Atatürk Parkı'nın Tahliye Edileceği İddiası - Son Dakika
Yerel

Atatürk Parkı'nın Tahliye Edileceği İddiası

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ANTEPE İnşaat ve Ticaret AŞ ile PLY Turizm İşletmeleri İnşaat Ambalaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne 22 Temmuz yazı gönderildiği belirtilerek, "Defterdarlık ile yapılan sözleşmelerin sona erdiği, Defterdarlığın alanın kendisine teslim edilmesini resmi yazı ile talep ettiği bildirilmiş, parkın sözleşme bitiminde Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmesi istenmiştir" dedi.

28.07.2015 12:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, ANTEPE İnşaat ve Ticaret AŞ ile PLY Turizm İşletmeleri İnşaat Ambalaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne 22 Temmuz yazı gönderildiği belirtilerek, "Defterdarlık ile yapılan sözleşmelerin sona erdiği, Defterdarlığın alanın kendisine teslim edilmesini resmi yazı ile talep ettiği bildirilmiş, parkın sözleşme bitiminde Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmesi istenmiştir" dedi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, bugün bazı internet sitelerinde Atatürk Parkı'nın tahliye edileceğine yönelik bazı haberlerin yer aldığı hatırlatıldı.

Atatürk Parkı'nın, Antalya Defterdarlığı ile Büyükşehir Belediyesi arasında yapılan sözleşmenin ardından yeniden düzenlenerek kentin cazibe merkezlerinden biri haline getirildiğinin vurgulandığı açıklamada, "Bu düzenleme yapılana kadar ismi kamuoyunda hoş karşılanmayan olaylar ile anılmaya başlanan alan, kısa süre içinde Antalyalıların en önemli  uğrak yerlerinden bir olmuştur" denildi.

Büyükşehir Belediyesi ve Antalya Defterdarlığı arasında imzalanan sözleşmenin gelecek ay sona ereceğinin hatırlatıldığı açıklamada, şu görüşlere yer verildi:

"Antalya Defterdarlığı'nın 2 Temmuz 2015 tarihinde Büyükşehir Belediyesi'ne gönderdiği yazıda 'Antalya Büyükşehir Belediyesi ve ANTEPE İnşaat ve ticaret AŞ arasında düzenlenen 10 yıl süreli 23 Ağustos 2005 tarihli sözleşmenin 22 Ağustos 2015 tarihinde sona ereceği' belirtilmiş, park içinde bulunan taşınmazların bu tarihten sonra kiraya verilmesinin mümkün olmayacağı bildirilmiştir. İlgili yazıda 'Bu nedenle söz konusu Atatürk Parkı'ndaki mülkiyeti Hazine'ye ait taşınmazların sözleşmenin bittiği 22 Ağustos 2015 tarihinden itibaren 15 gün içinde Defterdarlığımıza teslim edilmesini tebliğen arz ederim) denilmiştir.

Antalya Defterdarlığı'nın bu talebinin ardından, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından ANTEPE İnşaat ve Ticaret AŞ ile PLY Turizm İşletmeleri İnşaat Ambalaj Sanayi Ticaret Limited Şirketi'ne 22 Temmuz 2015 tarihinde ayrı ayrı yazı gönderilmiştir. İlgili yazılarda Defterdarlık ile yapılan sözleşmelerin sona erdiği, Defterdarlığın alanın kendisine teslim edilmesini resmi yazı ile talep ettiği bildirilmiş, parkın sözleşme bitiminde Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edilmesi istenmiştir."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk Parkı'nın Tahliye Edileceği İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement