önünde \'Demokrasi Nöbeti\'

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ / İSTANBUL DHAAvcılar'da '10 Mahallede 10 Demokrasi Nöbeti' etkinlikleri Ambarlı Mahallesi'ndeki Atatürk Evi'nin önünde sürdürüldü.

03.08.2016 10:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/ İSTANBUL DHA

Avcılar'da '10 Mahallede 10 Demokrasi Nöbeti' etkinlikleri Ambarlı Mahallesi'ndeki Atatürk Evi'nin önünde sürdürüldü.

Darbe girişimi ardından Türkiye'nin her yerinde sürdürülen 'Demokrasi Nöbeti'ne Avcılar'da yine iki ayrı yerde devam edildi. Merkez Mahallesi'nde İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin oluşturduğu platformda her akşam yapılan 'Demokrasi Nöbeti'nin yanı sıra Avcılar Belediyesi'nin başlattığı '10 mahallede 10 demokrasi nöbeti' Tahtakale, Yeşilkent, Merkez ve Mustafa Kemal Paşa mahallelerinden sonra dün akşam Ambarlı Mahallesi'nde sürdürüldü. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra ellerinde Türk bayrakları bulunan yaklaşık 1500 kişi '10'uncu Yıl Marşı'nı söyledi. Kalabalığa seslenen Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, Mustafa Kemal Atatürk'ün yaklaşık 100 yıl önce "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" sözünün ne kadar haklı olduğunun 15 Temmuz'da bir kez daha görüldüğünü anlatırken şöyle dedi:

"Atatürk'ün Selanik'te doğduğu evin bir örneğinin önündeyiz. Bu toplumun birleştirici unsuru Atatürk ilkeleridir. Mustafa Kemal Atatürk'ün huzurundayız hep beraber. Ülkemizin Mustafa Kemal Atatürk'ün ilkelerinden taviz verilmesi halinde geleceği aşamalar bunlardır. Cumhuriyetin kurucu değerlerine Atatürk'ün ilke devrimlerine sahip çıkarak cumhuriyetimizi ve demokrasimizi savunmak için meydanlardayız. Bütün vatandaşlarımız kimsenin kimseyi ötekileştirmediği, kamplaştırmadığı, bölüp parçalamadığı bir üslup istemektedir."

Öte yandan Merkez Mahallesi'ndeki 'Demokrasi Nöbeti'ne katılan yaklaşık 2 bin kişi çalınan müziklerle coşarken, ilahiyatçı Ömer Döngel ve AK Parti İlçe Başkanı Ali Burak Tepe konuşma yaptı. Programın bir bölümünde CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Hande Fırat'ın 'Gündem Özel' programına katılan Başbakan Yıldırım'ın görüntüsü dev ekrana yansıtıldı. CNN TÜRK'ün yanı sıra Kanal D, TV2, Euro D, CNN TÜRK Radyo ve Radyo D'den canlı yayınlanan bölüm ilgi ile izlendi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Evi Önünde 'Demokrasi Nöbeti' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement