Atatürk Havalimanı'ndaki Patlama - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'ndaki Patlama

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya ilişkin, "İlk bulgulara, verilere göre hangi terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği de bilinmektedir ancak bunun tabii teyide muhtaç yönü var. Onlar teyit edildikten sonra kamuoyuyla da paylaşılacaktır.

29.06.2016 00:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Atatürk Havalimanı'ndaki patlamaya ilişkin, "İlk bulgulara, verilere göre hangi terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği de bilinmektedir ancak bunun tabii teyide muhtaç yönü var. Onlar teyit edildikten sonra kamuoyuyla da paylaşılacaktır." dedi.

Bozdağ, TBMM Genel Kurulu'nda, Danıştay Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı'nın görüşmeleri sırasında milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Diyarbakır'ın Lice ilçesindeki terör saldırısında bir polisin şehit olduğunu, bir polis ile 7 kişinin yaralandığını kaydeden Bozdağ, Lice'de arama noktalarına yapılan saldırılarda ise bir şehit, 3 yaralının olduğunu aktardı.

Van- Başkale yolunda da araç patlaması sonucunda iki asker ve iki vatandaşın yaralandığını belirten Bozdağ, "Bu terör saldırılarında şehadet mertebesine eren şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum." diye konuştu.

Bozdağ, "Türkiye terörle uzun bir zamandır mücadele etmektedir. Bu mücadele bu terör saldırılarıyla sonlandırılabilecek bir mücadele değildir. Bu saldırılar sona erene kadar, terör bitene kadar kararlı ve etkili bir şekilde Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin terörle mücadelesi devam edecektir. Ülkemizde bugüne kadar hiçbir terör örgütü terör eylemleriyle bir netice elde edememiştir, bundan sonra da herhangi bir netice elde edemeyecektir." ifadesini kullandı.

Bakan Bozdağ, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısını gerçekleştiren teröristin ise üyesi olduğu terör örgütüne dair şu anda bir takım veriler bulunmasına karşın, netleşmediği için bu bilgiyi paylaşamadığını dile getirdi.

Bozdağ, "Ama bunun bir terör saldırısı olduğu kesindir. İlk bulgulara, verilere göre hangi terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği de bilinmektedir ancak bunun tabii teyide muhtaç yönü var. Onlar teyit edildikten sonra kamuoyuyla da paylaşılacaktır." açıklamasında bulundu.

Bekir Bozdağ, şöyle devam etti:

"Tabii Türkiye bir yandan terörle mücadelesini yaparken, öte yandan da devletin hizmetlerini sürdürmesi için de üzerine düşeni yapacak, yasama organı çalışacak. Terör, devleti ve devletin işleyişini durduramayacaktır. Onlarla mücadele yapanlar, mücadelesini yapacak. Milletimize ve devletimize başka alanlarda hizmet edenler de o vazifelerini devam ettirecektir. Tıpkı bugün Genel Kurulu'muzun çalıştığı ve milletimize hizmet ettiği gibi. Ben tekrar şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Rabbim bir daha böylesi acıları milletimize yaşatmasın temennisinde bulunuyorum."

-"Özlük hakları konusunda herhangi bir kayıp söz konusu değildir"

Genel Kurul'da görüşülen yasa tasarısında ise Yargıtay veya Danıştay'da 12 yıllık görev süresi dolan bir üyenin, ilk derece veya istinaf mahkemelerine ataması yapılana kadar geçen süredeki özlük haklarının kim tarafından ödeneceğinin düzenlendiğini aktaran Bozdağ, "Orada bir boşluk olmaması için son görev yaptığı yerin bu özlük haklarını ödemesi hüküm altına alınmaktadır." dedi.

Bakan Bozdağ, şu bilgileri verdi:

"Geçici madde de ise şu anda görev yapanlardan görevi sona erenlerle ilgili özlük haklarına ilişkin düzenleme var. Orada iki ayrı düzenleme var. Birisi Danıştay ile ilgili düzenleme, biri Yargıtay ile ilgili. Danıştay ile ilgili düzenlemede, Danıştay'da bir, Sayın Cumhurbaşkanı tarafından seçilen dörtte birlik üye var, bir de HSYK tarafından seçilen üyeler var. HSYK tarafından seçilen üyeler, hakim ve savcı oldukları için hakim ve savcılık teminatı gereği hakim ve savcı olarak atanacaklardır. Bunların hepsi birinci sınıf hakimdir. Bizim mevzuatımıza göre özlük hakları bakımından birinci sınıf hakimler 6 yıl görev yaptıkları zaman Yargıtay üyeleriyle aynı özlük haklarına sahipler. Bunların hepsi de 6 yıldan fazla birinci sınıf hakimlik yaptıkları için ona dair ayrı bir düzenleme yapmak gereği duyulmadı. Çünkü özlük haklarında herhangi bir gerileme söz konusu değil ve Yargıtay üyelerinin sahip olduğu hakları aynen almaya devam edeceklerdir.

Cumhurbaşkanı tarafından seçilenlere gelince tabii onlar bir süreyle kısıtlı olmadığı için üyeliği, geldikleri zaman hakimlik, savcılık teminatını da doğal olarak kazandılar Danıştay üyesi olarak. Şimdi bunlara iki alternatif sunuluyor. Eğer isterlerse ilk derece mahkemelerinde veya istinafta hakim olarak HSYK tarafından görevlendirilebilecekler. Bu durumda görevlendirilenler, aynı özlük hakları almaya devam edecektir ama hakim olmak istemedikleri takdirde bunlar Başbakanlığa bildirilecek. Bu durumda olanlar kanunun geçici maddesinde açıkça ifade edildiği gibi bütün özlük haklarını hakimmiş gibi, üyeymiş gibi almaya devam edeceklerdir. Özlük hakları konusunda herhangi bir kayıp söz konusu değildir."

Yargıtay ve Danıştay üyeliğine yeniden seçilmeyenlerin bir alt göreve atanmasının söz konusu olmadığını dile getiren Bozdağ, "Hakimler arasında bir hiyerarşik yapı yok, astlık üstlük ilişkisi yok. Bir yıllık hakimle yirmi yıllık hakim aynı durumdadır, birbirine eşittir. Tabii bilgi, tecrübe olarak eşitlik elbette söz konusu değil ama Anayasa ve yasaların önünde eşittir. Astlık, üstlük ilişkisi olmadığı için bir alt görev olarak değerlendirilmesi söz konusu değildir. Teminatın esası üyelik teminatı değil, hakimlik, savcılık teminatıdır. Bu teminatın gereğine uygun olarak atama yapılacaktır." diye konuştu.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'ndaki Patlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Sanatçı Okan Bayülgen:
    12:55 Sanatçı Okan Bayülgen: "Buradan İngiltere'ye giden de topraklarımıza gelen de aynı 'öteki' kaderi paylaşıyor"

    Oyuncu, yönetmen, fotoğrafçı ve komedyen Okan Bayülgen, "Buradan İngiltere'ye giden ya da güneyimizden, güney doğumuzdan bizim topraklarımıza gelenler, aslında ortak bir kaderi paylaşıyor 'öteki' olarak. Biz göç alıyor, sığınmacı alıyoruz, onlara öteki muamelesi yapıyoruz.

  • Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı
    12:54 Rusya Soruşturma Komitesi, Crocus City Hall saldırısındaki teröristlerle Ukraynalı milliyetçiler arasında bağlantı olduğunu açıkladı

    Rusya Soruşturma Komitesi, Moskova'nın banliyösündeki Crocus City Hall binasına düzenlenen saldırıyla ilgili yaptığı açıklamada, gözaltına alınan teröristlerin Ukraynalı milliyetçilerle bağlantısı olduğuna dair kanıtlara ulaşıldığını belirtti. Komite, teröristlerin Ukrayna'dan büyük miktarlarda para ve kripto para aldığını ve bunları suça hazırlık aşamasında kullandığını teyit etti.

  • Kayseri'de yerel seçimlere hazırız
    12:54 Kayseri'de yerel seçimlere hazırız

    Türkiye'de 31 Mart Pazar günü yapılacak olan yerel seçimlere hazırlıklar tamamlandı. Kayseri'de ise 1 milyon 39 bin 710 kişi oy kullanacak.

  • Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı
    12:54 Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaptı

    Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Çaybaşı Mahallesi'nde düzenlenen iftarda birlik ve beraberlik vurgusu yaparak, ayrışmaları aşabileceklerini ve güçlü olduklarını belirtti. İftara çölyak hastaları için glütensiz yemekler de ikram edildi.

  • Fatih'te silahla bacağından vurulan kişinin 110 bin doları gasbeden 3 şüpheli tutuklandı
    12:53 Fatih'te silahla bacağından vurulan kişinin 110 bin doları gasbeden 3 şüpheli tutuklandı

    İstanbul Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri, motosikletle geldikleri otoparkta tekstil işiyle uğraşan M.A.Y'yi bacağından vurduktan sonra yayında bulunan 110 bin dolarını alıp kaçan şüphelilerin yakalanması için çalışma yürüttü. Çevredeki güvenlik kameralarını inceleyen ve saha çalışması yapan ekipler, olayda kullanılan motosikletin plakasını tespit etti. Motosikletin Eyüpsultan'dan çalındığını saptanırken, olayı gerçekleştiren şüphelilerin adres ve kimlikleri belirlendi. Polis ekipleri, İstanbul ve Sakarya'da düzenledikleri eş zamanlı operasyonda 5 şüpheliyi yakaladı. Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 5 şüpheliden 3'ü tutuklandı, 2'si adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • KKTC Üniversitesi Bölüm Başkanı Interpol Tarafından Aranıyor
    12:52 KKTC Üniversitesi Bölüm Başkanı Interpol Tarafından Aranıyor

    Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ndeki (KKTC) bir üniversitede bölüm başkanı olan Prof. Dr. Fadi Al-Turjman'ın Interpol tarafından 'cinsel saldırı' ve 'öldürmeye teşebbüs' suçlarından arandığı ortaya çıktı. KKTC Bakanlar Kurulu, Al-Turjman'ın kamu düzenini, yönetsel düzeni, genel ahlakı tehlikeye sokacak biçimde davranması nedeniyle yasaklı göçmen ilan edilmesi kararı aldı.

  • Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi
    12:51 Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde Erişkin Aşı Polikliniği Hizmete Girdi

    Trabzon Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde açılan Erişkin Aşı Polikliniği, yetişkin yaş grubundaki hastalara bağışıklama danışmanlığı ve aşı hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Poliklinikte gebeler, diyabet, kanser, diyaliz, kronik kalp, akciğer, karaciğer ve böbrek hastalığı ile 65 yaş ve üzerindeki yaşlılar, bağışıklık sistemini baskılayıcı ilaç kullananlar ve organ nakli hastaları için aşı programları oluşturulacak. Aşılar, aşı takip sisteminden kontrol edildikten sonra poliklinikte yapılacak ve hastalara aşı kartları verilerek randevuları oluşturulacak. Ayrıca, risk altında olan meslek grupları ve Hepatit A ve B hastaları da aşılarını yaptırabilecek.

  • Silifke'de Otomobil Bijuteri Dükkanına Daldı
    12:50 Silifke'de Otomobil Bijuteri Dükkanına Daldı

    Mersin'in Silifke ilçesinde sürücüsünün kontrolünden çıkan otomobil, fren yerine gaza basılması sonucu bijuteri dükkanına daldı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken, iş yerinde ve araçta maddi hasar meydana geldi. Olay anı güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

  • Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı
    12:49 Sardes Antik Kenti'nde Dedektörle Arama Yapan Şüpheli Yakalandı

    Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Sardes Antik Kenti içinde dedektörle arama yaptığı tespit edilen bir kişi gözaltına alındı. Şüphelinin üzerinde ve ikametinde yapılan aramalarda 144 sikke ile 8 tarihi obje ele geçirildi. Jandarma tarafından yapılan işlemler devam ediyor.

  • Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak
    12:49 Fransa, UNRWA'ya 30 milyon avro katkı sağlayacak

    Fransa Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Christophe Lemoine, ülkesinin bu yıl Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansının (UNRWA) faaliyetlerine 30 milyon avro katkı sağlayacağını bildirdi. Fransa, İsrail makamlarının UNRWA'nın Gazze Şeridi'nin kuzeyine insani yardım ulaştırmasını yasaklamasını eleştirerek, bölgede açlıktan ölen siviller olduğuna dikkat çekti ve İsrail'in bu kararını gözden geçirmesini istedi. Fransa'nın UNRWA'ya yapacağı katkılarla, Ajans'ın görevlerini yerine getirdiğine dair koşulların oluştuğunu vurgulayan Lemoine, BMGK'nın 2728 sayılı kararının uygulanmasını talep etti.


Advertisement