Atatürk'ün Kavak'a Gelişinin 96. Yıl Dönümü - Son Dakika
Yerel

Atatürk'ün Kavak'a Gelişinin 96. Yıl Dönümü

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için çıktığı Samsun'dan sonra Kavak'a gelişinin 96. yıl dönümü kutlandı.

25.05.2015 14:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak için çıktığı Samsun'dan sonra Kavak'a gelişinin 96. yıl dönümü kutlandı.

Atatürk Meydanı'nda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan programın ardından Kaymakam Mevlüt Şekerci tarafından Atatürk Büstüne çelenk sunuldu.

Şekerci, konuşmasında, 96 yıl önce 25 Mayıs 1919'da Samsun'dan başlayan özgürlük düşüncesinin Anadolu'ya yayılması yolundaki ilk durak yerinin Kavak ilçesi olduğunu söyledi.

Şekerci, konuşmasında şu ifadelere yer verdi.

"Kavak ilçemiz ülkenin bağımsızlığı için çıkılan yoldaki her adım, her durak, halkın nabzının tutulması ve milli mücadelenin fikri temellerinin atılması bakımından hayati öneme sahiptir. Bu doğrultuda ilçemizde düşüncelerini açıklayan Mustafa Kemal Atatürk, Kavak halkından aldığı moral ve destekle İlçemizden Havza'ya devam etmiştir" dedi.

Program, Şehit İlhan Kuşan Ortaokulu öğrencileri tarafından sunulan gösterilerin ardından sona erdi.

Kavak Atatürk Meydanı'ndaki 25 Mayıs kutlamalarına, Kaymakam Mevlüt Şekerci'nin yanı sıra, Garnizon Komutanı Ekrem Büyüktekin, Belediye Başkan Yardımcısı Reşat Ayyıldız, daire amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Atatürk'ün Kavak'a Gelişinin 96. Yıl Dönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement