Atatürk Kent Meydanı Değişen Aydın'ın Çağdaş Yüzü Olacak - Son Dakika
Yerel

Atatürk Kent Meydanı Değişen Aydın'ın Çağdaş Yüzü Olacak

Atatürk Kent Meydanı Değişen Aydın\'ın Çağdaş Yüzü Olacak

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Atatürk Kent Meydanı'nın değişen Aydın'ın çağdaş yüzü olacağını belirtti.

18.06.2013 10:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Atatürk Kent Meydanı'nın değişen Aydın'ın çağdaş yüzü olacağını belirtti. Aydın Belediyesi'nin projeleri tüm hızıyla devam ediyor.

Yapımı devam eden Yeni Terminal Kompleksi ile birlikte Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun kent vizyonu açısından çok önem verdiği bir başka büyük yatırım olan 35 bin kişi kapasiteli Atatürk Kent Meydanı ve Yer altı Otoparkı projesinin inşaat çalışmaları da sürüyor. Şehrin merkezini modern ve çağdaş bir kimliğe büründürecek olan proje ile Aydın'ın sadece yıllarca eksikliğini hissettiği kent meydanı problemi değil, meydanın altında inşa edilen 600 araç kapasiteli yeraltı otoparkı ile şehir merkezindeki otopark sorunu da çözülecek. Atatürk Kent Meydanı ve Yer altı Otoparkı projesi, Yer altı Otopark ve yer üstü yapısal peyzaj çalışmalarından oluşuyor. İnşaat çalışmaları hızlı bir şekilde devam eden ve fiziki olarak yüzde 50 gerçekleşme sağlanan 16 bin metrekarelik iki katlı Yeraltı Otoparkının hizmete açılması 2013 yılı Haziran ayı sonu olarak planlanmış durumda. 35 BİN KİŞİLİK KENT MEYDANI Atatürk Kent Meydanı üst yapısal peyzaj projesinde ise 35 bin kişinin aynı anda miting, konser, festival ve tören gibi etkinlikleri yapabileceği bir meydan çalışması yer alıyor. Toplam 36 bin metrekare alanda yapısal peyzaj düzenlemeleri ile hayata geçirilecek olan yeni kent meydanında açık sergi salonları, bin 300 metrekarelik bilgisayar kontrollü gösteri havuzu, buz pateni pisti, kaskatlı havuzlar, tören-şölen alanı, dinlenme alanları, yürüyüş alanları ile kafeler ve seyir terası yer alacak.

ATATÜRK KENT MEYDANI VE YERALTI OTOPARK'I MERKEZ TRAFİĞİNİ DE RAHATLATACAK

Meydan düzenlemesinin ardından Şehir merkezinde yapılacak miting ve konserler için yolların trafiğe kapatılmasına gerek kalmayacağına ifade eden Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Kentler meydanları ile anılır. Otopark inşaatının tamamlanmasının ardından meydan düzenlemesi çalışmalarımıza başlayarak 2013 yılının Ağustos ayında halkımızın hizmetine açmayı hedefliyoruz. Atatürk Kent Meydanı'nın hizmete girmesinin ardından geçmiş yıllarda olduğu gibi miting ve konserler için meydanın trafiğe kapatılmasına gerek kalmayacak. Böylelikle kentimize yakışan çağdaş bir kent meydanı kazanımının yanı sıra şehir merkezimizdeki trafik sıkışıklığını da büyük ölçüde gidermiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan Çerçioğlu, projenin tamamlanmasının ardından tarihi Aydın Tren Garı ve Bey Camisinin çok daha görünür hale geleceğini de sözlerine ekledi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk Kent Meydanı Değişen Aydın'ın Çağdaş Yüzü Olacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement