Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklaması - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: "Bu tür terör organizasyonlarının dini kullanmaları, İslam'ı kullanmaları, nasıl bir zihniyete saplandıklarını acı acı göstermektedir" "Suriye'deki kaos, oradaki boşluk, oradaki vakum çok büyük, terör örgütlerini besliyor.

29.06.2016 17:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün açıklaması - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül:

"Bu tür terör organizasyonlarının dini kullanmaları, İslam'ı kullanmaları, nasıl bir zihniyete saplandıklarını acı acı göstermektedir"

" Suriye'deki kaos, oradaki boşluk, oradaki vakum çok büyük, terör örgütlerini besliyor. Bir an önce oranın kurutulması için de uluslararası camiayla hep beraber hareket edip netice almak gerekir"

"İnanıyorum ki büyük bir dayanışma içerisinde olursak, önleyici tedbirleri en iyi şekilde alırsak bundan sonra inşallah bunlar tekrarlanmaz"

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısına ilişkin, "Bu tür terör organizasyonlarının dini kullanmaları, İslam'ı kullanmaları, nasıl bir zihniyete saplandıklarını acı acı göstermektedir." dedi.

Gül, saldırıda yaralanan ve Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alınan yaralıları ziyaret etti.

Hastane çıkışında gazetecilere açıklama yapan Abdullah Gül, doktorların, yaralıların tedavisi konusunda her türlü ihtimamı göstererek çalıştığını vurgulayarak, yaralılar arasında yabancı vatandaşların da bulunduğunu, yoğun bakımda olanlara ise gerekli müdahalelerin yapıldığını anlattı.

Yaşanan terör olayının herkesi derinden üzdüğünü dile getiren Gül, "Tabii böyle bir olay hepimizi derinden üzdü. Önce tabii böyle bir terör saldırısını planlayanları, yapanları, arkasındaki zihniyeti hepsini şiddetle lanetliyorum. Böyle bir ramazan gününde bu tip saldırıların yapılmasının akılla mantıkla izahı yok." ifadelerini kullandı.

Gül, terör olaylarına karşı dayanışma içerisinde hareket etmenin önemine değinerek, emniyet ve istihbarat güçlerinin imkanlarını geliştirip önleyici çalışmaları yaparak ellerinde gelen her türlü gayreti göstereceklerine inandığını belirtti.

Saldırının DAEŞ terör örgütü tarafından yapıldığına ilişkin soruya Gül, kendisinin de ilk izleniminin bu yönde olduğu yanıtını verdi.

Abdullah Gül, şunları kaydetti:

"Siz de biliyorsunuz ki Suriye'deki kaos, oradaki boşluk, oradaki vakum çok büyük, terör örgütlerini besliyor. Bir an önce oranın kurutulması için de uluslararası camiayla hep beraber hareket edip netice almak gerekir. Ben bir kez daha bütün hastalara şifa diliyorum. Doğrusu terörle mücadelede hepimiz dayanışma içerisinde olmamız lazım. Hem bunu göstermek hem de moral vermek için hastaları ziyaret ettim. Bütün doktorlara, herkese çok teşekkür ediyorum."

11. Cumhurbaşkanı Gül, son zamanlarda yaşanan terör olaylarında ihmal olup olmadığına ilişkin soruya "Bunların hepsini detaylı biçimde ele alıp değerlendirmek gerekir. Onların da muhakkak yapılıyor olduğuna inanıyorum" yanıtını verdi.

Atatürk Havalimanı'nın sadece Türkiye'nin değil, dünyanın en önemli havalimanlarından biri olduğunu ifade eden Gül, sözlerini, "İnanıyorum ki büyük bir dayanışma içerisinde olursak, önleyici tedbirleri en iyi şekilde alırsak bundan sonra inşallah bunlar tekrarlanmaz" diye tamamladı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı - 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement