Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika
Güncel

Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısının ardından Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, terörün amacına ulaşamayacağını, Türkiye'de yaşamaya devam edeceklerini bildirdi.

29.06.2016 16:42
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Atatürk Havalimanı'nda meydana gelen terör saldırısının ardından Alanya Rus Dili Konuşanlar İşbirliği ve Dayanışma Derneği (ARDİD) Başkanı Anjelika Anzhela, terörün amacına ulaşamayacağını, Türkiye'de yaşamaya devam edeceklerini bildirdi.

Anzhela, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya ve Türkiye arasındaki ilişkilerin düzelmeye başlamasının ardından yaşanan olayın düşündürücü olduğunu söyledi. Olayla ilgili ilçede yaşayan Ruslarla görüş alışverişinde bulunduklarını dile getiren Anzhela, "İki ülkenin iyi olmasını istemeyen üçüncü şahıslar var. Ne zaman iyi olacağız, birbirimize destek veriyor ve kardeşçe yaşamaya başlıyoruz, üçüncü kişi gelip ortaya bir şey atıyor ve problemler çıkarıyor. Türkiye-Rusya arası düzelirken, Türkiye'ye kargaşayı getirmek isteyenler, havalimanında özellikle dış hatlarda saldırı gerçekleştirdi. Bunu Türkiye kendi kendine yapacak değil. 'Türkiye kötü olsun, kalkınmasın' diye yapıldığını düşünüyorum." dedi.

Alanya'da yaşayan Rusların çok üzgün olduğunu dile getiren Anzhela, bu saldırının ardından Türkiye'den gitme niyetlerinin olmadığını ifade etti. Avrupa'da da bu tür patlamaların olduğunu hatırlatan Anzhela, "İnsanlar artık bu olaylara biraz daha alışıyor. Terörle yaşamak dünyada normal hale geliyor. Bu sadece Türkiye ile ilgili değil. Ancak Türkiye'ye gelmek isteyenler uçak olmazsa arabayla da olsa geliriz düşüncesinde." diye konuştu.

Rus halkının ülkeyi kaosa sokmak isteyen üçüncü bir grubun farkında olduğunu kaydeden Anzhela, "Bizleri düşman etmek ve korkutmak istiyorlar. Türkiye'ye yabancılar gelmesin istiyorlar. Bu turizme de etki edecektir. Zaten belirli sıkıntılar vardı. Ama bu durumu daha da kötüleştirecektir ama zaman her şeyin ilacı. Neler atlattık, bunu da atlatırız. Biz Türkiye'yi çok seviyoruz. Burada yaşıyoruz, burada evlenenlerimiz, burada olan çocuklarımız var." dedi.

"Küresel terör tüm insanlığı hedef almaktadır"

Akdeniz Gazeteciler Federasyonu ve Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mevlüt Yeni de yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısını kınadı.

Teröristlerin ve arkasındaki karanlık güçlerin hedeflerine ulaşamayacağını vurgulayan Yeni, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

"Terör örgütlerinin bu kez eylem adresi olarak dünyanın en önemli hava limanlarından biri olan İstanbul Atatürk Havalimanı dış hatlar terminalini seçmiş olması hedefin sadece Türkiye olmadığını açık ve net olarak göstermektedir. Küresel terör tüm insanlığı hedef almaktadır. O halde terörizme karşı tüm dünya ortak mücadele vermelidir. Benzer saldırılar dünyanın her noktasında yaşandığı halde mücadelenin hala kınama ve üzüntü ile sınırlı kalması düşündürücü ve endişe vericidir."

"Zamanlaması çok dikkat çekici"

AK Parti İl Başkanı Rıza Sümer, yaptığı yazılı açıklamada, Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen terör saldırısında yaşamını yitiren vatandaşlara Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Terör saldırısının zamanlamasına dikkati çeken Sümer, son günlerde Rusya ve İsrail ile sorunların çözümüne yönelik adımlar atıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti:

"İsrail, diplomatik ilişkilerin yeniden başlaması için istediğimiz 3 şartı kabul etmiş ve anlaşma sağlanmıştı. Rusya, aramızdaki sorunların çözümünü başlatmak için Karadeniz Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün toplantısına ülkemizi de davet etmişti. Antalya Milletvekilimiz ve Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, 1 Temmuz'da Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek bu toplantıya katılacaktı. Peş peşe açıklanan bu iki gelişmenin ardından Atatürk Havalimanı'nda bombalı saldırı düzenlenmesi, bu terör eyleminin amacını çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Türkiye'nin gelişmesi, büyümesi ve bölgede söz sahibi olmasını istemeyenler, terör belasıyla ülkemizi durdurmaya çalışıyorlar."

"Acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız"

Müstakil Sanayici ve İş Adamları Derneği (MÜSİAD) Antalya Şubesi Başkanı Resul Lekesiz, terörün amacının korkutmak ve yıldırmak olduğunu belirtti. Lekesiz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Biz acımıza rağmen korkmayacağız ve yılmayacağız. Dün dış politikada atılan önemli adımların arkasından yaşanan bu hain saldırıların tesadüf olmadığı apaçık ortadadır. İsrail'le anlaşmanın yapıldığı, Rusya ile normalleşme sürecinin başladığı ve umutların artığı bir dönemde yapılan saldırılarla, ülkemizin istikrarını ve huzurunu bozmak isteyenler, atılan olumlu adımları sindirememiş ve masumları katletmiştir. Bu yaşananlar göstermektedir ki dış politikada dostlarını artırıp düşmanlarını azaltma politikasını başarıyla sürdüren Türkiye'nin, cephe daraltmaya daha fazla devam etmesi doğru bir hareket olacaktır."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Atatürk Havalimanı'ndaki Terör Saldırısına Tepkiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement