Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 95. Yıl Dönümü - Son Dakika
Politika

Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 95. Yıl Dönümü

MHP Genel Başkan Yardımcısı Karakaya: "Türklerin, ebet müddet kurdukları son devletlerinin doğuşunu sembolize eden bu önemli günün gerektiği biçimde, tüm ritüelleriyle yaşatılması, içinde bulunduğumuz bugünlerde çok daha gerekli ve aranır hale gelmiştir"

27.12.2014 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

MHP Genel Başkan Yardımcısı Mevlüt Karakaya, yayımladığı mesajla Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 95. yıl dönümünü kutladı.

Karakaya yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda 27 Aralık törenlerinde "Seymen Alayı Geleneği"nin temsili olarak yaşatılmasına tahammül dahi edilemediğini savunarak,  "Sudan bahanelerle 27 Aralıklarda Seymen Alayının geçişi yasaklanmıştır. Türklerin, ebet-müddet kurdukları son devletlerinin doğuşunu sembolize eden bu önemli günün gerektiği biçimde, tüm ritüelleriyle yaşatılması, içinde bulunduğumuz bugünlerde çok daha gerekli ve aranır hale gelmiştir" ifadelerine yer verdi.

Türk tarihinin, sisli bir günde Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya doğru kutlu bir yürüyüş yaparak başladığına işaret eden Karakaya, "Ankara'ya doğru yürürken sırtında yedi bin yıllık Türk tarihinin yükü vardı. 19 Mayıs 1919'da yola çıktığında Mustafa Kemal Paşa olan, Ankara'ya vardığında 'Atatürkleşen' bu muhteşem komutan, kendisinden önceki bütün komutanların yüzünü ak etmiş, şühedanın ve erenlerin dualarını yere düşürmemişti" değerlendirmesinde bulundu.

Kızılca günün hem yeni bir devletin kuruluşunun müjdecisi hem de bir liderin seçilmesi anlamına geldiğini ifade eden Karakaya, "Büyük önder Atatürk, 1919'da başlattığın kutlu yolculuğun takipçileri bizleriz, Ankara'ya geldiğin, 27 Aralık kızılca gün kutlu olsun. Allah bu milleti yeni kızılca günler yaşatma mecburiyetinde bırakmasın" dedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Politika Atatürk'ün Ankara'ya Gelişinin 95. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement