Atatürk Rozetli Hemşirenin Yerine Gelen Peruklu Hemşireye FETÖ Gözaltısı - Son Dakika
Güncel

Atatürk Rozetli Hemşirenin Yerine Gelen Peruklu Hemşireye FETÖ Gözaltısı

Atatürk Rozetli Hemşirenin Yerine Gelen Peruklu Hemşireye FETÖ Gözaltısı

Bolu Devlet Hastanesi'nde 11 yıl önce görevden alınan Atatürk rozetli başhemşirenin yerine gelip perukla görev yapan ve İdari Hizmetler Müdürlüğü'ne kadar yükselen Sema Umur, FETÖ'den gözaltına alındı.

03.08.2016 11:52  Güncelleme: 14:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bolu Devlet Hastanesi'nde 11 yıl önce görevden alınan Atatürk rozetli başhemşire Aynur Ören'in yerine, yönetmeliğe aykırı şekilde başhemşire olarak atanıp perukla görev yapan; ardından da Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nde atama ve terfilerden sorumlu İdari Hizmetler Müdürü olan Sema Umur, FETÖ/PDY soruşturmasında gözaltına alındı.

Henüz 7 yıllık hemşire olan Sema Umur, Sağlık Bakanlığı Personelinin Atama, Görevde Yükselme ve Ünvan Değişikliği Yönetmeliği'nin 'Başhemşirelik unvanına atanmak için mesleklerinde en az 10 yıl çalışmış olmak gerekir' maddesine aykırı olarak 10 Eylül 2005'te Bolu Köroğlu Devlet Hastanesi'nde başhemşire olarak atandı.

PERUKLA ÇALIŞTI

Sema Umur, o dönem türban yasağı olduğu için perukla görev yaparken, meslek hayatı boyunca yakasında Atatürk rozeti taşıyan ve tek bir soruşturma geçirmeyen başhemşire Aynur Ören ise, görevdeyken yerine yapılan atamadan 2 gün sonra, gerekçe gösterilmeden görevinden alındı.

Ekim 2006'da kentteki Köroğlu ve İzzet Baysal Devlet Hastaneleri, İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi adı altında tek başhekimlik çatısında birleştirildi. Sema Umur, diğer hastanenin başhemşiresi Emine Yağlıoğlu'nun altında başhemşire yardımcılığı görevine getirildi.



BAŞHEKİM GÖREVDEN ALINDI, O MÜDÜR OLDU

2009'da Emine Yağlıoğlu'nun emekli olması ardından Sema Umur, siyasi çevrelerin etkisiyle yeniden başhemşire yapılmak istendi. Ancak dönemin İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hüseyin İka, Sema Umur'un başhemşirelik kriterlerine uymadığı gerekçesiyle buna karşı çıktı.

Ardından 31 Ekim 2012'de Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği'nin kurulmasıyla, baskılara rağmen Sema Umur'un başhemşire olmasına karşı çıkan Başhekim Hüseyin İka görevden alındı. Sema Umur ise Kamu Hastaneler Birliği bünyesinde hastanelerdeki atama ve terfiler ile disiplin ve hukuk işlerinden sorumlu İdari Hizmetler Birimi Müdürü olarak atandı.

FETÖ'DEN TUTUKLANDI

Sema Umur, Fethullah Gülen'e yakınlığıyla bilinen işadamı Adnan Daylan'ın büyük ortağı olduğu Bolu Dağı A.Ş.'nin Genel Müdürü olan eşi Hasan Umur'un, 17-25 Aralık operasyonundan sonra Kayseri'de bir firmayla anlaşması üzerine, Kayseri Kamu Hastaneler Birliği bünyesine atandı. 15 Temmuz darbe girişimi öncesi eşinin emekliliğe ayrılmasından sonra tekrar Bolu Kamu Hastaneler Birliği'ne tayini çıkan Sema Umur, henüz iş başı yapmadan Bolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Hastanelerde, örgütün sohbetlerine katılan kişilerin atama ve terfilerini gerçekleştirip önemli yerlere gelmelerini sağladığı iddia edilen Sema Umur'un Emniyet'teki sorgusu sürüyor.

ESKİ BAŞHEKİM: MİLLETVEKİLİ BASKI YAPTI

Dönemin İzzet Baysal Bolu Devlet Hastanesi Başhekimi Hüseyin İka, Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun'un, hem İl Başkanı, hem de 2011'de milletvekili olduktan sonra Sema Umur'u başhemşire yapması için kendisine siyasi baskı yaptığını ileri sürdü. Şimdi özel bir hastanede çalışan Hüseyin İka, şöyle konuştu:

"Ali Ercoşkun'a, Sema Umur'un başhemşirelik vasıflarını taşımadığını, bu kriterlere uymadığını, bu yüzden bu kişiyi başhemşire yapmayacağımı ifade ettim. Ardından yerel gazetelere hakkımda asılsız ifadeler içeren mektuplar gönderildi. Hastaneye defalarca müfettiş geldi. Hiçbirinden ceza almadım. Sonra FETÖ soruşturmasında Düzce'de tutuklanan dönemin Bolu Valisi İbrahim Özçimen'in oluruyla basına izinsiz demeç verdiğim iddiasıyla soruşturma açıldı ve kınama cezası verildi. Sonra Kamu Hastaneler Birliği oluşturuldu ve bana görev verilmedi."

'SOHBETLERE KATILANLAR TERFİ ETTİRİLİYORDU'

İka, kendi döneminde başhemşire yapamadıkları Sema Umur'u, Kamu Hastaneler Birliği İdari Hizmetler Müdürü yaptıklarına vurgu yaparak, "Sema Umur, görev yaptığı dönemde hastanelerde her türlü yapılanmayı yaptı. Hastanelerde sohbetlere katılan memurlara nasıl makam mevki verildiği, katılmayanların oradan oraya sürüldüğünü herkes biliyor. Bir terfi olacaksa o kişinin örgütün sohbetine katılıp katılmadığı araştırılıyordu. Ben bunlara hakkımı helal etmiyorum. Bu konuda da suç duyurusunda bulunacağım" diye konuştu.

ERCOŞKUN: BU İDDİALARI KABUL ETMEK MÜMKÜN DEĞİL

Milletvekili Ali Ercoşkun, Sema Umur'u 20 yıldır tanıdığını, ancak iddiaların asılsız olduğunu söyledi. Sema Umur'un ilk başhemşire olduğu 2005'te partide görevi olmadığını, daha sonra İl Başkanı ve Milletvekili olduğu dönemde de böyle bir baskısı olmadığını söyleyen Ercoşkun, "Bu iddiaları kabul etmek mümkün değil. Daha sonra Kamu Hastaneler Birliği'nde Sema Umur'a idari görev verildiği doğrudur. Fakat 17-25'ten sonra gerek Sema Umur, gerekse ona benzer o yapıya mensup olduğu düşünülen bütün kişiler idari anlamdaki görevlerden alınmıştır idarenin insiyatifiyle" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Atatürk Rozetli Hemşirenin Yerine Gelen Peruklu Hemşireye FETÖ Gözaltısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Van Valisi Ozan Balcı, OSB'deki Tekstil Fabrikalarını İnceledi
    18:08 Van Valisi Ozan Balcı, OSB'deki Tekstil Fabrikalarını İnceledi

    Van Valisi Ozan Balcı, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yapımı devam eden tekstil fabrikalarının inşaatında incelemelerde bulundu. Balcı, fabrikalar hakkında bilgi alarak istihdam konusunda önemli adımlar atıldığını ve hedeflerinin tekstilde 50 bin istihdam sağlamak olduğunu belirtti.

  • Van Valisi ve YYÜ Rektörü, üniversite kampüsünde fidan dikimi gerçekleştirdi
    18:04 Van Valisi ve YYÜ Rektörü, üniversite kampüsünde fidan dikimi gerçekleştirdi

    Van Valisi Ozan Balcı ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Hamdullah Şevli, YYÜ yerleşkesinde fidan dikme programına katıldı. Balcı, bir yıl içinde kampüs yerleşkesine 120 bin fidan diktiklerini belirtirken, kenti ağaçlandırmak için çaba gösterdiklerini ifade etti.

  • Van'da Öğrenci ve Öğretmenlere 700 Bin Harita Dağıtıldı
    18:03 Van'da Öğrenci ve Öğretmenlere 700 Bin Harita Dağıtıldı

    Van Valiliği tarafından düzenlenen dağıtım töreninde, kentteki anaokulu, ilkokul, ortaokul ve liselerdeki öğrencilere ve öğretmenlere 700 bin adet Dünya ve Türkiye fiziki ve siyasi haritası dağıtıldı. Van Valisi Ozan Balcı, haritaların öğrencilerin eğitim hayatına büyük katkı sağlayacağını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

  • Beyşehir'deki Gıda İşletmeleri Denetlendi
    18:01 Beyşehir'deki Gıda İşletmeleri Denetlendi

    Konya'nın Beyşehir ilçesinde, gıda üretimi ve satışı yapan işletmeler denetime tabi tutuldu. Beyşehir İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'ne bağlı gıda kontrol görevlileri, hijyen ve ürün saklama şartlarının kontrol edildiği denetimlerini sürdürdü. Vatandaşlar, herhangi bir problemle karşılaştıklarında Tarım ve Orman Bakanlığı'na ait 174 Alo Gıda hattını arayabilirler.

  • Konya'da motosiklet ile cip çarpıştı: 1 yaralı
    18:01 Konya'da motosiklet ile cip çarpıştı: 1 yaralı

    Konya'nın Seydişehir ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, motosiklet ile cip çarpıştı. Kazada motosiklet sürücüsü yaralandı ve hastaneye kaldırıldı. Yaralının durumu ağır olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

  • Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak takla attı
    18:01 Ümraniye'de el freni çekilmeyen otomobil yokuş aşağı kayarak takla attı

    Ümraniye'de el freni çekilmeyen bir otomobil, yokuş aşağı kayarak önce yolun kenarındaki taşlık alana çarptı ve ardından takla attı. Kazada şans eseri ölen veya yaralanan olmadı. Olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

  • Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü
    17:59 Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı yetkilileriyle görüştü

    Dışişleri Bakan Yardımcısı Burak Akçapar, ABD Dışişleri Bakanlığı İdari İşler Müsteşarı ve Siyasi İşler Müsteşar Vekili John Bass ile Ankara'da bir araya geldi. Görüşmede Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin hazırlıkları, ticaret ve savunma sanayi konuları ele alındı. PKK/YPG ve FETÖ ile mücadelede Türkiye'nin beklentisi ABD tarafına bir kez daha iletildi.

  • Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi
    17:59 Silifke'de Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda öğrencilere ödüller verildi

    Silifke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, ilkokul ve ortaokullar arası şiir yazma ve resim yapma yarışması düzenledi. Göksu Deltası'nda sürdürülebilir tarım için düzenlenen yarışmaya ilkokul ve ortaokul öğrencileri katıldı. Silifke Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde gerçekleştirilen ödül töreninde dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Törene, Silifke Kaymakamı, İl Tarım ve Orman Müdürü, Silifke Belediye Başkanı, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

  • Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 22 yaşındaki Hüseyin Ünsal en genç muhtar seçildi
    17:58 Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde 22 yaşındaki Hüseyin Ünsal en genç muhtar seçildi

    Ankara'nın Kızılcahamam ilçesine bağlı Yıldırım Özen Mahallesi'nde muhtar seçilen 22 yaşındaki Hüseyin Ünsal, Kızılcahamam'ın en genç muhtarı oldu. Ünsal, mazbatasını alarak mahalle halkıyla mutluluğunu paylaştı. Yaptığı açıklamada, mahalle halkına hizmet için çalışacağını belirten Ünsal, en genç muhtar olmanın gururunu yaşadığını ifade etti.

  • Adıyaman Valisi Besni'deki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatını İnceledi
    17:58 Adıyaman Valisi Besni'deki Yarı Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatını İnceledi

    Adıyaman Valisi Osman Varol, Besni ilçesinde yapımı devam eden yarı olimpik kapalı yüzme havuzu inşaatını inceleyerek bilgi aldı. Vali Varol, tamamlandığında sporculara, öğrencilere ve Besni halkına hizmet verecek olan tesisin ilçeye hayırlı olmasını diledi.

  • Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi
    17:58 Mersin'in Tarsus ilçesinde Turizm Haftası etkinliği düzenlendi

    Tarsus Kaymakamı Mehmet Ali Akyüz, Tarsus Müzesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte turizmin dünya barışına hizmet ettiğini vurguladı. Tarsus'un tarihi ve turistik potansiyelinin önemine dikkat çekildi. Etkinlikte halk oyunu gösterisi ve eski Tarsus fotoğraflarından oluşan sergi de yer aldı.

  • ÇBK Mersin Kulübü Başkanı: Mersin'de büyük bir basketbol organizasyonu gerçekleştirdik
    17:57 ÇBK Mersin Kulübü Başkanı: Mersin'de büyük bir basketbol organizasyonu gerçekleştirdik

    Çukurova Basketbol (ÇBK) Mersin Kulübü Başkanı Serdar Çevirgen, Mersin'de düzenlenen FIBA Kadınlar Euroleague Final Four Organizasyonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çevirgen, organizasyonun başarıyla gerçekleştirildiğini ve Mersin'in Avrupa'ya tanıtıldığını belirtti. Ayrıca, tüm basketbolseverleri Kadınlar Basketbol Süper Ligi play-off final serisindeki maçlara davet etti.


Advertisement