Atatürk'ün Kars'a Gelişinin 90. Yıldönümü Törenle Kutlandı - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Kars'a Gelişinin 90. Yıldönümü Törenle Kutlandı

Atatürk\'ün Kars\'a Gelişinin 90. Yıldönümü Törenle Kutlandı

Gazi Müstafa Kemal Atatürk’ün Kars’a gelişinin 90. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

06.10.2014 13:27
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gazi Müstafa Kemal Atatürk'ün Kars'a gelişinin 90. Yıldönümü törenlerle kutlandı.

Atatürk'ün Kars'a gelişinin 90. Yıldönümü töreninin ilki Hükümet Konağı önünde düzenlendi. Hükümet Konağı önünde düzenlenen törende sırasıyla Atatürk anıtına Valilik, Garnizon Komutanlığı ve Belediye Başkanlığı çelenkleri konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başladı.

Atatürk'ün Kars'a gelişinin 90. Yıldönümü töreni daha sonra İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda devam etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün bağımsızlık ateşini Samsun'da yaktığını ifade eden Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, "Milli Devlet anlayışıyla yola çıkan Gazi Mustafa Kemal Paşa bağımsızlık ateşini Samsun'da yakmış ve milli mücadeleyi başlatmıştır. Milli mücadeleyi başarıya ulaştırmak ve milli mücaleyi başlatarak Anadolu'yu tek tek gezerek Türk milletinin desteğini arkasına alarak birliği ve beraberliği sağlamıştır. Milli mücadelenin kazanılması ve Cumhuriyetin ilanıyla gerçekleştirilen geziler oldukça anlamlıdır. Şöyle ki Gazi Mustafa Kemal Paşa Cumhuriyet'in ilanıyla birlikte gerçekleştirdiği gezilerde Anadolu halkına teşekkür etmiş, Cumhuriyet rejminin yerleştirilmesini ve halka anlatılmasını emretmiştir. Atatürk, milli mücadelenin zor günlerinden sonra ziyaretlerinden birisini de Kars'a yapmıştır. 6 Ekim 1924 tarihinde gerçekleşen bu büyük buluşmada Kars halkı başkomutanı coşkuyla karşılamıştır" dedi.

Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta'nın konuşmasının ardından Karslı aşıklar sahne aldı. Daha sonra sırasıyla Güzel Sanatlar Lisesi Korosu Atatürk'ün sevdiği türküleri seslendir. Son olarak ilk okul öğrencileri 'Hoş Gelişler Ola Mustafa Kemal Paşa' adlı folklor gösterisini yaptı.

Atatürk'ün Kars'a gelişinin 90. Yıldönümü törenlerine Vali Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Kenan Kalay, Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, KAÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Adem Çalkın, daire ve kurum amirleri ve öğrenciler katıldı.

Tören sonrasında Vali Günay Özdemir, Garnizon Komutanı Kenan Kalay ve Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta, esnafı ziyaret ederek Kurban Bayramlarını kutladı. - KARS

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Kars'a Gelişinin 90. Yıldönümü Törenle Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement