Atatürk Havalimanı Engelleri Kaldırdı, Viyana'da Türkiye'yi Temsil Etti - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı Engelleri Kaldırdı, Viyana'da Türkiye'yi Temsil Etti

Atatürk Havalimanı Engelleri Kaldırdı, Viyana\'da Türkiye\'yi Temsil Etti

Tüm dünyadan yaratıcı uygulamaların seçildiği Zero Project'te Türkiye'den yer alan tek proje Atatürk Havalimanı oldu.

05.03.2014 14:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Tüm dünyadan yaratıcı uygulamaların seçildiği Zero Project'te Türkiye'den yer alan tek proje Atatürk Havalimanı oldu. TAV, engelli yolcuların Atatürk Havalimanı'nda tüm hizmetlerden kolayca faydalanabilmesi için gerçekleştirilen çalışmaları Viyana'daki konferansta anlattı.

TAV Havalimanları tarafından işletilen İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yürütülen "engelsiz havalimanı" projesi tüm dünyadan seçilen 54 yaratıcı erişilebilirlik uygulaması arasında yer aldı.Viyana merkezli Zero Project'in yürüttüğü yarışmada Türkiye'den seçilen tek uygulama Atatürk Havalimanı oldu. Birleşmiş Milletler Vienna International Center'da düzenlenen iki günlük konferansta seçilen projeler, akademisyenler, kamu görevlileri, sivil toplum temsilcilerinin de yer aldığı yaklaşık 450 katılımcıya sunuldu. TAV İstanbul İş Sağlığı Güvenliği ve Çevre Şefi Emrah Gürer ve Terminal İşletme Şefi Barış Temur da konferansa katılarak engelsiz havalimanı projesini katılımcılarla paylaştı. Gürer ve Temur, proje yönetimi tarafından verilen sertifikayı da TAV İstanbul adına aldı.

TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü "Havalimanları kültürel ve ekonomik paylaşımı tetikleyen sosyal buluşma alanlarıdır ve herkes için erişilebilir olmaları önem taşır. Türkiye'nin ve İstanbul'un ana giriş kapısı olan Atatürk Havalimanı gerçekleştirdiğimiz kapsamlı uygulamaların sonucunda engelli misafirlerimizin her noktada diğer misafirlerimizle eşit koşullarda hizmet alabileceği şekilde geliştirildi. TAV Havalimanları olarak yolcu memnuniyetini birinci önceliğimiz olarak görüyoruz ve konforlu, hızlı vegüvenli bir seyahat deneyimi sunmak üzere çalışıyoruz. SHGM tarafından başlatılan engelsiz kuruluş sertifikasyonunu sağlayarak yürüttüğümüz projenin uluslararası alanda örnek gösterilmesinden memnuniyet duyuyoruz" dedi.

Engelsiz Havalimanı projesi kapsamında Atatürk Havalimanı'nda İç Hatlar ve Dış Hatlar Terminalleri ile otoparklarda yaklaşık 2 bin metre hissedilebilir zemin uygulaması yapıldı. 38 adet asansöre Türkçe ve İngilizce kat bilgilerini veren sesli uyarı sistemleri konuldu. 19 adet ankesörlü telefon tekerlekli sandalye kullanıcıları için uygun yüksekliğe indirildi. Beş adet asistan yardım noktası oluşturuldu. Engellilere yönelik hizmetin etkinliğinin artırılması için 200 çalışana toplam 800 saat eğitim verildi. Ayrıca, 250 çalışan temel işaret dili eğitimi aldı. 2013'te havalimanında yolcu trafiği yüzde 14 artarken çalışmaların sonucunda engellilere yönelik sistemi kullananların sayısı yüzde 50 yükseldi.

Essl Foundation, World Future Council ve European Foundation Centre tarafından oluşturulan Zero Project, BM Engelli Hakları Sözleşmesi'nde yer alan ilkeler doğrultusunda engelli bireylerin daha iyi yaşam koşullarına ulaşması içinçalışmalar yürütüyor. Türkiye, sözleşmeye imza atan 158 ülke arasında yeralıyor.

Zero Project tarafından konferansla eş zamanlı olarak yayınlanan 2014 raporunda da Atatürk Havalimanı'nda yürütülen projeye yer verildi. Rapora ZeroProject 2014 adresinden ulaşılabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı Engelleri Kaldırdı, Viyana'da Türkiye'yi Temsil Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar
    11:54 Edirne'de Uyuşturucu Operasyonu ve Diğer Olaylar

    Edirne'de polisin denetimlerinde uyuşturucuyla yakalanan 4 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin üst aramalarında 16 adet sentetik uyuşturucu hap ve bir miktar esrar ele geçirildi. Ayrıca, Uzunköprü ilçesinde bir kişi kayıp kızının bulunması için polise başvurdu ve Edirne'de sosyal medya hesabı çalınan bir kişi polise başvurdu.

  • Bilecikli sporcu Türkiye şampiyonu oldu
    11:54 Bilecikli sporcu Türkiye şampiyonu oldu

    Çorum'da düzenlenen Okul Sporları Liseler Arası Taekwondo Türkiye Şampiyonasında 48 kilogramda yarışan Bilecikli sporcu Altuğ Gesge, 8 maçta raunt kaybetmeden bütün karşılaşmalarda galip gelerek Türkiye şampiyonu oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü Yasin Özdemir, sporcu Altuğ Gesge ve antrenör Hanife Yıldız'ı tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

  • Bilecik İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine 'İyilik Sofrası' temasıyla iftar verdi
    11:54 Bilecik İl Müftülüğü, üniversite öğrencilerine 'İyilik Sofrası' temasıyla iftar verdi

    Bilecik İl Müftülüğü, Kayıboyu Camii Toplantı Salonunda düzenlenen bir programda üniversite öğrencilerine iftar verdi. İl Müftüsü Ali Erhun, gençlere hitap ederek Ramazan'ın önemini vurguladı. İftar programında Kur'an-ı Kerim ve ilahiler okundu ve öğrencilere hediyeler verildi.

  • Bilecik Kaymakamı depremzedelerin iftar sofrasına konuk oldu
    11:54 Bilecik Kaymakamı depremzedelerin iftar sofrasına konuk oldu

    Bilecik'in Gölpazarı ilçesinde yaşayan bir depremzede, Kaymakam Alparslan Sözen ve eşi Seval Sözen'i iftar sofrasında ağırladı. Kaymakam Sözen, deprem felaketinin üzerinden yıllar geçse bile vatandaşları yalnız bırakmayacağını vurguladı.

  • AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı İhsan Kurnaz, Basın Mensuplarıyla Sahur Programında Buluştu
    11:53 AK Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı İhsan Kurnaz, Basın Mensuplarıyla Sahur Programında Buluştu

    İhsan Kurnaz, basın mensuplarıyla bir araya gelerek İlkadım ilçesindeki eksikleri ve projelerini anlattı. Kurnaz, İlkadım'ın merkez ilçe olmasından dolayı Samsun Büyükşehir Belediyesi ile birlikte çalışacaklarını belirtti ve kentsel dönüşüme önem verdiklerini vurguladı.

  • Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde ithal edilen sığırlara danışmanlık hizmeti veriliyor
    11:53 Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde ithal edilen sığırlara danışmanlık hizmeti veriliyor

    Tokat'ın Yeşilyurt ilçesinde bir besiciye ithal ettiği sığırlar için İlçe Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından danışmanlık hizmeti veriliyor. Besici Atilla Yılmaz, Polonya'dan getirdiği 35 dişi 'limuzin' cinsi sığırların etçi bir ırk olduğunu ve bu nedenle tercih ettiklerini belirtti. İlçe Tarım ve Orman Müdürü İbrahim Türk ise veteriner hekimlerin çiftçiye bu ırk hakkında bilgilendirme ve sağlık hizmetleri sunduğunu ifade etti.

  • Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Seçim Güvenliği toplantısına katıldı
    11:52 Bilecik Valisi Şefik Aygöl, Seçim Güvenliği toplantısına katıldı

    Bilecik Valisi Şefik Aygöl, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında gerçekleşen Seçim Güvenliği toplantısına katıldı. Toplantıda, 31 Mart'ta gerçekleşecek seçimler sonrası yaşanacak olumsuzlukları önlemek adına gerekli tedbirlerin alındığı vurgulandı.

  • Bilecik'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs yakalandı
    11:51 Bilecik'te düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahıs yakalandı

    Bilecik Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda 2 şahsın üzerinde yapılan aramada 3,68 gram metamfetamin maddesi ele geçirildi. Şahıslar hakkında 'Kullanmak için uyuşturucu madde satın almak, kabul etmek veya bulundurmak' suçu kapsamında yasal işlem başlatıldı.

  • Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı
    11:50 Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, Filistin ve Gazze'ye 18 Tır Yardım Malzemesi Ulaştırdı

    Yedi Başak İnsani Yardım Derneği, İsrail'in zulmü altındaki Filistin ve Gazze halkına gıda, giyim, ısınma, hijyen ve temel ihtiyaç malzemeleri içeren 18 tır yardım malzemesi ulaştırdı. Yardım tırları Mısır üzerinden Filistin ve Gazze'ye ulaştırıldı. Dernek Başkanı Mustafa Bulut, Gazze'ye olan desteğin devam edeceğini belirtti ve halka Ramazan günlerinde yardımlarını arttırmaları çağrısında bulundu.

  • 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde seçmenlerin oy kullanma süreci
    11:49 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde seçmenlerin oy kullanma süreci

    Türkiye, yeni yerel yöneticilerini seçmek için 31 Mart 2024 Pazar günü sandık başına gidecek. 81 il, 973 ilçe ve 390 belde belediye başkanı ile 50 bin 336 muhtarın belirleneceği seçimlerde, il genel meclisi üyeliği, belediye meclis üyeliği seçimleri de yapılacak. Seçmenler, 31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri için oylarını 5 adımda kullanabilecek.


Advertisement