Atatürk Kent Ormanı'nda Dönüşüm - Son Dakika
Yerel

Atatürk Kent Ormanı'nda Dönüşüm

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Kent Ormanı ile ilgili, "Burada sadece hizmet eden kurum değişti.

25.02.2015 13:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Atatürk Kent Ormanı ile ilgili, "Burada sadece hizmet eden kurum değişti. 10 bin metrekarenin üzerindeki tüm parklar Büyükşehir'e devredildi. Kısa zamanda buraya da Büyükşehir Belediyesi'nin elinin değdiği belli olacak" dedi.

Kent ormanında devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Başkan Altepe, beraberindeki Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın ve BURFAŞ Genel Müdürü Muhammet Gümüşsoy'dan çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Parkın Büyükşehir'e tahsisisin ardından yapılan incelemede, önemli bir tahribat saptandığını dile getiren Altepe, "Eksiklikler giderilerek bölge yeniden vatandaşların kullanımına açılacak. Eskiden olduğu gibi bölge yine halka hizmet verecek. Bu noktada hiçbir değişiklik olmayacak" diye konuştu.

Sökülen tüm malzemelerin yerine daha güçlü ve kalitelilerinin monte edildiğini belirten Altepe, şöyle konuştu:

"Büyükşehirin farkı burada da en kısa zamanda hissedilecek. Bursa'yı daha sağlıklı ve yaşanabilir bir kent haline getirmek amacıyla kente 2 milyon metrekareye yakın yeşil alan kazandırıldı. Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer Belediyesi'nden devredilen Odunluk'taki Atatürk Kent Ormanı'nda da çalışmalara başladı. Devir işlemlerinin ardından Nilüfer Belediyesi tarafından sökülen trafo, aydınlatma ekipmanları, elektrik kabloları ve yangın hidratlarıyla ilgili tespit çalışmalarının tamamlanmasının ardından eksikliklerin giderilmesi çalışmalarına hızla başlandı. Yaklaşık 1 milyon 300 bin metrekare alan üzerindeki bölgenin elektrik ihtiyacını karşılayan ancak Nilüfer Belediyesi tarafından sökülerek götürülen trafonun yerine, yenisinin montajı tamamlandı. Burada sadece hizmet eden kurum değişti. 10 bin metrekarenin üzerindeki tüm parklar Büyükşehir'e devredildi. Kısa zamanda buraya da Büyükşehir Belediyesi'nin elinin değdiği belli olacak."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk Kent Ormanı'nda Dönüşüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement