Atatürk'ün Aydın'a Gelişi Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Aydın'a Gelişi Törenle Kutlandı

Atatürk\'ün Aydın\'a Gelişi Törenle Kutlandı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 3 Şubat 1931’de Aydın’a gelişinin 85 inci yıl dönümü törenlerle kutlandı.

03.02.2016 19:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 3 Şubat 1931'de Aydın'a gelişinin 85 inci yıl dönümü törenlerle kutlandı.

Tören Aydın Valiliği önündeki Atatürk Anıtına çelenk konulmasının ardından Aydın Tren Garı'nda devam etti. Törende Atatürk'ün Aydın'a gelişi nedeniyle düzenlenen atletsizim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi.

Törene Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Garnizon Komutanı Tümgeneral Murat Kırkaya, Siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.

Aydın Valiliği önündeki Atatürk anıtına çelenklerin bırakılmasıyla Aydın Gar'ındaki törenlere geçildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk'ü Aydın'a getiren treni temsilen süslenen bir diren Gar'a yanaştı. Trenin içinden inen Aydın'ın yöresel kıyafetlerini giymiş biri kız biri erkek Vali Erol Ayyıldız'a saygı bayrağı, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na çiçek takdim etti.

Sembolik treni karşılamanın ardından kürsüye gelen Özlem Çerçioğlu, Atatürk'ün Aydın'a gelişiyle ülkenin geleceğinin şekillendiğini belirtti. Atatürk'ün Aydın ziyaretleri sırasında Adanan Menderes ile tanışıp onun siyasete girmesine vesile olduğunu belirten Çerçioğlu, "Atatürk birçok sohbetlerinde Aydın Efelerinin vatanseverliklerinden övgü ile bahsetmiştir Gazi Mustafa Kemal Atatürk Aydın'a sıradan bir ziyaret gerçekleştirmemiştir. 3 Şubat 1931 de merhum Adnan Menderes'in mebus yapılmasına Aydın da karar vermiştir. Atamız gelecekteki genç Türkiye Cumhuriyetinin başbakanını da seçmiştir. Büyük önderin göstermiş olduğu hedefe yılmadan, yorulmadan yürümeye devam edeceğiz. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm silah arkadaşlarını rahmetle anıyorum saygı, sevgi ve özlemle minnet duygularımı bir kez daha iletiyorum" dedi.

Vali Erol Ayyıldız da, Atatürk'ün Aydın ziyaretiyle ilgili konuşmasında, "Bu anlamlı günde Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk'ü bir kez daha minnetle ve şükranla anıyorum. Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde tarihin gördüğü en şanlı zaferlerden birini kazanarak, bayrak, vatan ve hürriyet aşkını tüm dünyaya göstermiş kahraman bir millettir. Milletimizin bu mücadelesi, bir milletin yeryüzünde var olma çabasının eşsiz timsali ve mazlum milletlerin rehberi olarak, tarihte şanlı bir yere sahiptir.Türk milleti, insanlığın ortak değerlerine, uygarlığın şekillenmesine büyük katkıda bulunmuş, tarihe ve insanlığa mal olmuş bir lider olan Atatürk'ü yetiştirmiş yüce bir millettir. Atatürk, düşünceleri, başarıları, eserleri ve ilkeleriyle yaşadığı çağı aşan ve her dönemde güncelliğini koruyan büyük bir liderdir. Engin ileri görüşlülüğü, dünya gerçeklerini iyi bilmesi, insani değerlere verdiği önem, düşüncelerindeki evrensel boyut, Atatürk'ü dünyanın en itibarlı liderlerinden biri yapmıştır. Liderliğin verdiği sorumlulukla savaş koşullarında Milli birlik ve beraberliği artırmak amacıyla çıktığı yurt gezilerine kaldığı yerden devam eden Atatürk, bu kez de Anadolu'nun ekonomik, siyasi ve kültürel yönden durumunu tespit etmek, Anadolu'daki değişimleri, gelişimleri ve yaşanan sorunları ortadan kaldırmak için alınması gereken önlemleri yerinde görmek ve incelemek amacı ile birçok il ve ilçeye ziyaretlerde bulunmuştur. Onun ziyaret ettiği ve ziyaretinin önemli sonuçlara vesile olduğu şehirlerden biri de Aydın İlimizdir. Atatürk'ün Aydın ve ilçelerine gerçekleştirdiği seyahatler sırasında yaptığı konuşmalar, istek ve temennileri çağdaş Türkiye'yi inşa etme hedefinin önemli adımlarıdır. Bugün için görevimiz, Türkiye Cumhuriyetinin bağımsızlığını, birliğini ve bütünlüğünü esas almak kaydıyla, küreselleşme sürecini doğru tanımlayıp konumumuzu iyi belirleyerek, ulusal çıkarlarımızı en üst düzeyde korumak, hukukun üstünlüğüne ve insan haklarına dayalı demokrasimizi daha ileri bir seviyeye taşımak, sosyal, kültürel ve ekonomik yönden bölgemizde ve dünyada gelişmiş ülkeler seviyesini aşmak olmalıdır. Aydınlıların Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına gösterdiği sevgi ve milli mücadeleye verdiği destek; onların vatan ve milletine sadakatinin ve bağımsız yaşama arzusunun bir göstergesidir. Bu düşüncelerle, Aydın'a gelişinin 85 inci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını, şehit ve gazilerimizi rahmetle, saygıyla anıyor" dedi.

Konuşmaların ardından Aydın İl Kültür Müdürlüğünce düzenlenen "Atatürk Fotoğrafları" konulu sergisi gezildi. - AYDIN

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Aydın'a Gelişi Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement