Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Çılgın Gece - Son Dakika
Güncel

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Çılgın Gece

beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Liverpool ile oynadığı müthiş 120 dakikanın sonunda penaltı atışlarıyla gelen zaferle adını son 16 takım arasına yazdırdı.

26.02.2015 23:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda Liverpool ile oynadığı müthiş 120 dakikanın sonunda penaltı atışlarıyla gelen zaferle adını son 16 takım arasına yazdırdı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda bu gece coşku, hırs, ümit, şanssızlık, heyecan ve zafer hepsi bir aradaydı.

Siyah beyazlı taraftarlar, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yarattıkları coşku ile adeta İnönü Stadı havası yarattı.

BEŞİKTAŞ, İLK YARIDA LİVERPOOL'U ÇÖZEMEDİ

Stadı full dolduran taraftarının 'Kartal gol gol' tezahüratı eşliğinde atak yapmayı özlemiş görünen Beşiktaşlı futbolcular, ilk yarım saatte büyük bir baskı kurdu. Ancak Sosa'ın son üç maçtır yaşadığı inanılmaz düşüş, bu maçta da devam edince kurulan baskı bir türlü pozisyona dönüşmedi. İlk maçtan ders çıkarmış görünen Rodgers'ın Gökhan Töre'ye uyguladığı ikili sıkıştırmaya, Bilic taktik değiştirerek cevap veremeyince futbolcular taraftarın tezahüratlarına gol ile eşlik edemedi. Beşiktaş'ın aksine Liverpool'un 30. dakikadan sonra Pedro Franco'nun ağır kaldığı pozisyonlarda iki gol atamamış olması da Beşiktaş adına büyük bir şanstı.

TOLGAY'DAN MÜTHİŞ GOL VE DEMBA'NIN DİREĞE TAKILAN TUR ÜMİDİ

İkinci devrenin başlamasıyla daha baskılı ve daha cesur bir futbol oynamaya başlayan siyah beyazlı futbolcular, Liverpool defansını uzaktan şutlarla geçmeyi denedi.

Beşiktaş'ın kurduğu müthiş baskı ve taraftar desteğini 60. dakikada oyuna giren Tolgay Arslan 72. dakikada attığı müthiş golle zirveye taşıdı. 1-0'dan sonra daha da büyük bir baskı kuran siyah beyazlı futbolcular ve taraftarlar, 90. dakikada Demba Ba'nın üst direkte patlayan şutu ile kahroldu.

UZATMALARDA GOL YOK

Uzatmaların ilk yarısında Demba Ba ile iki pozisyon bulan Beşiktaş'a Liverpool kalecisi Mignolet bu kez izin vermedi. İkinci uzatma devresinde de gol olmayınca turu geçecek tarafı belirlemek penaltı atışlarına kaldı.

PENALTILARLA GELEN MUHTELEM ZAFER

Penaltılar Liverpool'un 2005 Şampiyonlar Ligi finalinde kazandığı ve uğurlu saydığı kaleye atıldı. Liverpool kalesinde bu kez Dudek yoktu ve Lovren son penaltıyı kaçırınca Beşiktaş bu müthiş geceyi zaferle tamamladı.

Siyah beyazlılar bu zaferle stadı dolduran 70 bin ve karşılaşmayı televizyonları başında izleyen milyonlarca taraftarına unutulmayacak bir gece yaşatmış oldu.

SLAVEN BILIC'TEN BEKLENEN BRENDAN RODGERS'TAN SÜRPRİZ KADRO

Motta ve Ersan'ın cezalı olmasından sonra stoperde Necip, sol bekte de Opare'ye şans veren Slavan Bilic maç öncesi kadro tahmini yapan kimseyi yanıltmadı.

Liverpool'un hocası Brendon Rodgers ise, beklenenin aksine Sterling, Balotelli ve Sturridge üçlüsünü aynı anda sahaya sürerek tamamen hücum dönük bir kadro çıkardı.

TOLGAY ARSLAN'DAN ŞAHANE GOL

Siyah beyazlıların devre arasında Hamburg'tan transfer ettiği Tolgay Arslan, son maçlarda büyük düşüş yaşayan Sosa'nın yerine 60. dakikada oyuna girdi ve ilk kez bir Avrupa kupası maçında oynamış oldu. Genç futbolcu oynadığı güzel futbolunu 72. dakikada attığı harika gol ile Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirerek taçlandırdı.

OPARE VE NECİP GÖREVİNİ YAPTI

Motta ve Ersan'ın cezalı olması sebebi ile yerlerine oynayan Opare ve Necip gösterdikleri performans ile alkış aldı. Her iki futbolcu da kendilerine verilen görevi yerine getirmek için çok çalışarak takdir topladı.

LİVERPOOL'UN MALZEMECİSİNDEN ÇİRKİN HAREKET

Liverpool'un malzemecisi, karşılaşmanın uzatma dakikalarında oyunun durduğu anda kendisinden su isteyen Demba Ba'ya hayır diyerek su vermedi. Tribünlerden büyük tepki gören bu hareket sonrası Liverpoollu futbolcu Sterling, Demba Ba ile suyunu paylaştı.

OLİMPİYAT'TA TRİBÜN ŞOV

70 bin Beşiktaşlı taraftarın maça yarım saat kala başlattığı tribün şov izleyenleri büyüledi.

Uzun bir aradan sonra Atatürk Olimpiyat Stadı'nı dolduran Beşiktaş taraftarı, rakip Liverpool olunca hiç susmadı. Dev beyaz bayraklar ve atkılar ile görsel şölen yapan taraftarlar maç içinde de tezahüratlarıyla Olimpiyat Stadı'nı inletti.

1500 LİVERPOOL TARAFTARI

Liverpool'un yurt içi yurt dışı bütün deplasmanlarına gitmesi ile ünlü taraftarı, Olimpiyat Stadı'ndaki maça beklenen ilgiyi göstermedi.

İngiltere ve çeşitli Avrupa ülkelerinden gelen Liverpool taraftarı arasında çok sayıda Liverpool sempatizanı Türk vatandaşının da olduğu görüldü.

Liverpool kulübü kendilerine ayrılan 4400 biletin tamamını satın almasına rağmen ancak 1500 bilet satabildi.

GÜVENLİK ÜST SEVİYEDE

Beşiktaş ile Liverpool arasında oynanan maçta güvenlik seviyesi üst düzeydeydi.

Hem Beşiktaş hem Liverpool takımları stada iki çevik kuvvet otobüsü sivil polis otoları ve motorlu polisler eşliğinde geldi.

Liverpoollu taraftarlar da stada bireysel metro tercihlerinin yanı sıra polis korumasında 6 otobüs ile geldi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Olimpiyat Stadı'nda Çılgın Gece - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement