Atatürk, Kütahya'da Anıldı - Son Dakika
Yerel

Atatürk, Kütahya'da Anıldı

Atatürk, Kütahya\'da Anıldı

Cumhuriyet’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77. yılında Kütahya’da da anıldı.

10.11.2015 13:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhuriyet'in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, vefatının 77. yılında Kütahya'da da anıldı.

Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin hazırladığı Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 77. yıl dönümü Anma Programı Kütahya Belediyesi Kültür ve Ticaret Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Programa Vali Şerif Yılmaz, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu, Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, protokol üyeleri, Sivil Toplum Kuruluşu Temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan Anma Programında; günün anlam ve önemini belirten açılış konuşmasının ardından Germiyan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından tiyatro gösterisi, Atatürk oratoryosu sahnelendi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün sevdiği türkülerin de seslendirildiği program büyük ilgi gördü.

10 Kasım sebebiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrenciler de ödüllendirildi. Anasıfı öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında birinci olan TOKİ Anaokulu öğrencisi Mina Çelik, ikinci olan Özel Dostlar Anaokulu öğrencisi Duru Demirkıran, ve üçüncü olan Özel Amerikan Kültür Anaokulu öğrencisi Dilara Balaban ile İlkokul öğrencileri arasında düzenlenen resim yarışmasında birinci olan Şehitler İlkokulu öğrencisi Şevval Gönen, ikinci olan Özel Dostlar ilkokulu öğrencisi Bennu Uğurlar ve üçüncü olan Şehitler İlkokulu öğrencisi Kübra Yolcu'nun ödüllerini Vali Şerif Yılmaz verdi.

Ortaokul öğrencileri arasında düzenlenen şiir yarışmasında birinci olan Şule Mete Tetik İmam Hatip Ortaokulu öğrencisi Zehra Küçükkahraman, ikinci olan Cumhuriyet Ortaokulu öğrencisi Adile Fedakar ve üçüncü olan Hüsnü Kişioğlu Ortaokulu öğrencisi Kübra Yılmaz ödülünü Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Celal Başoğlu'nun elinden aldı.

Lise öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Kütahya Anadolu Lisesi öğrencisi Feyza Bayır, ikinci olan Kılıçarslan Anadolu lisesi öğrencisi Müşerref Saldır ve üçüncü olan Devlet Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Nagihan Gül'ün ödüllerini Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu verdi.

Anma Programı kapsamında Kültür Merkezinde düzenlenen "Atatürk" konulu yağlı boya resim ve fotoğraf sergisi Vali Şerif Yılmaz ve diğer protokol üyeleri tarafından gezildi.(EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement