Atatürk Havalimanı'nda 3 Canlı Bomba Saldırı Düzenledi: 28 Ölü, 60 Yaralı - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'nda 3 Canlı Bomba Saldırı Düzenledi: 28 Ölü, 60 Yaralı

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda teröristler etrafı taradıktan sonra kendilerini patlattı. İstanbul Valisi Vasip Şahin "3 canlı bomba saldırı düzenledi, 28 kişi hayatını kaybetti, 60 yaralı var" dedi.

28.06.2016 22:14  Güncelleme: 01:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda Dış Hatlar Terminali'nde dış hatla gidiş, dış hatlar geliş ve havalimanının otoparkı olmak üzere 3 ayrı noktada patlama meydana geldi. İlk bilgilere göre, üç terör örgütü üyesi, Emniyet güçlerinin kendilerinden şüphelenmesinin ardından önce kalaşnikofla etrafı tarayıp, daha sonra kendisini patlattı. İstanbul Valisi, saldırıda 28 kişinin öldüğünü, 60 kişinin de yaralı olduğunu duyurdu. Atatürk Havalimanı'na giriş ve çıkışlar kapatıldı.

İSTANBUL VALİSİ: 28 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İstanbul Valisi Vasip Şahin, bombalı saldırının yaşandığı Atatürk Havalimanı'nda yaptığı incelemelerin ardından açıklamalarda bulundu. Vali Şahin, "Bugün Atatürk Havalimanı Dışhatlar terminali geliş katı yolcu karşılama salonu girişinde sayısını 3 olarak değerlendirdiğimiz canlı bomba intihar saldırısında ilk belirlemelere göre 28 kişi hayatını kaybetmiş, 60'a yakın yaralı hastaneye intikal etmiştir. Yaralıların tedavisi devam etmektedir. Detaylı inceleme sürdürülmekte olup gelişmelerden kamuoyu bilgilendirilecektir. Yolcu giriş ve çıkışları hızla normale döndürülmekte olup, kısa zamanda planlı uçuşları başlanacaktır" ifadelerini kullandı.

BAKAN BOZDAĞ: 10 ŞEHİDİMİZ VAR

TBMM'de olayın olduğu ilk anlarda bilgi veren Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, "Bir terörist etrafa ateş açtı ve kendini patlattı. İlk belirlemelere göre 10 şehidimiz, 20 yaralımız var" şeklinde bilgi vermişti.

YARALI SAYISI 6'SI AĞIR 60

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamada 6'sı ağır 60 kişi yaralandı. Yaralılar patlamanın ardından olay yerine sevk edilen 49 ambulans ve 5 UMKE ekibi aracılığı ile hastanelere taşındı.

Yaralılar tedavileri yapılmak üzere Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İstanbul Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile bölgedeki çeşitli hastanelere sevk edildi.

ÇATIŞMA YAŞANDI

Görgü tanığının verdiği ilk bilgilere göre ise, ilk önce silah sesi duyuldu. Ardından bombalar art arda patladı.

ÖZEL HAREKAT VE BOMBA İMHA EKİBİ SEVK EDİLDİ

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından, olay yerine özel harekat ve bomba imha ekibi sevk edildi. Havalimanına, yalnızca polis ve sağlık ekipleri ile görevlilerin girişine izin veriliyor. Yaralıların kaldırıldığı hastaneler ve çevredeki diğer hastanelerde, polis ekipleri güvenlik önlemi aldı. Polis helikopteri de havalimanı üzerinde uçuş yapıyor.

GÖRGÜ TANIĞI ANLATTI

Havalimanındaki bir başka görgü tanığı ise, "Annemi uçağa bindirecektim. Bir anda patlama oldu. Otoparka indim. Herkes bir tarafa koşuştu. Özel harekatlar içeriye girdi. Yatırdılar bizi yere. Sonra bizi ayağa kaldırıp dışarıya çıkardılar. Çok şiddetli patlama oldu. Dışarıda oldu patlama. Sonra silah sesleri duyuldu. Ortalık kan revan içerisindeydi" dedi.

UÇUŞA İZİN VERİLMİYOR

Pist başındaki uçakların dışındaki uçakların uçuşlarına izin verilmiyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'na gelen uçakların Sabiha Gökçen Havalimanı ve İzmir'e yönlendirildiği öğrenildi.

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre, Başbakan Yıldırım, Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalinde meydana gelen patlamanın ardından İçişleri Bakanı Efkan Ala ile İstanbul Valisi Vasip Şahin'i telefonla arayarak, olay hakkında bilgi aldı.

Yıldırım, ayrıca konuyla ilgili İçişleri Bakanlığı bünyesinde kriz masası oluşturulması talimatını verdi.

YAYIN YASAĞI GELDİ

Bu arada, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu tarafından Başbakanlığın talebi üzerine, İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nde meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.

KIZILAY BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA: ACİL KAN İHTİYACI YOK

Kızılay Genel Başkanı Kerem Kınık, acil kan ihtiyacının olmadığını, hastanelere gidilerek meşgul edilmemesini istediklerini belirtti.

İSTANBUL'UN BU BÖLGELERİNDE KAN BAĞIŞI YAPILABİLİR

Öte yandan Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen patlamanın ardından Kızılay tarafından İstanbul'un değişik semtlerinde kan bağışlama merkezleri kuruldu. Sultanahmet Meydanı, Feshane, Zeytinburnu 58 Bulvar, Sultangazi Meydan ve Esenyurt Meydanı'nda kurulan kan merkezlerinde vatandaşlar yaralılar için kan verebilecek.

Atatürk Havalimanı\'nda 3 Canlı Bomba Saldırı Düzenledi: 28 Ölü, 60 Yaralı

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'nda 3 Canlı Bomba Saldırı Düzenledi: 28 Ölü, 60 Yaralı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • kürt: Puha:):):) 16 68 Yanıtla
  • chp li genc: Ucagim vardi kalmayacak mii simdi bilet parsi ne olcakk 15 61 Yanıtla
  • Ragıp: Terör uzmanı polisleri içeri attıran akp, kendinle gurur duyuyor musun? 45 11 Yanıtla
  • lanet olsun: belliydi cuhurbaşkanı ve başbakan bir şeyler yapın artık 21 1 Yanıtla
  • Elazığ lı: yazıklar olsun 18 4 Yanıtla
  • Turist Rehberliği ve Seyahat Acentaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Görüşmeleri Tamamlandı
    00:16 Turist Rehberliği ve Seyahat Acentaları Kanununda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifi Görüşmeleri Tamamlandı

    Turist Rehberliği Meslek Kanunu ile Seyahat Acentaları ve Seyahat Acentaları Birliği Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı. Mesleğe kabul şartları ve seyahat acentelerinin müşteri bilgilerini başka işletmelere göndermesi gibi konular da kanun teklifiyle düzenleniyor.

  • Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı
    00:14 Erzurum Atatürk Üniversitesi Kampüsünde Çıkan Kavgada 4 Kişi Yaralandı, 10 Kişi Gözaltına Alındı

    Erzurum Atatürk Üniversitesi kampüsünde iki öğrenci grubu arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Çıkan kavgada 4 kişi yaralanırken olayla ilgili olarak 10 kişi gözaltına alındı. İhbar üzerine polis olay yerine geldi ve sağlık ekipleri müdahale için çağrıldı. İl Emniyet Müdürü Kadir Yırtar da olayları inceleyerek soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

  • Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü
    00:11 Gebze'de Elektrikli Battaniye Yangını: Yatak Odası Küle Döndü

    Kocaeli'nin Gebze ilçesinde bir binanın 6. katında elektrikli battaniyeden çıkan yangın, yatak odasını kullanılamaz hale getirdi. Bina sakinleri itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı ve herhangi bir yaralanma olmadı. Polis olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi
    00:08 Ordu'nun Altınordu ilçesinde çıkan yangında 5 kişi dumandan etkilendi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucu, itfaiye ekipleri tarafından söndürülen yangında, üst katlardaki evlerde mahsur kalan 13 kişi kurtarıldı. Kurtarılan vatandaşlardan 5'i dumandan etkilendi ve hastanelere kaldırıldı.

  • Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı
    23:59 Adana'da pikap ile otomobil çarpıştı: 1 kişi ağır yaralandı

    Adana'nın Kozan ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, Nuh S. yönetimindeki pikap ile Eyüp Ç. idaresindeki otomobil çarpıştı. Kazada otomobil sürücüsü ağır yaralandı ve itfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarıldı. Yaralı, ambulansla Kozan Devlet Hastanesine kaldırıldı.

  • Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı
    23:58 Muğla'nın Datça ilçesinde batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen kurtarıldı

    Muğla'nın Datça ilçesi açıklarında, batma tehlikesi geçiren bottaki 25 düzensiz göçmen ekiplerce kurtarıldı. Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, lastik botun su alarak batma tehlikesi geçirdiği bilgisi üzerine harekete geçti. Aralarında çocukların da bulunduğu 25 düzensiz göçmen kurtarıldı. Ayrıca, ilçe açıklarında tespit edilen başka bir lastik bot içerisinde ise 34 düzensiz göçmen yakalandı ve İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edildi.

  • Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi
    23:55 Ordu'da 3 Katlı Binada Yangın: 13 Kişi Tahliye Edildi

    Ordu'nun Altınordu ilçesinde bulunan 3 katlı bir binanın zemin katında çıkan yangın sonucunda 13 kişi tahliye edildi. Yangın nedeniyle dumandan etkilenen 5 kişi ise hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı ve polis ekipleri olayla ilgili inceleme başlattı.

  • Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi
    23:49 Bosphorus Trio, Ankaralı müzikseverlere konser verdi

    Türk bestecilerin eserlerini keman, viyolonsel ve piyano ile dünyaya duyuran Bosphorus Trio, Erimtan Müzesi'nde düzenlenen konserde müzikseverlerle buluştu. Konser öncesinde BESOM Çağdaş Türk Müziği Ödülleri takdim edildi. Gruba 'Beste Ödülü' Turgay Erdener'e, 'İcra Ödülü' ise Bosphorus Trio'ya verildi. Konserde, İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası başkemancısı Özgecan Günöz, Borusan Viyolonsel Grubu Üyesi çellist Çağlayan Çetin ve Uludağ Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Öğretim Üyesi piyanist Özgür Ünaldı yer aldı.

  • Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü
    23:42 Avrupa 2.'si olan Emine Kılınç Niğde'ye döndü

    Hırvatistan'da gerçekleşen Gençler Avrupa Boks Şampiyonası'nda 50 kiloda mücadele eden milli sporcu Emine Kılınç, çeyrek finalde Bulgar rakibini, yarı finalde ise Sırbistanlı rakibini yenerek finalde İngiliz rakibiyle mücadele etti. Avrupa ikincisi olan Kılınç, memleketi Niğde'de coşkuyla karşılandı. Hedefinin olimpiyat şampiyonluğu olduğunu söyleyen Kılınç, daha iyi çalışarak gelecek şampiyonalara hazırlanacağını belirtti.


Advertisement