Antalya Atatürk Stadyumu'nda Yıkım Başladı - Son Dakika
Spor

Antalya Atatürk Stadyumu'nda Yıkım Başladı

Antalya'da Atatürk Stadı, yıkımın ardından Büyükşehir Belediyesi'nce 'Karaalioğlu Parkı ve Çevresi Kent Tasarım Projesi' kapsamında gösteri alanı olarak düzenlenecek.

03.02.2016 10:19  Güncelleme: 10:22
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'da Atatürk Stadı'nın yıkımı sessiz sedasız başladı. 2010 yılında Türkiye Futbol Federasyonu'nun 'maç oynanamaz' raporunun ardından kapatılan stadyumun yer aldığı alan, yıkımın ardından Büyükşehir Belediyesi'nce 'Karaalioğlu Parkı ve Çevresi Kent Tasarım Projesi' kapsamında gösteri alanı olarak düzenlenecek.

STADIN YIKIMINA BAŞLANDI

Antalya'da Fransız mimar Furet Turn tarafından tasarlanan ve 1964'te atılan temelin ardından 1 yıl içinde tamamlanarak hizmete açılan Atatürk Stadyumu'nun yıkımına başlandı. Yıkım kapsamında zaman içinde eklemelerle seyirci kapasitesi 12 bin 453'e kadar çıkan stadyumun koltukları söküldü, demir profilleri kesilmeye başlandı. Stadyumun yıkımının 2 ay içinde tamamlanması bekleniyor.

RÜŞTÜ REÇBER VE BURAK YILMAZ'IN PROFESYONELLİĞE ADIM ATTIĞI STAT

Antalya'da uzun yıllar milli bayramların da kutlandığı yer olan Atatürk Stadyumu, 1966'da kurulan Antalyaspor'a da ev sahipliği yaptı. Kelebek Levent, Sancar, Adnan, Büyük Şenol, Abdülkerim, Burhan, Nuri, Fazlı Atatürk Stadı'nda oynadığı futbolla takımın efsaneleri arasına girdi, Rüştü Reçber ve Burak Yılmaz profesyonelliğe bu statta adım attı.

TAŞIYICI KOLONLARDA ÇÜRÜME

Kırmızı beyazlılar için Atatürk Stadı, hem sevincin hem de hüznün adresi oldu. Antalyaspor bu statta şampiyonluklar da yaşadı, küme de düştü. Takım, 2000- 2001 sezonunda ilk kez katıldığı UEFA Kupası'nda Alman efsanesi Werder Bremen'i 2-0 yenerek tarihi başarılardan birini de elde etti. 23 Nisan 2003 tarihinde oynanan Türkiye Kupası finaline ev sahipliği yapan statta 2007'de çim yenileme çalışması yapıldı. 2010 yılında stadın taşıyıcı kolonlarındaki çürüme nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu'ndan izin alınamadı ve 'maç oynanamaz' raporuyla stadyum kapatıldı.

YENİ STADA GEÇİLDİ

Stadyumun kapatılmasını ardından Antalyaspor için Mardan Stadı ardından Akdeniz Üniversitesi Stadyumu olmak üzere kendi evinde deplasman günleri yaşadı. Kırmız beyazlı ekip, 2015 yılında yapımı tamamlanan yeni mabedi Antalya Arena'ya geçti. Antalyaspor yeni evine taşınırken Gençlik ve Spor Bakanlığı, 1 Haziran 2015 tarihinde stadyum alanını 49 yıllığına Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne tahsis etti.

PARK, OTOPARK VE GÖSTERİ ALANI OLACAK

İki kurum arasında imzalanan protokol hükümleri uyarınca stadyum yıkılarak Karaalioğlu Parkı ve Çevresi Kent Tasarım Projesi' kapsamında park, otopark ve gösteri alanı olarak düzenlenecek. Toplam 28 bin 905 metrekare genişliğe sahip alanda otopark dahil yapılacak ticari ünitelerde Bakanlık elde edilecek gelirin yarısına ortak olacak.

Antalya Atatürk Stadyumu\'nda Yıkım Başladı

Son Dakika Spor Antalya Atatürk Stadyumu'nda Yıkım Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (4)

  • Ankara: Darısı Cebeci İnönü stadına 15 0 Yanıtla
  • sevgidolu: kahrolsun akp ve yandaslari 4 3 Yanıtla
  • Sosyal demokrat : adında Atatürk geçen her yapıyı ortadan kaldırıp yerine Atatürk hariç herşeyi "geciren" bir zihniyet ile Yeni Türkiye! ! 5 0 Yanıtla
  • reaksiyon: mabet kelimesi ibadet edilen yer demektir.şu takımın bu takımın mabedi ifadeleri doğru değildir.sonuçta takımlar orada ibadet etmiyor buna dikkat edilmesi lazım 1 0 Yanıtla
  • Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu
    16:03 Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 Sezonu Play-off Maç Programı Belli Oldu

    Türkiye Voleybol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Voleybol Vodafone Sultanlar Ligi 2023-2024 sezonu play-off etaplarının maç programı açıklandı. İstanbul takımlarının şampiyonluk için mücadele edeceği play-off etabında ilk karşılaşmalar 1 Nisan Pazartesi günü, rövanşları ise 4 Nisan Perşembe günü oynanacak. Maç programı ve statü hakkında detaylı bilgiler haberde yer alıyor.

  • Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi
    15:31 Vize'de liseler arası kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi

    Vize Kaymakamı Sedat Özdemir, Kütüphane Haftası kapsamında gerçekleştirilen yarışmaya katılan öğrencilere teşekkür ederek, kütüphanelerin bilgi kaynağı olduğunu vurguladı. Yarışmada dereceye giren öğrencilere ödülleri takdim edildi.

  • Taraftar boşuna sevmiyor! Quaresma Beşiktaş'taki hayalini kem küm etmeden söyledi
    15:26 Taraftar boşuna sevmiyor! Quaresma Beşiktaş'taki hayalini kem küm etmeden söyledi

    Beşiktaş'ın eski futbolcusu Ricardo Quaresma, Beşiktaş'ta emekli olmak istediğini söyledi. Şu anda takımsız olan Quaresma, ''Kariyerimi, kendimi mutlu hissettiğim Porto, Beşiktaş veya Sporting'de bitirmek isterdim'' dedi.

  • Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi
    15:23 Şuşa, İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti 2024 olarak seçildi

    İslam İşbirliği Gençlik Forumu (ICYF) ile Azerbaycan Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanan protokolle, Azerbaycan'ın Şuşa şehri 2024 yılı için 'İslam İşbirliği Teşkilatı Gençlik Başkenti' olarak belirlendi. Protokol kapsamında, bilim, kültür, spor, girişimcilik, eğitim gibi alanlarda çeşitli etkinlikler düzenlenecek ve Şuşa'nın mücadelesi dünya gençliğine tanıtılacak.

  • Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın yapılacak
    14:57 Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın yapılacak

    Türkiye Futbol Federasyonu tarafından yapılan açıklamaya göre, Turkcell Kadın Futbol Süper Ligi'nde 26. hafta müsabakaları yarın oynanacak. Maç programı şu şekildedir: Trabzonspor-Ataşehir Belediyespor, Amed Sportif Faaliyetler-Bitexen Adana İdmanyurduspor, Galatasaray Petrol Ofisi-Hakkarigücüspor, Fatih Vatanspor-Karadeniz Ereğli Belediyespor, Beşiktaş JK United Payment-Fenerbahçe Petrol Ofisi, Beylerbeyi-Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET, Wulfz Fatih Karagümrük-Bitexen 1207 Antalyaspor, Doğuş Gold Gaziantep Asyaspor-ALG Spor.


Advertisement