Atatürk'ün Erzurum'a Gelişinin 95. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Erzurum'a Gelişinin 95. Yıl Dönümü

Atatürk\'ün Erzurum\'a Gelişinin 95. Yıl Dönümü

CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, 3 Temmuz Atatürk'ün Erzurum’a gelişinin 95. yıl dönümü dolayasıyla mesaj yayımladı.

02.07.2014 18:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Erzurum İl Başkanı Tacettin Kızıloğlu, 3 Temmuz Atatürk'ün Erzurum'a gelişinin 95. yıl dönümü dolayasıyla mesaj yayımladı.

Kızıloğlu, mesajında, 1919 yılında Kurtuluş Savaşı mücadelesinin başladığı gün olarak tarihe geçen 3 Temmuz'un bu mücadelenin sancaktarlığını yapan Erzurum için çok daha büyük bir anlam taşıdığını ifade etti.

Ulusal Kurtuluş Mücadelesine giden yolda atılmış çok önemli adımlardan birisi olarak kabul edilen 3 Temmuz'un yeniden şahlanışına ve bağımsızlığa giden yolda her türlü engelin aşılmasına şahitlik ettiğini belirten Kızıloğlu, şunları kaydetti:

"3 Temmuz'da Erzurum'da doğan istiklal güneşinin ve bugünde başlatılan kutlu mücadelenin bir eseridir. Erzurum Kongresi önemlidir çünkü Misak-ı Milli'nin temelini oluşturmuştur. Erzurum Kongresi önemlidir, çünkü ulusal egemenliğin hakim kılınması ve tam bağımsızlık en yegane hedeftir. 3 Temmuz 1919'da Erzurum'a teşrif eden Gazi Mustafa Kemal Paşa'ya, 'Bu milletle neler yapılmaz ki' dedirten de 95 yıl önce bugün hürriyet ve istiklal aşkıyla şekillendirilen işte bu tablodur. Erzurum'da şekillenen Türk milli mücadele hareketinin liderine kavuştuğu 3 Temmuz gününde bizlere Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk vatanını emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizin manevi huzurlarında saygıyla eğiliyorum." - Erzurum

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Erzurum'a Gelişinin 95. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement