Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı

Sırbistan, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Kosova'daki siyasiler, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek saldırıya tepki gösterdi.

29.06.2016 14:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sırbistan, Bosna Hersek, Arnavutluk ve Kosova'daki siyasiler, İstanbul Atatürk Havalimanı'ndaki terör saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı dileyerek saldırıya tepki gösterdi.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Tomislav Nikolic, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a gönderdiği taziye mesajında, terör saldırısını şiddetle kınadığını belirterek, "Terör, sınır tanımadığını bir kez daha gösterdi." dedi.

Terör örgütlerinin eylemlerinin dünya barışı ve güvenliğini tehdit ettiğini vurgulayan Nikolic, "Birlik ve beraberlik içinde mücadele etmek, bu küresel kötülüğü yenmemize yardımcı olacaktır." ifadesini kullandı.

Arnavutluk Meclis Başkanı İlir Meta da TBMM Başkanı İsmail Kahraman'a gönderdiği taziye mesajında, saldırıdan duyduğu şaşkınlığı dile getirerek, terör saldırısının tüm insanlığa bir darbe olduğunu vurguladı.

Meta, "Arnavutluk ve Arnavut milleti bu acı ve karanlık zamanlarda sizin yanınızdadır. Terörle mücadeledeki bağlılığımız değişmemiştir. Dost Türk halkıyla dayanışma içinde, masum vatandaşları hedef alan tüm terör eylemlerini kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Bosna Hersek Bakanlar Konseyi Başkanı Denis Zvizdic ise Başbakan Binali Yıldırım'a gönderdiği taziye mesajında, "Dünya barışını ve güvenliğini tehdit eden terörle mücadelenizde yanınızdayız. Her türlü işbirliğine açığız. Yaşananlar, birlikte hareket etmemiz gerektiğinin işaretidir." sözlerine yer verdi.

Kosova Başbakanı İsa Mustafa da Başbakan Yıldırım'a gönderdiği taziye mesajında, masum insanların ölümüne neden olan bu tür eylemleri üzüntüyle karşıladıklarını ifade ederek, "Tüm milletlerin ve demokratik devletlerin ortak görevi, teröristlerin hedeflerine ulaşmasına izin vermemektir." sözlerine yer verdi.

Makedonya'daki Türk Milli Birlik Hareketi (TMBH) ise yayımladığı mesajda, "Makedonya Türkleri olarak her zaman olduğu gibi bugün de anavatanımız Türkiye'nin bir kez daha kayıtsız ve şartsız yanında olduğumuzu tekrarlamak istiyoruz." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement