Atatürk Havalimanı Kulesinde Polisin Darbecilere Operasyonu Kamerada - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı Kulesinde Polisin Darbecilere Operasyonu Kamerada

Özel Harekat polislerinin, Atatürk Havalimanı'ndaki kuleyi, darbecilerden geri alması kameraya yansıdı. Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan, özel harekat polislerine "O kuleyi ölümüne alın" emrini vermiş.

24.07.2016 13:45  Güncelleme: 14:57
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Özel Harekat polisleri, Atatürk Havalimanı'ndaki kuleyi, darbeci askerlerden film sahnelerini aratmayan bir operasyonla geri aldı. O anlar güvenlik kameralarına yansırken, Emniyet Müdürü Mustafa Çalışkan'ın özel harekat polislerine "O kuleyi ölümüne alın" emrini verdiği öğrenildi.

Hainlerin kalkıştığı, halkın ve polisin müdahalesi ile püskürtülen darbe girişimin ardından bilinmeyenler bir bir ortaya çıkmaya başladı. İstanbul'un her noktasında İl Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan'ın öncülüğünde darbecilere müdahale eden İstanbul polisi, gecenin en önemli operasyonlarından birini ise Atatürk Havalimanında gerçekleştirdi.

Atatürk Havalimanı Kulesinde Polisin Darbecilere Operasyonu Kamerada

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan'ın İstanbul'a geleceği bilgisini alan Emniyet Müdürü Çalışkan, darbecilerin elindeki kuleyi almak için harekete geçti. Erdoğan'ın gelişini telsizden anons edilmemesi yönünde talimat vererek Cumhurbaşkanı'nın ATA uçağını hedef olmaktan çıkartan Çalışkan, sonrasında ise özel harekat polislerine kulenin geri alınması talimatını verdi.

"O KULEYİ ÖLÜMÜNE BİLE OLSA ASKERLERDEN GERİ ALIN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın uçağının alana sağlıklı inebilmesi için kulenin mutlaka geri alınmasını isteyen Emniyet Müdürü Çalışkan, özel harekat polislerine, "O kuleyi ölümüne bile olsa askerlerden geri alın" emrini verdiği öğrenildi. Bu talimat üzerine tereddütsüz olarak harekete geçen Özel Harekat Şube Müdürlüğü ekipleri, ellerine kalkan dahi almadan canlarını ortaya koyarak operasyona başladı. Atatürk Havalimanı kulesine film sahnelerini aratmayan bir operasyon düzenleyen polisler, kulede bulunan askerleri etkisiz hale getirdi. O anlar ise güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı.

Atatürk Havalimanı Kulesinde Polisin Darbecilere Operasyonu Kamerada

Görüntülerde polislerin, kule odasına kapıyı kırarak girdikleri ve darbecilerin başındaki rütbeliyi anında etkisiz hale getirdikleri, bu sırada diğer askerlerin ise yukarı kaçtıkları görülüyor. Polisler daha sonra ise kuledeki askerlerin tamamını etkisiz hale getirerek gözaltına alıyor.

Atatürk Havalimanı Kulesinde Polisin Darbecilere Operasyonu Kamerada

Kulenin alınmasının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da içerisinde bulunduğu ATA uçağı sorunsuz bir şekilde Atatürk Havalimanı'na iniş yaptı.

Atatürk Havalimanı Kulesinde Polisin Darbecilere Operasyonu Kamerada
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı Kulesinde Polisin Darbecilere Operasyonu Kamerada - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement